Hvad søger du?

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bestille en rejse nu? Hvad sker der, hvis min rejse aflyses? Hvad med restriktioner og indrejseformularer?

Lad os hjælpe med at besvare dine spørgsmål. 

Få svar på dine spørgsmål om rejser og corona.

 
Hvor kan jeg rejse hen?

Viktors Farmor har haft grupper i både Europa, Mellemøsten, Sydamerika, Asien, Afrika og Centralasien i løbet af 2021. Så det er bestemt stadig muligt at rejse.

Der kan selvfølgelig være lokale restriktioner eller krav, der gør, at vi ikke kan gennemføre en rejse til et specifikt land. Du vil også opleve, at mange lande har øgede krav til indrejseregistrering. Det betyder dog ikke, at vi ikke kan rejse til landet, men blot, at der skal udfyldes en særlig formular inden indrejsen. Læs mere om dét længere nede på denne side.

Fordelen ved at vælge at rejse med Viktors Farmor er, at vi er i tæt dialog med vores brancheforening, Gouda Rejseforsikring og vores samarbejdspartnere i udlandet, så vi kan holde fingeren på pulsen i forhold til de forskellige regler og restriktioner og dermed give dig den bedst mulige vejledning.
 

Hvad skal jeg gøre inden afrejse?

Hvilke af Viktors Farmors destinationer er gule og orange?

Corona-pandemien har ændret mangt og meget, og du vil opleve at skulle klare lidt flere praktiske sysler inden afrejse, end du har været vant til. Men vi hjælper naturligvis.

Inden afrejse sender vi således informationer ud til dig om indrejseregler på din destination. Der vil som regel skulle udfyldes en online erklæring eller formular. Det er altså noget, du skal gøre på en computer/tablet/smartphone. Alle lande har forskellige systemer, så vi sender derfor en specifik vejledning til netop din rejse om, hvordan du skal udfylde indrejsepapirer og hvilke krav, du skal opfylde. Det er vigtigt, at du læser informationerne grundigt igennem, og du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Der kan også være krav om at få taget en test inden afrejse. Det vil typisk være en PCR-test, der foretages som en podning i halsen. Den skal du booke tid til på www.coronaprover.dk Skriver vi, at en antigen-test også anerkendes, så kan du vælge at få taget en kvik-test - altså den test, der foretages med en podning i næsen.

I mange tilfælde vil du også skulle bruge dit coronapas, der viser en unik QR-kode. Du kan bruge coronapas-appen til at vise til coronapas, men vi anbefaler, at du også printer passet ud fra www.sundhed.dk for en sikkerheds skyld. Er du i tvivl om, hvordan du finder dit coronapas, så sender vi gerne en udførlig vejledning.

 

Kan man rejse uden at være vaccineret?

Viktors Farmor kræver ikke, at du er vaccineret mod COVID-19 for at du kan tage med os på en grupperejse. Men i mange lande er det klart lettest at rejse som færdigvaccineret, da man ellers ikke vil kunne deltage i alle de programsatte aktiviteter. Flere og flere lande stiller nu også krav om vaccination – det informerer vi jer naturligvis om. 
 

Hvordan er jeg stillet, hvis min rejse aflyses?

Aflyser Viktors Farmor din rejse af den ene eller den anden grund, får du naturligvis dine indbetalte penge retur. Du kan også ombooke til en anden rejse, hvis du ønsker det. Dette gælder også, hvis rejsen aflyses pga. COVID-19 restriktioner. Restriktionerne kan indføres med kort varsel, men vi sørger for at holde jer opdateret, hvis det skulle ske, at vi pludselig ikke kan gennemføre en rejse.

Helgarder dig med en plan B

Husk, at du hos Viktors Farmor gratis kan reservere plads på en eller to andre rejser i samme tidsrum som den rejse, du har bestilt (så længe der er plads på rejsen). Så er du sikret plads på en anden af dine foretrukne rejser, hvis den første skulle blive aflyst.

Med en reservation på en alternativ rejse, har du – og dermed vi – en plan B og måske endda en plan C. Det koster dig selvfølgelig ikke noget – og er tilmed uforpligtende!
 

Skal jeg have en forsikring?

Det er stadig vigtigt at sikre sig, at du er dækket godt ind både før og under rejsen.

Vi anbefaler, at du tilkøber en afbestillingsforsikring, der dækker dig, hvis du bliver syg eller kommer til skade inden afrejsen samt en rejseforsikring, der dækker dig på rejsen. Viktors Farmor samarbejder med Gouda, hvis afbestillingsforsikring dækker dig i tilfælde af akutopstået sygdom (herunder COVID-19), der opstår inden afrejsen.

Med en rejse- og afbestillingsforsikring fra Gouda, kan du med ro i maven planlægge din næste rejse med Viktors Farmor i dag.
 

Hvad sker der, hvis jeg kort tid før afrejse bliver konstateret smittet med COVID-19?

Vi anbefaler, at du – sammen med din rejse – tilkøber en Gouda afbestillingsforsikring. Goudas afbestillingsforsikring dækker nemlig i tilfælde af, at du testes positiv og ikke kan rejse.

Sørg altid for at tjekke hos dit forsikringsselskab, hvordan du er dækket i tilfælde af en positiv COVID-19 test inden afrejse, da selskaberne dækker forskelligt.
 

Hvad sker det, hvis jeg bliver syg og skal i karantæne på rejsen?

Det er vigtigt at have tjekket hjemmefra, hvordan din rejseforsikring dækker, hvis du bliver syg med COVID-19 på rejsen, da der kan være særlige regler for netop COVID-19 sygdom. Viktors Farmor anbefaler, at du tegner en rejseforsikring hos Gouda, da denne giver dig en rigtig god dækning. Goudas Enkeltrejseforsikring med Superdækning dækker udgifter til hotel, mad og ny flybillet, hvis du bliver sat i karantæne af lokale myndigheder, uanset om du er syg eller ej. Læs mere om Goudas rejseforsikring her
 

Hvad betyder farverne i rejsevejledningerne?

Fra den 15. oktober 2021 valgte Udenrigsministeriet at normalisere rejsevejledningerne. Dvs. at det nu igen er sikkerhedsrisikoen for den rejsende på rejsemålet, som bestemmer farven og ikke de aktuelle smittetal.

  • RØD: Alle rejser til røde lande frarådes.
  • ORANGE: Unødvendige rejser til orange lande frarådes.
  • GUL: Rejser man i de gule lande, skal man være ekstra forsigtig og holde sig ajour med udviklingen.
  • GRØN: Rejser man til grønne lande, skal man være opmærksom på samme måde, som man ville være det i Danmark.

Hvis det land, du skal rejse til bliver orange eller rødt op til rejsen og stadig er det 14 dage før afrejse, så kan du frit afbestille og få alle dine penge retur. Dette gælder ikke, hvis landet allerede på bestillingstidspunktet var orange.