Hvad søger du?

Start din rejse her

Udover at byde på en perlerække af seværdigheder smager Peru vidunderligt. Landet har en stolt tradition for gastronomi, og de er ikke bange for at fusionere i køkkenet, så ofte er din tallerken præget af det italienske, franske, kinesiske og japanske køkken.

Viktors Farmor har rejst i Peru siden 00'erne, og rejsen her har vi haft siden 2014. Vi har valgt at opgradere hotellerne de steder, hvor det giver bedst mening. Ligeledes er der skruet endnu en tak op for kvaliteten til fire nøje udvalgte måltider undervejs. Så det er en Perurejse med mere forkælelse. 

5 gode grunde til at rejse til Peru med Viktors Farmor

 • Bo otte nætter på lækre 4-stjernede hoteller
 • Fire måltider er opgraderet ift. den klassiske rejse
 • Rejsen inkluderer flyveturen over de mytiske Nazcalinjer
 • Overnat mindst to nætter de fleste steder 
 • Vi har haft grupperejser i Peru i over 15 år og er din garanti for en velplanlagt rejse 

Alle planlagte afgange

Ledig eller Garanteret

Få pladser, 1 plads, Kontakt os

Udsolgt

19 dage Pris Rejseleder Status Bemærkning
28. sep. 24
39.990 kr
Ledig
5. mar. 25
Afventer pris
Ledig
23. apr. 25
Afventer pris
Ledig

Prisen inkluderer

 • Flytransport – oversøisk og indenrigs
 • Overnatninger på hoteller, heraf 8 opgraderede overnatninger ift. den klassiske rejse
 • Halvpension i Peru:
  • 17 x morgenmad
  • 10 x frokost
  • 6 x middag
 • Al transport ifølge program
 • Flyvetur over Nazcalinjerne (værdi ca. 900 DKK)
 • Togrejse til Machu Picchu
 • Udflugter og alle entré-udgifter ifølge program
 • Dansk rejseleder
 • Lokale guider
 • Drikkepenge til lokale guider og chauffører (ca. 500 kr.)

Ingen hokus pokus: Se vores prispolitik her

Prisen inkluderer ikke

 • Eneværelsestillæg (Fra 6.900 kr.)
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Turistskat i Nazca (ca 12 USD, som betales kontant i Nazca)

Husk at læse de generelle handelsbetingelser her

Dagsprogram

Download program

På de fleste rejser flyver vi med KLM først halvanden time til Amsterdam og herefter ca. 12 timer over Atlanterhavet til Lima.

Efter ankomst til Limas lufthavn kører vi til bydelen Miraflores, hvor vi indkvarteres på et hotel i centrum. Det er muligt at bestille en let aftensmad og måske en af Perus berømte pisco-cocktails, inden vi går til køjs efter en lang rejsedag.

Måltider: Frokost (i flyet)

Overnatning: Lima

Efter morgenmaden er der afgang mod Limas historiske centrum, som byder på præcolombiansk, kolonial og moderne kulturhistorie.

Først lægger vi dog vejen forbi "Pucllana Pyramiden", og ser det storslåede ceremonielle center bygget af Lima-kulturen i det 4. århundrede efter vor tidsregning, mange hundrede år før inkaernes ankomst.

Herefter går turen mod det historiske centrum med mere end halvtreds monumenter og koloniale bygninger, såsom Paseo de la República, pladsen San Martín, La Plaza Mayor, regeringspaladset, ærkebiskoppens palads, katedralen og byrådspaladset.

Vi besøger et af byens spændende klostre.

Efter byrundturen er der frokost, hvorefter vi kører til det berømte Larco-museum, som giver os en god grundforståelse for de civilisationer, vi skal stifte bekendtskab med de kommende uger. Her er der udstillinger af præcolombiansk kunst gennem mange tusinder af år – et verdenskendt privat museum, som udlåner kunstsamlinger til verdens førende museer. Det er ydermere kendt for et anneks med en enestående samling af erotisk kunst, som man ikke bør gå glip af.

Herefter kører vi tilbage til vores hotel i Miraflores.

Måltider: Morgenmad og frokost

Overnatning: Lima

Vi kører i lufthavnen for at starte vores tur til Cuzco og Inkaernes Hellige Dal.

Ved ankomst til Cuzco, kører vi direkte ud i den Hellige Dal, hvilket er den optimale måde at akklimatisere sig på. Den Hellige Dal ligger på lavere højdemeter end Cuzco by, og vi får dermed en gradvis højdetilvænning.

