Colombia rundrejse

Guld, kaffe og latinamerikansk charme

Det er ved at gå op for verden, hvor fantastisk et rejseland Colombia er. Landet har stort set alt. Ikke mindst fra naturens hånd. Mægtige tinder i Andesbjergene, højland med kaffeplantager, dyb regnskov, vidunderlige strande og smukke koloniale byer.

Priser fra

25.990 kr.

Max. 20 deltagere

15 dages rejse

Start din rejse her

Colombia er dobbelt så stort som Frankrig, og med kyst mod både Stillehavet og Atlanterhavet er klimaet varieret og giver grobund for en grøn frodighed. Landet huser flere fuglearter end noget andet sted på kloden.

Og så er der kulturen. Velbevarede byer oser af stemning fra den spanske kolonitid, og kulturen blomstrer. På plussiden tæller også en spændende kaffe-tradition og myten om El Dorado.

På guldmuseet i Bogotá ser vi en af verdens mest fascinerende udstillinger af guld. Tusindvis af minutiøst forarbejdede genstande giver os indtryk af livet i Latinamerika, før Columbus kom.

En særlig oplevelse er Medellín, byen der genopfandt sig selv, og som i dag er en af verdens mest innovative og kreative byer.

I Colombias kafferegion møder vi Per og Olguita, et dansk/colombiansk par, der har en fascinerende baggrund og fantastisk kaffefarm, som de viser os. Vi lærer også, hvordan man laver rigtig kaffe i Colombia. Vi besøger desuden en kakaofarm og får selv mulighed for at lave vores egen varme kakao. I et smukt reservat i regnskoven tager vi på en vandretur på udkig efter brøleaber, farverige fugle og et væld af sommerfugle.

Som en perle til sidst dukker Cartagena op. Byen er udnævnt til verdensarv af UNESCO, for den har bevaret sin kolonitids arkitektur, og der er altid stemning i Cartagenas livlige gader.

Den sociale virkelighed i Colombia oplever vi bl.a. på en tur bag det polerede og restaurerede Cartagena.

5 gode grunde til at rejse til Colombia med Viktors Farmor:

 • Kom bag facaden i Cartagena med vores lokalguide
 • Tag med ud og kig efter brøleaber i regnskoven
 • Besøg Per og Olgas charmerende kaffefinca
 • Oplev en af Sydamerikas mest moderne byer Medellín
 • Se det prægtige guldmuseet i Bogotá

Dagsprogram

 • Dag 1

  Ankomst til Bogotá

  Vi flyver fra Kastrup Lufthavn og ankommer samme dag til Bogotá, hvor vi kører til vores hotel, der ligger i byens historiske centrum Candelaria.

  Metropolen med over 10 millioner indbyggere blev grundlagt af spanierne i 1538 under navnet Santa Fe.

  I dag er den kosmopolitiske hovedstad fyldt med summende, latinamerikansk liv i gader og stræder.

  Vi har to overnatninger i Bogota.

  Måltider: Mad på flyet samt let aftensmad i Bogotá

  Overnatning: Bogotá

 • Dag 2

  Bogotá - Byrundtur med Guldmuseet og Boteros museum

  Vi begynder dagen på Paloquemao markedet, hvor vi sikkert kan finde nogle af de eksotiske frugter, der kun findes i Colombia.

  Herefter oplever vi centrum af Colombias hovedstad til fods. Vi besøger San Fransisco kirken og guldmuseet. Museet giver et godt indtryk af, hvorfor de spanske erobrere var så forhippede på, at Colombia skulle være centrum i deres nye koloni, for museet har en enorm samling af guldgenstande fra tiden før Columbus.

  Vi går herefter ad gågaden ”La Septima” til Plaza Bolivár, Bogotás hovedplads omgivet af regeringsbygninger, og fortsætter til den gamle bydel, La Candelaria, med smukke kolonihuse.

  Vi besøger desuden museet, der udstiller værker af den verdenskendte maler Fernando Botero. Han var i øvrigt selv ihærdig kunstsamler, og på museet kan man desuden også finde et maleri af Asger Jorn.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Bogotá

 • Dag 3

  Med fly til kafferegionen

  Om morgenen flyver vi til kaffe-regionens hovedstad Pereira, hvor vi spiser frokost.
  Så forsætter vi til den charmerende landsby Salento og indkvarteres tæt på byens centrale plads.

