Hvad søger du?

Start din rejse her

Rejsen er skræddersyet i samarbejde med rejseleder, forfatter og journalist Lene Brøndum og hendes mand, lærer og musiker Michael Brøndum, som bor i Umbrien og har et stort og passioneret lokalkendskab, der sikrer os unikke oplevelser. Under hele opholdet bor vi på samme hotel i byen Montone, hotel Fortebraccio, der ligger lige udenfor den middelalderlige mur, der omgiver Montone, og udsigten over det smukke landskab er fortryllende.

På udflugter henføres vi af stemningen i en række klassiske byer. Montone er på listen over Italiens 20 smukkeste byer. Deruta er kendt for glaseret keramik. Spello er en overset perle med bymur, hængende blomsterbede og buede, stejle gyder. Gubbio er en af Italiens bedst bevarede middelalderbyer. Og Citta de Castello har altid været et sted, hvor kendte kunstnere mødtes.

Et andet højdepunkt får vi på rejsens sidste aften med en skøn afskedsmiddag til toner af Valentino på harmonika, Moreno, der har sunget med Luciano Pavarotti, og Ivano, der spiller på noget så usædvanligt som efeu-blad! Det bliver svært at sige farvel til Umbrien næste dag.

5 gode grunde til at rejse til Umbrien med Viktors Farmor:

 • Hør foredraget "Vugge til grav" med rejseleder Lene Brøndum om italienernes hverdag og levevilkår i Umbrien
 • Se keramikfremstilling i den kendte keramikby Deruta
 • Kom på udflugt til Assisi, hvor den danske munk Theodor viser os rundt i Basilica di San Francesco
 • Oplev den maleriske lille by Spello fyldt med ægte italiensk charme
 • Tag på vinsmagning hos den lokale vinmager, Diego

Alle planlagte afgange

Ledig eller Garanteret

Få pladser, 1 plads, Kontakt os

Udsolgt

8 dage Pris Rejseleder Status Bemærkning
25. maj. 24
13.990 kr
Ledig
31. aug. 24
13.990 kr
Ledig

Prisen inkluderer

 • Fly København/Italien retur
 • Al transport i minibus
 • Overnatninger på hotel i delt dobbeltværelse
 • Halvpension
 • Vin til maden
 • Vinsmagning
 • Entréudgifter
 • Dansk rejseleder
 • Drikkepenge til chauffør
 • Moms

Ingen hokus pokus: Se vores prispolitik her

Prisen inkluderer ikke

 • Eneværelsestillæg (Fra 1.500 kr.)
 • Afbestillings- og rejseforsikring

Husk at læse de generelle handelsbetingelser her

Dagsprogram

Download program

Vi flyver fra Kastrup til enten Rom eller Firenze, hvor vi møder vores rejseleder og kører til Montone, en usædvanlig smuk middelalderby i 482 meters højde. Køreturen tager ca. tre timer.

På turen vil vores rejseleder Lene Brøndum fortælle om Italiens grønne hjerte, der for mange er en ukendt region, men som betegnes som en af de mest autentiske og uspolerede regioner i hele Italien.

Vi indlogeres på hotel Fortebraccio, hvor vi bor under hele opholdet. 

Måltider: Aftensmad

I dag tager vi på byvandring i Montone. Montone er med sine godt 1600 indbyggere på listen over Italiens 20 smukkeste byer, og det med rette. Overalt hvor man færdes indenfor de gamle bymure, er huse, veje og kirker nænsomt restaureret med stor respekt for fortiden.

Byen hører til under Perugia-provinsen i Umbrien. Montone menes at stamme fra det 10. århundrede, og har gennem tiden været underlagt både små og store tyranner – som så mange af Italiens byer i øvrigt har været det.

Den lille landsby er ikke specielt kendt blandt turister, men byen er en sand perle med sine snoede brostensbelagte gader og balkoner med farverige blomster.

Der er frokostpause i Montone, og her kan man frit vælge mellem byens hele 7 restauranter, der alle laver forrygende god mad.

Efter frokost går vi en tur i området og kommer blandt andet forbi Montones gamle kirkegård. 

Om aftenen serveres aftenmenu på vores hotel.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

I Deruta finder man den ene keramikbutik efter den anden. Den typiske "Deruta stil" fornægter sig ikke, når man går en tur igennem byen. Mange af kunstværkerne er dyre, men også meget flotte og håndværk af høj klasse. I perioder kan det lade sig gøre at komme ind og se værkstederne, hvor keramikken bliver lavet.

I 1290 betalte San Nicoló kirken i Deruta sin skat til Domkirken med vaser i stedet for rede penge. Men det er i renæssancen af majolica-produktionen for alvor bliver kendt i området. Majolica er glaseret keramik.

I det tidligere Francesco-konvent i Deruta er der et keramik-museum – ligesom der i sanctuariet Madonna dei Bagni er en samling på over 600 ex-voto i majolica. Ex-voto er nådegaver, som man efterlader i kirken, når en helgen, Madonna´en eller Gud har hørt din bøn, helbredt eller reddet dig.