Vi nyder en picnic i naturskønne omgivelser i form af Andesbjergene, inden vi kører til vores hotel i Den Hellige Dal med ankomst om eftermiddagen.

Måltider: Morgenmad og frokost

Overnatning: Den Hellige Dal

Midt ude i ingenting er der dækket bord til picnic. foto Morten Bruun Jensen

Efter morgenmaden kører vi til Moray, hvor vi efter et kort stop i landsbyen af samme navn besøger de cirkulære landbrugsterasser ved Moray, som vidner om inkaernes højt udviklede landbrugsteknik. Ikke blot var her et sofistikeret overrislingssystem til vanding af markerne, her blev også eksperimenteret med forskellige afgrøder og dyrkningsmetoder qua de varierede mikroklimatiske forhold på stedet.

Vi kører herefter til Maras, som består af nærmest uendelige rækker af naturlige saltbassiner – i alt skulle der være over 3000 bassiner, så der er hvide linjer så langt som øjet skuer. Vi begiver vi os herfra på en frisk lille vandretur i nærområdet ned mod vores restaurant, hvilket er en skøn måde at komme tæt på livet i den Hellige Dal, som byder på utrolige flotte udsigter og seværdigheder undervejs. Gåturen har sikkert givet god appetit, og vi har god tid til at nyde en lækker og velfortjent frokostbuffet efter en dejlig formiddagstur til fods.

Frokosten i dag består af en buffet af højeste kvalitet på Wayra. Her smager vi egns-specialiteter, mens vi overværer et hesteshow med peruvianske raceheste.

Om eftermiddagen besøger vi Ollantaytambos majestætiske inka-ruiner, som var en af Inka-rigets vigtigste bastioner, hvor inkaerne anført af oprørslederen Manco Inca tildelte de spanske erobrere et yderst smertefuldt nederlag.

Måltider: Morgenmad og frokost

Overnatning: Den Hellige Dal

Efter en tidlig morgenmad kører vi til Ollantaytambo for at stige på toget mod Aguas Calientes, som ligger for foden af Machu Picchu. Togturen tager godt halvanden time og går igennem et malerisk bjerglandskab, som henrykker de fleste. Vi ankommer til Aguas Calientes, hvor vi skal med en minibus ad snoede veje op til Machu Picchu. Vi står nu foran det berømte ruinkompleks, som i 2007 blev erklæret for et af verdens syv moderne vidundere.

Vores guider fører os rundt i denne prægtige by, som gemmer på alverdens fortællinger, spekulationer og myter. Udforskningen af de labyrintiske passager og boliger ved ruinerne får inkaernes historie til at blive meget nærværende, og det er svært at modstå fristelsen for selv at opfinde gode teorier om Machu Picchus eksistens.

Efter ca. to-tre timers rundvisning er vi tilbage ved hovedindgangen, hvorfra vi tager bussen ned til Aguas Calientes. Her spiser vi aftensmad, inden vi igen stiger ombord på toget tilbage til Ollantaytambo.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Overnatning: Den Hellige Dal

Vi kører først til Pisac, hvor vi starter med et besøg ved det storslåede Pisac ruinkompleks. Besøget indebærer en let vandretur op til ruinerne, som efter al sandsynlighed både havde vigtige militære, religiøse og landbrugsmæssige formål under Inka-tiden.

Vi kører herefter ned til Pisac by, hvor der er tid til frokost, inden vi besøger byens marked, hvor der er god mulighed for at gøre en rigtig god handel af enten alpaca-tekstiler, smykker eller lokalt kunsthåndværk.

Herefter tager vi til Awana Cancha, en lille gård, hvor vi skal ind og hilse på lamaer, alpacaer, vicuñaer og guanacoer. Vi lærer også om de mange forskellige slags uldkvaliteter og om den essentielle kartoffel- og majsproduktion.

Vi kører nu til det imponerende kompleks Sacsayhuaman, som man mener var et fæstningsværk eller religiøst tempel – måske mest sandsynligt begge dele. Komplekset udgøres af enorme sten, som fungerer som uindtagelige mure – nogle af stenene er op til otte meter høje og murene op til 360 meter lange. Komplekset er forbundet via døre, trapper og tunneler, så det har været et sindrigt system med utrolig stor betydning for inkaerne. Det vides, at inkaerne i kraft af dette enorme fæstningsværk formåede at forsvare byen mod spanierne i lang tid, godt hjulpet på vej af dets strategiske placering på en højdebred over Cuzco med en fantastisk udsigt over byens indfaldsveje. Det tog inkaerne 50 år at opføre Sacsayhuaman og hele 20.000 mand indgik i arbejdet, og det er selvsagt stadig en gåde, hvordan de flyttede rundt på så kolossalt store sten og fik dem til at passe som fod i hose på hinanden.