  Eftermiddagen er på egen hånd, og der er rig mulighed for at nyde landsbyens atmosfære og de grønne bjerge, der indrammer området.

  Vi har to overnatninger på hotel i Salento. Vi har valgt to gode, lidt mindre hoteller i Salento, fremfor et stort. Derfor kan det ske, at gruppen bor to forskellige steder, der ligger nær hinanden.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning:Salento

 • Dag 4

  Den smukke dal Cocora

  Vi besøger dalen Valle del Cocora, som ligger i oplandet til de over 5.000 meter høje vulkaner Ruiz, Santa Isabela og Tolima.

  I Cocora tager vi en vandretur på ca. 3 timer og nyder det bjergrige område. For de, der ikke har mod på den lange vandretur, bliver der mulighed for en kortere tur.
  Herefter spiser vi frokost på en lokal restaurant, hvor det er muligt at smage den lokale ørred.

  Efter frokosten kører vi tilbage til Salento. Om eftermiddagen kan man slentre rundt i de hyggelige gader med mange butikker med lokalt kunsthåndværk og smykker, og naturligvis smage på regionens kaffe.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Salento

 • Dag 5

  På udkig efter brøleaber i regnskoven

  Fra morgenstunden tager vi på en ca. 3 timers vandretur i Reserva de Barbas Bremen. Ifølge en lokal myte gik en mand med et stort skæg en tur. Han blev spist af en jaguar. Man fandt ikke andet af ham end skægget, og siden har området været kendt under navnet ’Barbas’, der betyder skæg.

  I dag findes der ikke længere jaguarer i reservatet. Men brøleaber er der gode chancer for at se.
  Gennem årene er tidligere farme og plantager blevet genskabt til skov, hvilket har bidraget til områdets biodiversitet. Derfor har bl.a. brøleaber, der tidligere var vanskelige at se, nu spredt sig i reservatet. Ligeledes ses mange fuglearter i reservatet.

  For de, der ikke har mod på den lange vandretur, bliver der mulighed for en kortere tur.

  Efter vandreturen spiser vi en traditionel frokost i en lille landsby, hvorefter vi forsætter mod nordvest og væk fra de høje vulkaner. Vi kører gennem området Cerritos med et varmere og tørrere klima, hvor der dyrkes citrusfrugter og holdes kødkvæg og vi krydser en af de største floder i Colombia, Cauca-floden. Kort efter når vi vores hotel i Risaralda-dalen ved Risaralda-floden. Den ligger væsentligt lavere (ca. 1100 moh.), end hvor vi har færdedes de sidste dage, og har derfor et væsentligt varmere og også tørrere klima. Vi kan derfor med fordel nyde poolen eller gå en tur i appelsin-plantagen.

  Her har vi to overnatninger. Vi bydes velkommen med BBQ til aftensmad.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Risaralda-dalen

 • Dag 6

  I kaffens tegn med Olga og Per

  Vi kører fra vores hotel op ad bjergene umiddelbart øst for os, og indenfor 30 minutter har vi nået områderne, hvor kaffen og madbananer dyrkes i mellem 1.500 og 1.800 moh. Vi besøger ”Cristo Rey” monumentet på vejen, med en fantastisk udsigt udover området og en interessant historie. Vi ankommer til den lille landsby San José, hvor kaffebønderne, og alle der er involveret i kaffeproduktionen, bor og lever.

  Meget få turister finder hertil. Vi ser os lidt omkring og får os en kop kaffe og finder et toilet, og fortsætter så i jeeps til en lille kaffefarm uden for landsbyen, hvor vi skal besøge det dansk-colombianske par Olga og Per, der i 2013 købte denne kaffefarm og siden har omdannet den til en charmerende lille finca, der producerer kaffe af høj kvalitet.

  Vi tages igennem kaffeproduktionens stadier fra dyrkningen af bønner til høsten og forædlingen af bønnerne. Olga og Per har specialiseret sig i en særlig kvalitetskaffe, som vi skal høre om og ikke mindst smage på.