Efter at have oplevet Deruta (og spist frokost enten i fællesskab eller på egen hånd) kører vi på besøg hos Domiziono, der laver moderne keramik, og er berømt i hele Italien for deres hånddekorerede borde mm. Vi får lov til at kigge med i virksomheden og ser, hvordan det hele bliver til.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Ved hver eneste by i Umbrien tror man, at den umuligt kan være skønnere end den forrige, men så ser man Spello, hvor turen i dag går til. Spello er en lille perle, der i er overset af de fleste turister. Men med sine hængende blomsterbede og buede gyder er Spello billedskøn, især om foråret, hvor hele byen er indsvøbt i blomster.

Vi smutter gennem byporten Porta Consolare og fortsætter ad den stejle Via Consolare, forbi maleriske, ukalkede huse til Spellos største seværdighed: Santa Maria Maggiore-kirken med Pinturicchios fresker i Cappella Baglioni. Herfra fortsætter Spellos hovedgade, Via Cavour, til Piazza della Repubblica med det gotiske rådhus i Spellos centrum.

Frokost på egen hånd i byen.

Sidst på eftermiddagen vil Lene holde foredrag om, hvordan italienerne lever i ”hendes” del af Italien. Hvordan er deres hverdag og levevilkår? Du vil blive klogere på, hvordan dagligdagen former sig for italieneren. Hvordan har familien det med at aflevere børn i børnehave og senere i skole? Hvilke muligheder åbner der sig i voksenlivet, og hvilken rolle spiller familielivet? Hvordan klares problemerne i den tredje alder og meget andet.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

I dag kører vi til Gubbio, der er en af de mest intakte middelalderbyer i Italien. Dens historie er rig på religiøse begivenheder og personligheder, der gør den til en af de mest besøgte byer af de katolske pilgrimme. Byen ligger majestætisk knejsende på Monte Iginos bjergskråninger. Den er en af Umbriens ældste byer og også blandt de mest kendte i regionen. Gubbio er en middelalderby præget af mørkegrå sten, snævre gader og gotisk arkitektur. En stor del af husene i Gubbio er fra det 14. og 15. århundrede, og de var oprindelig boliger for velhavende købmænd. Husene har ofte en ekstra dør mod gaden og ganske tæt på hoveddøren. Denne ekstra dør er smallere og noget over gadeniveau. En sådan dør kaldes en porta dei morti, fordi det blev sagt, at den kun blev anvendt til at bære døde fra huset. Det er efter al sandsynlighed næppe sandt, men historien lever sejlivet videre. Mest af alt fordi der ikke er enighed om en alternativ forklaring på disse ekstra døre. Vi starter turen over byen, hvor Gubbios helgen Sant Ubaldi ligger begravet.

Frokostpause i Gubbio. Der vil være mulighed for fælles frokost i en lokal trattoria, der i 2016 blev udnævnt til den bedste egnstraditionelle restaurant i hele Italien. Pris 25 euro. Skal ikke bestilles hjemmefra.

For de, der har lyst, vil det være muligt at vandre tilbage til Gubbio via en gammel viadukt, der i middelalderen forsynede Gubbio med frisk vand. En tur på ca. 4 km. Herefter går turen hjemad igen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører til Citta di Castello, der er en by præget af renæssance-arkitektur. Byen, der formentligt har rødder tilbage til etruskertiden, blev første gang ødelagt af østgoterne under kong Totila. Efter genopbygningen var den først kendt som Castrum Felicitatis, hvilket senere blev til Civitas Castelli, som ligger tæt op ad det nuværende navn.

Byen var gennem århundreder et vigtigt knudepunkt for kunst, og mange kunstnere har været bosat her: Raphael, Luca Signorelli, Giorgio Vasari og Rosso Fiorentino for blot at nævne nogle af de mest kendte. I dag har Città di Castello stadig et levende kulturliv, og byder på mange gode kunstoplevelser og museer.

Vi starter dagen på bymuseet, hvorefter det vil være muligt at opleve det lokale marked, hvor italienerne stadig gør hovedparten af deres indkøb. Herefter er der tid på egen hånd, indtil vi mødes igen og sammen oplever den smukke lokale domkirke, der efter sigende gemmer på et ribben fra en vaskeægte drage!

På vejen hjem kører vi forbi en lokal vinmager, Diego Donini, der er 4. generation af vinmagere. Hos Diego skal vi selvfølgelig smage nogle af hans vine, mens vi hører om livet som vinbonde.

Om aftenen spiser vi på en af Montones fantastiske restauranter.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

I dag går turen til Assisi, der efter Vatikanet og Peterskirken i Rom er et af de mest søgte rejsemål blandt pilgrimme verden over!

I Assisi mødes vi blandt andet med den danske munk Theodor, der personligt vil vise os rundt i den smukke Basilica di San Francesco. Theodor selv kender kirken særdeles godt, da den tilhører franciskanerordenen, som han har været en del af i mere end 30 år.