Vi fortsætter til vores hotel i Cuzco, hvor vi har tre nætter.

Måltider: Morgenmad og frokost

Overnatning: Cuzco

Vi starter vores byrundtur i den koloniale katedral, som spanierne byggede i løbet af ca. 100 år mellem 1560 og 1660. Her findes en stor samling malerier af de berømte Cuzco-malere, som mange regner for Amerikas væsentligste maler-skole fra den koloniale periode, og blandt andet derfor er katedralen en af Cuzcos væsentligste seværdigheder.

Herefter går vi til soltemplet Koricancha, som engang var det mest storslåede tempel i Amerika. Engang var vægge og lofte af solidt guld, men disse skatte blev brugt som en del af den kongelige løsesum for inkaen Atahualpa, som blev holdt fangen af spanierne i Cajamarca og senere dræbt.
Spanierne byggede senere Santo Domingo-kirken på soltemplets fundament, men adskillige efterfølgende jordskælv har afsløret de skjulte inka-mure, som i modsætning til spaniernes har kunnet modstå naturens rystelser i kraft af langt bedre konstruktioner.

Eftermiddagen er på egen hånd.

Besøg evt. chokolademuseet eller koka-museet, eller gå en tur op i Bohemekvarteret San Blas.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Overnatning: Cuzco

Dagen er til fri disposition. Din rejseleder har forslag til, hvad man kan lave i Cuzco og omegn, og du kan læse meget mere om oplevelser i Cuzco i vores artikel.

På hovedpladsen i Cuzco ligger restaurant LIMO, hvor vi samles til aftenens måltid, der byder på Nikkei-gastronomi, som man kalder det japansk-peruanske fussions-køkken. Peruanske ingredienser tilberedes med japanske teknikker. Der er naturligvis fisk på menuen – og sandsynligvis krydret med lidt aji (peruansk chili).

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Overnatning: Cuzco

I dag er der tidlig afgang fra Cuzco, og vi skal tilbagelægge en ca. 8 timers bustur over højsletten til Puno.

Undervejs stopper vi første gang ved et autentiske marked, hvor andinske højlandsbønder fra de omkringliggende bjerge kommer for at sælge deres lokale produkter, heriblandt afgrøder, naturmedicin og levende dyr.

Her er ikke mange turister som inde i midtbyen, og vi får lejlighed til at se og smage flere eksotiske frugter og spiser.

Herefter fortsætter vi til den smukke kirke i Andahuaylillas, som er en udsøgt barok perle med smukke dekorationer og en imponerende arkitektur. Denne jesuitkirke menes at være fra 1580 og kaldes af nogle for ”Amerikas Sixtinske Kapel” på grund af dens flotte udsmykning.

Vi kommer efter yderligere kørsel til Raqchi, et imponerende tempelkompleks, som inkaherskeren Huayna Capac lod opføre for Viracocha. Her står 152 store runde lagerhuse beliggende mod vest med en diameter på 10 m. Ventilationshuller i jordhøjde tjente til oplagring af alskens afgrøder såsom rodfrugter, kartoffel, mashua, majs, quinoa samt tørret og saltet kød. Men også klæder, militært udstyr og køkkenudstyr til madlavning blev opbevaret her.

Herefter fortsætter turen over Raya Passet, som er turens højeste punkt i ca. 4.330 meters højde, hvor vi naturligvis stopper for at indånde den tynde luft, nyde udsigten og tage billeder af højlandet.

Vi er fremme på vores hotel i Puno sent om eftermiddagen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Overnatning: Puno

Vi har tidlig afgang i dag, hvor et eventyr på den smukke Titicaca-sø venter.

Vi sejler ud på den store Titicaca sø og sætter kursen mod sivøerne Uros, hvor vi går i land. Disse sivøer vugger lidt, når man går på dem, idet de er lavet af totora-siv, som de lokale beboere selv fletter til sivøer.

Vi møder de lokale beboere, som er iklædt deres traditionelle, farverige dragter, og vi kan klatre op i udkigstårnene og få udsigt over den imponerende store Titicaca-sø.

Herefter går turen til øen Taquile, hvor vi skal på en guidet gåtur rundt på denne fascinerende ø med mange særegne traditioner og skikke. Her er god mulighed for at iagttage lokalbefolkningen, som arbejder i marken med meget traditionelle landbrugsredskaber.