  Vi nyder en frokost af gode lokale råvarer inden vi om eftermiddagen kører tilbage i jeeps til San José og herefter vender tilbage til hotellet.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Risaralda-dalen

 • Dag 7

  Den charmerende landsby Támesis

  I dag kører vi nordpå og ind i Antioquia-regionen. Vores mål er Támesis, og undervejs spiser vi frokost og gør kortere hold hist og her, hvor udsigten indbyder til en pause og et foto.

  Fra landsbyen La Pintada (600 m.o.h) kører vi op i bjergenes mildere klima. Vi får nogle bragende udsigter over dalen og de dramatiske bjerge. Her er frodigt og grønt. Efter ankomst til den charmerende landsby Támesis ser vi både på byen og på et smukt naturområde lidt uden for Támesis, hvor mindre vandløb løber ned ad bjerget i et frodigt paradis med flotte udsigter, hvor end du vender blikket.

  Vi går en lille halv times tid tilbage til autentiske Támesis forbi små landsteder.

  Den sidste del af dagen er på egen hånd, og her er der rig mulighed for at nyde atmosfæren i de små gader, samt drikke en øl med udsigt over den centrale plads.

  Vi har to overnatninger på hotel i Támesis.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Támesis

 • Dag 8

  Besøg på Carmen og Hernans kakofarm

  Vi kører en kort tur ned ad bjerget og går de sidste 10 minutter i skønne omgivelser og med fantastisk udsigt. Her besøger vi en kakaofarm.

  Carmen eller Hernan, som driver farmen, viser os processerne inden for dyrkning og forædling af kakaobønnen, og vi er med, når bønnerne ristes og males. Vi får mulighed for at lave vores egen varme kakao, og vi tager på havevandring og ser bl.a. vaniljen, der gror her.

  Vi spiser en dejlig hjemmelavet frokost her på farmen inden vi kører tilbage til Támesis.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Támesis

 • Dag 9

  Medellín og højlandet

  Vi tager afsked med Támesis op ad formiddagen og bevæger os med bus mod Medellín (en tur på 3-4 timer). Undervejs nyder vi den smukke natur på vejen, ligesom vi har god tid i en landsby undervejs til både frokost og til at se os lidt omkring.

  Ud på eftermiddagen ankommer vi til Medellín, hvor vi har lidt tid til at slappe af på hotellet, inden vi i løbet af aftenen kan gå på udkig efter en hyggelig restaurant.

  Vi har to overnatninger på hotel i Medellín.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Medellín

 • Dag 10

  Medellín - en forvandlet by

  Hele dagen står på byrundtur i Medellín.

  For godt 20 år siden var Medellín en af de farligste byer i verden. I begyndelsen af 90’erne blev jagten intensiveret på lederen af Medellíns narkokartel, Pablo Escobar, og kort derefter sluttede en æra for ”El Patrón”, der blev dræbt under en flugt.

  Indtil årtusindskiftet fortsatte kampene blandt de kriminelle narkobanditter om at blive Escobars efterfølger, men efter 2002 begyndte der at ske forandringer i Medellín.

  Fremsynede lokale politikere begyndte at investere store beløb i infrastruktur og uddannelse, og de havde held med det. I dag er ”byen med det evige forår” en af de mest innovative metropoler i verden.

  Tag med på en historisk rejse gennem Medellín, hør om indsatsen for at bekæmpe narkokriminaliteten, og lær mere om, hvordan byen blev forvandlet til en helt anderledes by.

  Vi tager til kvarteret "Comuna 13", der tidligere var meget problematisk med bander og kriminalitet. Befolkningen var trætte af denne udvikling og fik bl.a. stablet en rulletrappe op gennem kvarteret på benene samt tog initiativ til at male husene og plante træer mm. Man skabte korridorer og forbandt kvartererne i byen og skabte dynamik, forståelse og fred! Fra toppen af rulletrappen er der flot udsigt over Medellín. I "Comuna 13" ses overalt spektakulær og farverigt "streetart" på husvæggene.