Assisi er den dag i dag kendt for den hellige Frans af Assisi, en rig klædehandlers søn, der finder Gud og skaber en ny munkeorden Franzikaner munkene/ gråbrødrene, der nu er en verdensomspændende orden. Byen, der ligger placeret på en høj bakketop, er en fantastisk oplevelse at besøge. Som gæst i byen bliver man muligvis en smule udfordret, da byen i høj grad har gader og stræder, der alle synes at gå opad (hvad de naturligvis ikke gør), men den er bestemt et besøg værd!

Om aftenen serveres tre retters afskedsmiddag på vores hotel. Under middagen får vi besøg af tre af Umbriens bedste musikere, Valentino på harmonika, Moreno, der har sunget med Luciano Pavarotti, og Ivano, der spiller på noget så usædvanligt som efeu-blad!

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Kørsel til lufthavnen og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad

Hvad siger vores gæster

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Italien

Download FAQ

Som dansk statsborger kan man rejse visumfrit i Italien i 90 dage. Passet skal være gyldigt under opholdets varighed. Det er en god ide at medbringe en kopi af informationssiden i sit pas. Det anbefales at opbevare kopien et andet sted end selve passet.

Inden afrejse til Italien anbefales som minimum en vaccination mod difteri og stivkrampe. Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk/rejser. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Valutaen i Italien er Euro. Bemærk at nogle forretninger ikke modtager betalingskort.

Der er ingen tidsforskel.

Der er ikke brug for adapter, da strømstikkene er de samme som i Danmark.

Landekoden til Italien er +39.

Når du befinder dig i et EU-land (samt i Norge og Island) sikrer EU's regler, at du kan ringe og bruge data til samme pris, som når du er i Danmark. Der er som regel et loft for data, og du vil typisk modtage en sms om dette fra dit teleselskab ved indrejse. Typisk vil du desuden også modtage en sms, når loftet er nået. 

Der er ikke strikse fotoregler i Italien. Dog kan det være forbudt at fotografere i nogle kirker og andre hellige katolske steder. Dette vil oftest være oplyst på et skilt ved indgangen. Ønsker man at fotografere en enkeltperson eller gruppe, bør man bede om lov først.

Man kan godt drikke vandet, men det kan have en grim smag af klor. Bakteriefloraen i vandet kan også være anderledes, så vil man være sikker på at undgå en maveinfektion, bør man købe flaskevand i stedet.

Det forventes ikke at man giver drikkepenge, men har man fået god service eller synes at stuepigen har gjort det godt, er det velset at lægge lidt mønter. På flere restauranter er service allerede inkluderet på regningen. Man kan også opleve at tjeneren kommer med brød eller lignende. Dette skrives også på regningen – men derfor er det i begge tilfælde almindeligt at runde op, hvis man er tilfreds med servicen.

Italiens prisniveau er meget lig det danske. Et måltid på en restaurant koster typisk 100-130 kr. per person, en lokalproduceret fadøl ca. 37 kr., en cola ca. 16 kr., og en vand koster ca. 4 kr. i kioskerne.

Bagagen bør ikke være tungere, end man til enhver tid kan bære den selv. Bagagen bliver kørt til hotellerne, så man ikke selv skal bære den.

I store dele af Italien vil man opleve det typiske middelhavsklima med varme, tørre somre og milde kølige vintre. Den bedste tid at besøge Italien er om foråret i april-maj, og i efteråret omkring midt september-oktober. Der bliver varmt om sommeren, hvilket også får luftfugtigheden til at stige. Nedbør afhænger af hvilken region man befinder sig i. Besøger man områderne omkring Sicilien og Napoli, falder der lidt mindre regn end i de resterende regioner.

Vi har rejser til Umbrien i december måned. Temperaturen i Montone (482 meters højde) er ca. 5-10 grader.

Til vandreturene bedes I tage gode vandrestøvler/sko med, da underlaget kan være ujævnt. Tag også for en sikkerheds skyld vabelplaster med. Hav en god lun fleece/sweatshirt med til de kølige aftener samt regntøj.

Husk også snacks, proteinbarer, sukker, nødder mv. som supplement til frokost.

Husk at supplere pakkelisten med:

 • Håndsprit og vådservietter
 • Paraply/regntøj
 • Lille dagtursrygsæk
 • Gode sko - vandresko/støvler på vandreferier
 • Evt. vandrestave
 • Evt. solcreme
 • Evt. Kasket eller solhat + solbriller
 • Kikkert
 • Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)
 • Evt. badetøj (Man ved aldrig hvornår muligheden byder sig)
 • Evt. italiensk miniparlør

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10 % på varer, som ikke er nedsatte, på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Viktors Farmor har lavet en rabataftale med Zleep Hotels, som har hoteller i hele Danmark – også ved både Billund lufthavn og Københavns lufthavn. Vi tilbyder vores gæster 15% rabat på overnatning – uanset værelseskategori. Bemærk, at aftalen ikke inkluderer morgenmad, men det kan naturligvis tilkøbes.

For at få rabatten, skal du booke din overnatning direkte på Zleep Hotels hjemmeside: www.zleep.com eller ved at kontakte Zleep Hotels centrale booking på (+45) 70 23 56 35 / booking@zleep.com. Du skal bruge en firmakode, som du får oplyst sammen med bekræftelsen på din rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Italien.