På Taquile er der ingen hunde og intet politi, men til gengæld er æsler og får hyppige forbipasserende. Beboerne har et autonomt administrativt og politisk system, og deres klædedragter fortæller, om man er gift eller single – det er meget betagende at komme så tæt på en både anderledes og autentisk kultur. Den vigtigste industri på øen er fiskeri og landbrug samt selvfølgelig deres højst besugne tekstilkunst, anerkendt af Unesco som immateriel kulturarv.

Vi spiser nyfangne ørreder til frokost på øen, inden vi afslutter besøget med en frisk gåtur mod molen på den anden side af øen, hvorfra vi sejler tilbage til Puno.

Måltider: Morgenmad og frokost

Overnatning: Puno

Vi skal i dag på en ca. 6 timers bustur fra Puno til Chivay, som ligger i Colca-dalen ved Arequpia, og vi skifter således det flade landskab ud med et bakket terræn, som siden bliver til dale og bjerge. Vi holder pauser undervejs på turen for frokost og ikke mindst for at nyde naturlandskab og dyreliv, og vi ankommer til vores hotel i den flotte dal midt på eftermiddagen.

Måltider: Morgenmad og frokost

Overnatning: Chivay, Colca-dalen

Et af regionens helt store trækplastre er 'Cruz del Condor', som vi fra morgenstuden sætter kursen mod. Her skal vi efter al sandsynlighed se verdens største fugle, kondorerne, komme svævende ud fra kløften. Det er et betagende syn med disse elegante rovfugle, som indtager himlen.

Vi kører herefter tilbage til Chivay for at spise frokost, inden vi sætter kursen mod Arequipa, Perus næststørste by og kendt som en af landets gastronomiske højborge. Vi kører igennem Colca-dalens smukke sneklædte bjerge, vulkaner og landbrugsterrasser, hvor der bl.a. dyrkes ris og grøntsager.

Vi ankommer til Arequipa tidligt på aftenen.

I aften går vi til et typisk lille byhus bygget i vulkansk sten. I husets køkken tilbereder kokken Michel Hediger sine kreative retter. Fusion cuisine-måltiderne er et resultat af gamle traditioner og moderne kulinariske teknikker fra Andesbjergene og Alperne. Ingredienserne er peruvianske og maden er tilberedt med omhu. Husets specialitet er alpaca-kød grillet på sten. I huset drives restauranten Zig Zag. Her nyder vi dagens aftensmad.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Overnatning: Arequipa

Vi starter tidligt, og første programpunkt er en byrundtur i den hvide by, som Arequipa også kaldes pga. de koloniale huses hvide vulkansten.

Vi skal på opdagelse i det pompøse Santa Catalina-kloster på 20.000 m2, hvor datidens rige nonner i stedet for at følge den almindelige takt og tone for nøjsommeligt klosterliv fik lov at tage tjenestefolket med. Det var bestemt ikke enhver forundt at flytte ind i dette imponerende smukke kloster, som opkrævede store adgangssummer af familierne, foruden en række kostbare personlige ting. Dette er en yderst spændende kulturoplevelse, som forstærkes af det faktum, at denne forordning vedblev med at eksistere til 1871, og endnu i dag bor der stadig en lille samling nonner i en aflukket del af klosteret.

Herefter skal vi en tur forbi museet med mumien af Juanita, hvis fund i 1995 af mange grunde gav genklang over hele verden. Juanita er ikke blot det mest velbevarede fund af et menneske fra Inka-tiden, hun er også det første fund af en kvinde, og hun antages at være blevet ofret under en af de sidste inkaer-herskere i slutningen af 1400-tallet.

De højeste bjerge med sneklædte tinder og bjerge var især helligsteder for inkaerne, så det ultimative offer, en Inkahersker kunne gøre for at behage bjergguderne var at tilbyde børn. Juanita vurderes at have været 13 eller 14 år gammel, da hun døde af et slag i hovedet med en kølle knælende foran en præst. (I marts er Juanita i forskernes varetægt, hvorfor et andet inkaoffer, Sarita, er at finde på museet i stedet.)

Vi spiser frokost sammen i det smukke kvarter Yanahuara, og eftermiddagen er fri til at gå på yderligere opdagelse i Perus næststørste by.

Måltider: Morgenmad og frokost

Overnatning: Arequipa

Efter mange intense, ofte lange men altid begivenhedsrige dage har vi i dag på egen hånd til at gå på opdagelse i ”Den Hvide By” Arequipa. Det er tiltrængt med en dag, hvor man kan geare lidt ned, lade de forudgående dage nedfælde sig og selv beslutte sig for en aktivitet. Viktors Farmor har forberedt en bred vifte af mulige aktiviteter, men Arequipa er bestemt også en slentretur værd med hyggelige stræder med skønne cafeer og restauranter.