  På pladsen Plazoleta de las Esculturas har vi god tid til at opleve Fernando Boteros voluminøse skulpturer, inden vi kører tilbage til vores hotel.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Medellín

 • Dag 11

  Udsigter og blomster ved Medellín. Med fly til Cartagena

  Vi efterlader vores bagage i bussen og tager derefter til metro-stationen for derfra at køre til en station, hvorfra vi tager en svævebane op til Santo Domingo. Udover den fantastiske udsigt over hustagene og hele Medellin, så får vi lejlighed til at se et af de kvarterer, der har nydt godt af den kraftigt forbedrede infrastruktur, sportsfaciliteter, biblioteker osv., som er grundelementerne i den politiske indsats, der har sænket kriminaliteten betydeligt i mange områder af Medellin.

  Vi fortsætter med svævebane op til reservatet Arvi. Undervejs har vi en forrygende udsigt over Medellin og det enorme reservat, som myndighederne har skabt, for at sikre vandressourcer, forebygge jordskred, sikre biodiversiten samt ikke mindst at give almindelige borgere mulighed for at opleve naturen.

  Herefter er det frokosttid, inden vi tager til lufthavnen for at flyve til Cartagena, vores næste stop på rejsen.

  Vi har tre overnatninger på hotel i Cartagena. Fra hotellets tagterrasse er der en flot udsigt til den gamle bydel.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Cartagena

 • Dag 12

  Farver og historie i Cartagena

  Vi bruger formiddagen på en halvdags-byrundtur i den farverige kystby Cartagena. Cartagena samler det bedste af kolonitidens charme, latinsk livsglæde og caribiske fornemmelser. Med spaniernes indtog i området i 1500-tallet begyndte byen at blomstre. Pladser, klostre, katedraler, forter, og fine byhuse blev bygget, og husene blev malet i smukke farver. I dag er Cartagena en af verdens bedst bevarede kolonibyer

  Vi ser San Felipe, en enorm fæstning, der emmer af gamle historier og mysterier om de hemmelige tunneller.

  Vi fortsætter til den gamle by, hvor vi sammen med vores guide besøger de mest interessante steder og små pladser. Noget af det mest fascinerende ved dette besøg er den store forsvarsmur, der omkranser den gamle bydel med dens velbevarede koloni-arkitektur.

  Om eftermiddagen er der tid på egen hånd. Man kan trygt færdes i byens centrum, og snuse indtrykkene til sig i de brostensbelagte gader.

  Måltider: Morgenmad

  Overnatning: Cartagena

 • Dag 13

  Cartagena bag facaden - og mangrovebesøg

  I dag tager vi væk fra det polerede og restaurerede Cartagena. I stedet får vi indtryk af den sociale virkelighed samt den spændende natur. Vi smager den lokale mad og hører om indfødtes liv og traditioner.

  Vi tager bussen lidt nord for byen, hvor det afro-colombianske samfund La Boquilla ligger. Her lever efterkommere af de afrikanske slaver, der kom til de spanske kolonier i 1700-tallet og senere blev sat fri, efter at Colombia havde vundet sin selvstændighed i starten af 1800-tallet. Mange af disse folk flyttede til områder, hvor de kunne være i fred. Dermed opstod mange mindre samfund og kulturer, hvor man tilpassede sig de nye forhold og lærte sig at skaffe føde mm. Sådan er La Boquilla, der ligger hvor mangroven møder havet. Dermed har disse mennesker kunne udnytte både havets og mangrovens rigdomme og skaffe rigelig med fisk og skaldyr. Det gør også de tusinder af trækfugle og lokale fugle i mangroven.
  I dag har befolkningen dog nye udfordringer. Man kan ikke tjene nok ved at fiske, og mange arbejder med f.eks. rengøring i Cartagena. Samtidig er nye hoteller og beboelsesejendomme ved at skyde op som perler på en snor langs stranden. Og de æder sig langsomt ind på La Boquillas skønne strande.

  Vi kører de 25 minutter til La Boquilla, og stiger af bussen og kan gå med tæerne i det caribiske hav. Mens vi går langs stranden, kan vi være heldige at støde ind i fiskebåde, der kommer tilbage fra nattens fiskeri. Senere sejler i i små kanoer (vi bliver staget frem, og det er ikke dybt) rundt i en labyrint af mangrove og oplever fuglelivet, og forhåbentlig ser vi nogle af de lokale, der fisker eller sætter tejner til krabber. Senere går vi gennem det lille samfund og får en ide om, hvordan folk bor i dette område. Vi ender ved en lokal restaurant ved stranden, hvor vi spiser frokost – lokal mad inkl. fisk. Og for de, der har lyst, kan man hoppe en tur i havet - så husk badetøj og håndklæde.