Måltider: Morgenmad.

Overnatning: Arequipa

Vi stiger denne morgen om bord på bussen for at nyde en lang betagende køretur, som varer det meste af dagen – og vi kommer derfor til at opleve en perlerække af forskellige landskaber på panoramisk afstand. Først bugter vi os vej gennem bjergkæderne ud af Arequipa-regionen for siden at ramme et forunderligt månelandskab, skabt af geologiske jord- og vanderosioner for tusinder af år siden. Herefter bevæger vi os mod ørkenkysten og nyder den azurblå udsigt til Stillehavet samt ørkenens gulbrune klippeformationer.

Vi tilbringer omtrent 10 timer i bussen denne dag, men det er stadigvæk en begivenhedsrig dag, og vi gør en del stop undervejs for at strække ben og få en god oplevelse af de mange forskellige landskaber. Vi ankommer hen under aftenen til Nazca, hvor ørkenvarmen luner dejligt.

Måltider: Morgenmad og frokost

Overnatning: Nazca

Vi sætter kursen mod Nazcas lille lufthavn, hvorfra vi skal flyve over de mystiske figurer, som er trukket i sandet og i ørkenklipperne – mysterier som endnu i dag er genstand for megen debat og hovedbrud blandt eksperter.

Nok har man kunnet konkludere, at Nazca-figurerne, som er op til flere hundrede meter lange og brede, ikke nødvendigvis skal studeres fra luften, men faktisk kan observeres fra højtliggende punkter. Men det er stadig en gåde, hvilken betydning disse dyre- og menneskefigurer havde, som efter alt at bedømme må have været et møjsommeligt arbejde. Der er ca. 800 figurer, og de menes at være blevet skabt mellem år 200 før vor tids regning til 600 efter vor tidsregning.

Om eftermiddagen fortsætter vi til Paracas, hvor vi indlogeres på vores hotel ved Stillehavet.

Måltider: Morgenmad og frokost

Overnatning: Paracas

Dagen står i naturens tegn, og vi starter ud med en tur til Islas Ballestas, som også kaldes for Mini-Galapagos.

Her skal vi opleve et rigt dyreliv af søløver, pelikaner og masser af fugle – og måske også delfiner hvis vi er heldige.
Turen tager et par timer i alt, og ved ankomst til molen er der tid til en kop kaffe, inden vi fortsætter til Paracas Nationalpark, hvor vi skal opleve en mægtig ørken med spektakulære klippeformationer, fossiler og ikke mindst det azurblå Stillehav.

Eftermiddagen er fri til at nyde vores dejlige hotel, hvor vi om aftenen spiser på stedets restaurant, der serverer en udsøgt maritim aftensmad i flotte omgivelser.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Overnatning: Paracas

Efter morgenmaden forlader vi det idylliske Paracas og kører nordpå mod Lima, en tur på omtrent fire timer.

Undervejs får vi udsigter mod Stillehavet med kilometerlange strande, som byboerne fra Lima nyder godt af i sommerperioden.

Ved ankomst til hovedstaden kører vi til Barranco, og går en tur i dette Limas boheme-kvarter med arkitektonisk flotte huse, graffiti-kunst, åbne pladser og generelt masser af leben.

Som afslutning på rejsen nyder vi vores frokost på den lovpriste restaurant Cala, der ligger helt ned til Stillehavet. For peruanerne behøver denne restaurant ingen præsentation. Det siges, at man på
Cala får landets bedste ceviche og pisco sour.

Der afhængigt af hjemrejsetidspunkt tid til at gå lidt rundt på egen hånd. Man kan for eksempel nyde en italiensk is, eller besøge nogle af kvarterets museer, for eksempel Mario Testino (museum af Perus kendteste fotograf) eller Pedro de Osma (kolonial kunst). Begge er et besøg værd.

Sidst på eftermiddagen kører vi i lufthavnen, og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad og frokost

For det meste ankommer vi via et stop i Amsterdam.