  Vi er tilbage ved vores hotel tidlig eftermiddag, så man fortsat har tid til at se sig om i den spændende by.

  Om aftenen mødes vi til afskedsmiddag på en lokal restaurant.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Cartagena

 • Dag 14

  Cartagena - Hjemrejse

  Vi har dagen fri på egen hånd, inden vi om eftermiddagen kører til lufthavnen i Cartagena, hvorfra vores hjemrejse starter.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad (i flyet)

 • Dag 15

  Hjemkomst i København

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Colombia

 • Pas og visum

  Colombia kræver ikke visum fra danske statsborgere i de første 90 dage i landet. Passet må ikke udløbe inden for 6 måneder fra hjemrejsedatoen. Det er altid en god idé, at have en ekstra kopi af passets informationsside med, og opbevare den et andet sted end selve passet.

 • Vaccination

  Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod: smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Endvidere anbefales vaccination mod gul feber.

  Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Valuta

  Møntfoden i Colombia hedder Colombian Peso og forkortes COP. 1000 COP svarer til ca. 2 kroner. Kreditkort (kun Visa og Mastercard) kan bruges på restauranter, hoteller og i mange turistbutikker. Der er hæveautomater i større byer. Generelt får man en lidt bedre kurs ved at hæve penge end ved at veksle.
  Vælger man at veksle penge, anbefales det at medbringe US Dollars, og helst i 20, 50 eller 100 US Dollars-sedler.

 • Hoteller

  Der er ikke elkedel på værelserne. Der er hårtørrer på ca. halvdelen af hotellerne på rundrejsen, men ikke på fugle- og naturrejsen.

  På rejsen Colombia fugle- og naturrejse

  Vi bor på velvalgte hoteller og lodges. Listen herunder skal dog tages med forbehold, men giver en idé om hvilken slags hoteller og lodges, vi benytter:

  Sabaneta: La extremadura
  Jardin: Hacienda Balandu el. Hosteria La Valdivia
  Manizales: Recinto del Pensamiento
  Salento: Mirador del Cocora el. Salento Real
  Otun Quimbaya Reserve: Otun Quimbaya Lodge el. Reserve
  Pereira: Sazagua el. Sonesta el. Hacienda Castilla
  Leticia: Waira Hotel
  Marasha Reserve: Marasha Reserve Lodge
  Puerto Nariño: Waira Selva
  Bogotá: Estelar de la Feria el. Casa Real 93
  På lodgene i Marasha og Otun Quimbaya (i alt 2 nætter) kan enkeltværelse ikke garanteres.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt kunne klare at gå på trapper.

  Der er 2 længere vandreture på ca. 3 timer, hvor det kræver ekstra god form for at kunne deltage. For de, der ikke har mod på den lange vandretur, bliver der mulighed for at vælge en kortere rute på ca. 1 time eller blive tilbage og vente på resten af gruppen.  

 • Telefoni og internet

  Internet og Wi-Fi

  På mange af hotellerne er  der gratis wi-fi – nogle steder på værelserne, andre steder kun i lobbyen. Hastigheden er dog sjældent imponerende.  

  Mobiltelefon

  Det er temmelig dyrt at ringe og sende sms til udlandet fra Colombia, så kontakt din teleudbyder og for priser og nærmere information. 

 • Elektricitet

  Der er 110 volt (i lysnettet), som dog ikke behøver at volde problemer i de nyere opladere til kamera mm (se tekst på opladeren). Der bruges stik med to eller tre smalle flade ben, så medbring adapter.

 • Mad og drikkevand

  Colombia er ikke kendt for et varieret køkken. Det er ofte kylling, fisk  eller oksekød, der bliver serveret og med pommes frites eller ris til. Kaffe af den bedste kvalitet drikker man overalt, og man kan købe billige og gode øl, mens chilenske vine ofte er at finde på vinkortene.

  Vandet fra hanerne kan flere steder drikkes, men smager af klor.  Det anbefales, at man køber mineralvand på flaske.