Hvad siger vores gæster

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Peru

Download FAQ

I Peru er man visumfri i indtil 90 dage. Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter udrejse. Ved indrejse til Peru, udfyldes en blanket (som udleveres i flyet) som skal vises sammen med passet. Blanketten stemples, og det er vigtig at passe på den under rejsen, da den skal afleveres ved udrejse. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

Møntfoden i Peru hedder Nuevo Sol, PEN – Hvor 1 PEN svarer til ca. 2 DKK. I kontant valuta anbefales det at medbringe PEN og alternativt USDollars. (PEN kan bestilles og hentes i FOREX) Det er vigtigt, at de dollarsedler, man medbringer, ikke ser ”gamle” og slidte ud og heller ikke har rifter og mærker.

Kreditkort kan anvendes i de større byer, og det kan derfor anbefales at benytte sit hævekort undervejs, selvom det koster gebyrer i banken. Det er både sikrere og i sidste ende nok også billigere end at veksle fra DKK til USD og fra USD til PEN pga. gebyrer ved hver veksling.

Får man ikke højdesyge?
På rejsen er der tænkt nøje over akklimatisering. De første tre nætter i Andesbjergene bor I i den Hellige Dal i ca. 2.900 m. hvilket ikke giver problemer. Først herefter indkvarteres man i Cuzco i 3.400 m, og her har kroppen vænnet sig til højderne.

Hvornår er det bedst at rejse til Peru?
Vi undgår december, januar og februar pga. de store mængder regn i Andesbjergene. I marts vil man opleve færre turister og et grønnere landskab. I juli har man det absolut klareste vejr med størst chance for skyfri himmel på Machu Picchu. Oktober er også en fin måned i Peru. Vi er på den sydlige halvkugle, så oktober er forår i Peru.

Hvor fysisk krævende er rejsen?
Især den første uges tid kræves det, at man er i almindelig god fysisk form, og man får mest ud af rejsen, hvis man har gode knæ. Der findes alternativer, hvis man ikke ønsker at gå med på alle gåturene, men terrænet er kuperet, og der er en del trapper. Det vil være en fordel at træne lidt op til rejsen samt medbringe gode vandresko med mønster. Men det er ikke en decideret vandreferie.

Har man sit eget værelse den ene nat, hvor man indkvarteres privat?
Ja den nat bor I ca. 2 til 4 gæster ved familie. Man har sit eget værelse, men man deler toilet med familien.

Hvem deltager typisk på rejsen?
De fleste er over 50 år. Om sommeren er det ikke ualmindeligt, at et par tager deres store børn med også, da det er en utrolig alsidig rejse, som både byder på store natur- og kulturoplevelser samt en fængende historie.

Kan man få vasket tøj undervejs?
Ja, i Cuzco, Puno og Arequipa vil man godt kunne nå at få vasket tøj, hvis man indleverer det ved ankomst og fortæller i receptionen, hvornår man senest skal bruge det igen. Dermed kan man godt nøjes med at have tøj med til en uge i alt. 

Hvem flyver vi med?
På langt de fleste rejser flyver vi med KLM via Amsterdam. Der er tidlig afrejse fra Danmark, og man lander samme aften i Lima.

Jeg er allergiker eller vegetar/veganer, bliver jeg mæt?
Vi gør hvad vi kan for at informere restauranterne på forhånd, så de kan tilrettelægge dit måltid efter dine allergier eller præferencer. Men vi kan ikke garantere, at du som allergiker over for f.eks. gluten eller laktose får lige så alsidige måltider som ikke allergikere. Det samme gælder for vegetarer og veganere. Man skal nok blive mæt, men bedes være overbærende over for personalet på restauranter og hoteller. De er, især ude på landet, ikke vant til så mange præferencer.

Det er altid en god idé at have supplerende kost med.
Vi skal altid have besked om evt. allergier eller mad-præferencer ved tilmelding til rejsen.

Vaccination mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri anbefales. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria samt valg af malaria profylakse. Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Medbringer du receptpligtig medicin skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens. Det er vigtigt, at du medbringer recepten. 

For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

På rejsen tilbringes tid i højder over 2500 meters højde, hvorved der kan opstå symptomer på højdesyge. Højdesyge viser sig bl.a. ved hovedpine, kvalme og utilpashed. Dette kan ofte afhjælpes ved at undgå at blive afkølet samt ved at indtage rigelig med væske. På www.netdoktor.dk står der mere om højdesyge.

På Viktors Farmors rejser i Peru sikrer vi en så optimal akklimatisering, som tiden tillader. På "Nazca, Machu Picchu og Titicaca" begynder vi med 3 nætter i Den Hellige Dal. Det er i ca. 2.600 meters højde, så vi har god tid til at akklimatisere os, inden vi stiger yderligere og indkvarterer os højere oppe i bjergene. 