 • Drikkepenge

  På restauranter er det normalt at lægge ca. 10-15 % på regningen, hvis ikke det er pålagt allerede (I så tilfælde står der typisk "propina voluntaria" på regningen.)

  Hvis man har fået båret sin bagage til sit hotelværelse giver man et lille beløb for det, f.eks. svarende til 1 USD.

  På grupperejser betales drikkepenge til chauffører og guider af Viktors Farmor.

 • Foto

  Lufthavne og militære områder må ikke fotograferes. Hvis man vil fotografere mennesker bør man spørge om lov først.

 • Prisniveau

  En hovedret koster fra ca. 60 kroner og op. En vand/øl ca. fra 10 kr. Et glas vin fra 35 kr. En liter vand i en kiosk koster ca. 8 kr.

 • Bagage

  Bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

  Når man modtager flybilletterne skriver vi også hvor mange kilo, man må have med, og det er typisk 20 kg.

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Klima

  Vejret er lunt det meste af tiden, som på de bedste danske sommerdage. Colombia har typisk tropisk klima med høje temperaturer året rundt i lavlandet.

  I Amazonas' regnskove er der ca. 26. grader, og der falder op mod 280 mm. regn i februar.

 • Tyveri

  Lad være med at medbringe smykker eller kostbare ure. Hav kontante penge på kroppen i en ”pengekat” og kun et lille beløb i taske eller lommer.

  På byrundturen i Bogotá til fods anbefaler vi, at man bliver sammen i gruppen.

 • Særligt for fugle- og naturrejsen

  De fleste steder har vi ud over vores lokalguide en lokal ekspert med, der har indgående kendskab til det specifikke sted, som vi besøger. Vores lokalguide medbringer et teleskop hele turen rundt. Flere steder kommer vi højt op i Andesbjergene, mellem 3000 – 4000 moh. Og da vi satser på at være på lokaliteten ved solopgang kan det være koldt, og vi anbefaler at medbringe det uldne undertøj, en god hue eller sjal og et par handsker. I Amazonregnskoven er der enkelte steder, hvor der er voldsomt med myg, så vi anbefaler at medbringe et par tynde langærmede skjorter og godt med effektiv myggebalsam.

  Husk weekendtaske (sportstaske) til Marasha-Puerto Narino. Det drejer sig om 4 dage/3 nætter hvor man ikke kan medbringe sin kuffert. Den bliver stående på hotellet i Leticia indtil man kommer tilbage hertil og rejser videre.

  Gummistøvler er uundværlige i Marasha regionen. De kan lejes eller købes billigt i Leticia, så medmindre man er glad for sine egne gummistøvler, er der ingen grund til at tage gummistøvler med fra Danmark.

  Vandrestøvler bliver man glad for at medbringe.

  Siddeunderlag/pude til at sidde på i bådene i Amazonas kan være en god idé at medbringe, da der ikke er hynder i bådene. 

  Morgenmaden på mange af dagene er simpel og tages med i bussen på vej til dagens udflugtsmål. Hav evt. müsli/energibarer med hjemmefra til at supplere med.

  På lodgene i Marasha og Otun Quimbaya (i alt 2 nætter) kan enkeltværelse ikke garanteres. 

  Vi står ofte tidligt op på denne tur for at have de bedste betingelser for at se fugle.

 • Husk at supplere pakkelisten med

  - Insektspray / Myggebalsam

  - Regnslag

  - Sollotion med høj faktor

  - Solbriller

  - Kasket eller solhat

  - Badetøj og håndklæde

  - Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  - En rulle toiletpapir eller kleenex

  - Evt. sportssandaler

  - Vandrestøvler/sko

  - Evt. vandrestave

  - Varm trøje el. jakke.

  -Gerne lag på lag tøj som kan tages af og på. Vi befinder os imellem 0 og 3.000 meter på rejsen så temperaturen svinger.

 • Transport

  Colombia har ikke haft turisme i mange år, og vejene er ikke nær så gode som man måske er vant til fra andre latinamerikanske turistlande. Der kan være jordskred eller strejker som ydermere forlænger køretiderne i programmet. Busserne kan variere af standard, men vi stræber altid efter at have de bedste busser. Måske mikrofonen svigter eller et af sæderne ikke kan lænes tilbage; bær over med det, du er i Colombia!

 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Colombia.