Tager du medicin, eller lider du af sygdom, der kan blive forværret af en rejse i højderne, bør du i god tid inden afrejse kontakte egen læge. Har du ikke erfaring med, hvordan du reagerer på højder, kan du vælge at medbringe Diamox tabletter, som i et vist omfang kan forebygge højdesyge. Spørg hos din læge.

Er man tilbøjelig til at blive køresyg, er det en god idé at medbringe piller mod køresyge.

Højder over 4.000 moh på rejserne "Peru med Nazca, Machu Picchu og Titicaca" og "Peru med mere forkælelse"

På disse rejser kommer vi tre gange over 4.000 moh. (Vi overnatter dog ikke i disse højder) 
Det gælder: 

Cuzco-Puno: ca. 4.350 meters højde (La Raya)
Puno-Chivay: ca. 4.400 meters højde (Lagunillas)
Chivay-Arequipa: ca. 4.900 meters højde (Patapampa)

På rejser i Peru får du mest ud af din ferie, hvis du har trænet på forhånd. Vi har flere gåture på inka-stederne og i bjergene generelt, så det er nødvendigt at være i almindelig god fysisk form. 

Perus køkken er næsten lige så varieret som dets geografi og går fra de lækreste skaldyr og fisk til kartofler, som er fast ingrediens i mange retter i højlandet. En særlig delikatesse i højlandet er marsvin. Drik flaskevand og undgå postevandet.

Når man er i højden er det nødvendigt at drikke mere end man normalt ville gøre. Nogle anbefaler helt op til 3 liter dagligt. Undgå isterninger og ukogte grøntsager. Mange steder bliver der serveret coca-te, en velsmagende opkvikkende te. Coca-te er ikke euforiserende - kokain kan kun udvindes af cocablade gennem en uhyre vanskelig kemisk proces, der forudsætter enorme mængder af cocablade.

Peru byder på mange slags øl. Mange af områderne har deres lokale øl, f.eks i Cuzco og Arequipa. De bedste vine stammer fra vingårdene Tacama og Ocucaje syd for Lima. En populær cocktail er nationaldrikken i Peru: Iskold Pisco Sour. Den består af limejuice, æggehvide, sukker og Pisco (druebrændevin).

Må jeg medbringe egne fødevarer?
Ja, såfremt du medbringer fødevarer i uåbnet, orginal emballage og kun til eget forbrug eller som en souvenir til venner eller bekendte . Dog må man ikke medbringe frø, planter eller rå produkter fra dyr. 

Jeg er allergiker, bliver jeg mæt?
Vi gør hvad vi kan for at informere restauranterne på forhånd, så de kan tilrettelægge dit måltid efter dine allergier. Men vi kan ikke garantere, at du som allergiker over for f.eks. gluten eller laktose får lige så store portioner som ikke allergikere ved hvert måltid. Derfor opfordres du til selv at have supplerende kost med. VI skal altid have besked om evt. allergier ved tilmelding til rejsen. 

Telefoni. Peru har selvvalg fra Danmark. Tryk 0051 + omr.nr + ab.nr Fra Peru til Danmark trykkes 00 (afvent ny klartone) 45 + dansk ab.nr.

Mobiltelefon. I de større byer er der udmærket dækning. Det koster godt 20 kr i minuttet at ringe og modtage opkald fra Danmark. Sms koster 2,50 kr at afsende og 0 kr at modtage. MMS er ikke muligt.

Internet. De fleste hoteller har adgang til internettet.

Peru bruger primært de sydamerikanske stik med to flade ben, men på de fleste hoteller er stikdåsen i væggen også lavet, så de runde danske kan sættes i. Medbring adapter for en sikkerheds skyld.

På restaurant er det normalt at lægge ca. 10 % til regningen. Giv kuffertdragere på hotellerne 1-2 USD pr kuffert, som de bærer for dig.

Læg også penge på værelset til stuepigen.

På grupperejser betaler Viktors Farmor drikkepenge til chauffør og lokalguide.

Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først.

En hovedret koster fra ca. 60 kroner og op. En vand/øl ca. fra 15 kr., mens vin er relativt dyrt og koster fra 70-100kr. og opefter pr. flaske. En liter vand i en kiosk koster ca. 5 kr.

Man skal prutte om prisen på langt de fleste markeder.

Bagagen bør aldrig være tungere, end at man selv til enhver tid kan bære den, da vi kan komme ud for uregelmæssigheder i programmet. Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen, så man er forberedt på det tilfælde at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet. Vigtig medicin bør man altid have i håndbagagen.

Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens. Det er vigtigt, at du medbringer recepten. 

Peru ligger på den sydlige halvkugle, så årstiderne er modsat vores; maj til oktober er vinter og november til april er sommer. Ved kysten ligger Perus kystørken, som er blandt de tørreste egne på jorden. I hovedstaden Lima regner det yderst sjældent, men der hænger ofte en havgus over byen.

I højlandet falder regnen om sommeren (dec-feb).

Solen skinner ofte fra en klar himmel, når vi er i Peru, så temperaturen kan midt på dagen komme over 20 grader, men om natten falder temperaturen til omkring frysepunktet, og det kan være køligt på hotellerne. Især på rejser i juni, juli og august er det vigtigt at have varmt tøj med til de kølige aftener og nætter.

Der er klimaanlæg, men ikke toilet i rundturs-busserne. I det nordlige Peru er der kun aircondition og ikke varme, da det ikke er nødvendigt.

Peru er seks timer bagud i forhold til Danmark.

Husk at supplere pakkelisten med:

- Regntøj

- Varmt tøj og skiundertøj (Meget vigtigt især på rejserne i juni, juli, august, hvor der kan være køligt på nogle af hotellerne)

- Vækkeur

- Gode vandresko/-støvler

- Solbriller og solcreme

- Kasket/hat

- Evt. piller mod højdesyge (Diamox)

- Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

- Myggemiddel - gerne med mindst 7,5% DEET (kan af og til købes i Peru)

- Evt. god kikkert

- Lommelygte

- Evt. mindre taske til nætter hos familier.

- Badetøj

- Evt. vandrestave til kortere vandringer

- Evt. instant kaffe, da der på flere hoteller er kogt vand, men ingen kaffe

Det er dit eget ansvar, at tjekke hvad du må indføre i Peru. Følgende er vejledende, men Viktors Farmor tager ikke ansvar for konfiskeringer eller bøder mv. 

For gæster over 18 år gælder, at man må indføre:

 • Medicin til egen brug alene. Medbring evt. kopi af recept.
 • 400 cigaretter
 • 3 liter alkohol
 • andre goder til personligt forbrug eller gaver må ikke overstige en værdi af samlet 500 USD

Må jeg medbringe egne fødevarer?

Ja, såfremt du medbringer fødevarer i uåbnet, original emballage og kun til eget forbrug eller som en souvenir til venner eller bekendte . Dog må du ikke medbringe frø, planter eller rå produkter fra dyr. 

De steder hvor der er en spand på gulvet ved siden af toilettet skal man smide toiletpapiret heri.

Det er meget vigtigt, da rørene ellers risikerer at stoppe til. 

Hav Kleenex el. en rulle toiletpapir med i håndbagagen. Det er ikke alle offentlige toiletter, der har papir nok. 

Får man ikke højdesyge?
På turen er der tænkt nøje over akklimatisering. De første tre nætter i Andesbjergene bor I i den Hellige Dal i ca. 2.900 m. hvilket ikke giver problemer. Først herefter indkvarteres man i Cuzco i 3.400 m, og her har kroppen vænnet sig til højderne.

Hvornår er det bedst at rejse til Peru?
Vi undgår december, januar og februar pga. de store mængder regn i Andesbjergene. I marts vil man opleve færre turister og et grønnere landskab. I juli har man det absolut klareste vejr med størst chance for skyfri himmel på Machu Picchu. Oktober er også en fin måned i Peru. Vi er på den sydlige halvkugle, så oktober er forår i Peru.

Hvor fysisk krævende er rejsen?
Især den første uges tid får man mest ud af rejsen, hvis man har gode knæ og er i almindelig god fysisk form. Der findes alternativer, hvis man ikke ønsker at gå med på alle gåturene, men terrænet er kuperet, og der er en del trapper. Det vil være en fordel at træne lidt op til rejsen samt medbringe gode vandresko med mønster. Men det er ikke en decideret vandreferie.

Har man sit eget værelse den ene nat, hvor man indkvarteres privat?
Ja den nat bor I ca. 2 til 4 gæster ved familie. Man har sit eget værelse, men man deler toilet med familien.

Hvem deltager typisk på rejsen?
De fleste er over 50 år. Om sommeren er det ikke ualmindeligt, at et par tager deres store børn med også, da det er en utrolig alsidig rejse, som både byder på store natur- og kulturoplevelser samt en fængende historie.

Hvem flyver vi med?
På langt de fleste rejser flyver vi med KLM via Amsterdam. Der er tidlig afrejse fra Danmark, og man lander samme aften i Lima.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Peru.