Logo

Hvad betyder rejsevejledninger for bestilling af rejser?

Hvordan er du stillet, hvis du bestiller en rejse til et orange/rødt land? Og hvad betyder Udenrigsministeriets farveinddelte rejsevejledninger for dig som rejsende?

Hvilke af Viktors Farmors destinationer er gule og orange?

Du kan trygt bestille en rejse til et orange land.

Orange lande, gule lande, grønne lande? Det kan være svært at holde styr på rejsevejledningerne og deres betydning. Lad os hjælpe med at svare på dine spørgsmål. Finder du ikke svar her, så kontakt os gerne.
 

Du kan trygt bestille din rejse nu!

Vi får ofte spørgsmål til, hvordan man er stillet, hvis man bestiller en rejse til et "orange eller rødt" land?

Svaret er enkelt:

Du skal ikke være nervøs for at bestille rejse til et orange/rødt land: Du kan få alle dine penge retur, hvis situationen ikke har ændret sig 14 dage før afrejse.

Vores tryghedsgaranti dækker udover hvad loven foreskriver. Det er, synes vi, kun rimeligt under de nuværende omstændigheder.

Hos Viktors Farmor ender du dermed ikke i saksen. Vi giver dig gerne denne ekstra tryghed ved bestilling af en rejse til et orange/rødt land.

Så hvis du bestiller en rejse, som på bookingtidspunktet er orange eller rødt, og landet stadig er enten orange eller rødt 14 dage før afrejse, kan du altså frit afmelde dig rejsen og få alle dine penge refunderet. 

(Garantien gælder også, hvis det kun har ændret sig fra rødt til orange).
 

Helgarder dig med en plan B

Måske tænker du: Hvad nu, hvis min rejse aflyses? Hos Viktors Farmor kan du gratis reservere plads på en eller to andre rejser i samme tidsrum. Så er du sikret plads på en anden af dine foretrukne rejser, hvis den første skulle blive aflyst.

Med en reservation på en alternativ rejse, har du – og dermed vi – en plan B og måske endda plan C. Og det koster dig selvfølgelig ikke noget! 
 

Skal du have en afbestillingsforsikring?

Vores tryghedsgaranti træder i kraft, hvis du har bestilt en rejse til et orange eller rødt land, og landet stadig er orange eller rødt 14 dage før afrejse, og du derfor ikke ønsker at rejse. I det tilfælde, vil Viktors Farmor tilbagebetale rejsens pris. Vores tryghedsgaranti er en ekstra gratis service i den ekstraordinære situation, som COVID-19 har sat vores gæster i. Den er ikke en erstatning for en almindelig afbestillingsforsikring. 

Du bør derfor stadig overveje at tilkøbe en regulær afbestillingsforsikring, der dækker dig, hvis du bliver syg eller kommer til skade inden afrejsen. Viktors Farmor samarbejder med Gouda, hvis afbestillingsforsikring dækker dig i tilfælde af akutopstået sygdom (herunder COVID-19), der opstår inden afrejsen.

Gouda har netop vundet 2020-prisen for Årets rejseforsikring. De vandt for at have den bedste dækning i sine standardprodukter og at have været hurtige til at tage højde for COVID-19 i sine dækninger. Læs mere om Goudas forsikringer og corona her: Spørgsmål/svar i forbindelse med COVID-19 

Med en rejse- og afbestillingsforsikring fra Gouda, kan du med ro i maven planlægge din næste rejse med Viktors Farmor i dag.
 

"Gule" lande

Følgende af Viktors Farmors destinationer er gule, hvilket betyder, at du som dansker kan rejse frit uden opfordring til karantæne efter hjemkomst:

  • Færøerne (betragtes som Danmark i rejsesammenhæng)
  • Grønland (betragtes som Danmark i rejsesammenhæng

 

 

Du kan se de dagligt opdaterede tal på denne side. Bemærk, at tallene fra European Centre for Disease Prevention and Control er for de seneste 14 dage, mens den danske model dividerer disse tal med 2, så man får det ugentlige gennemsnit for de seneste 14 dage. For Danmark er grænsen således 30 smittede per 100.000, hvilket svarer til 60 på listen fra European Centre for Disease Prevention and Control. Kommer et land over 60 bliver det således "orange" hos Udenrigsministeriet næstfølgende torsdag kl. 16.00.

 

Listen opdateres løbende - senest opdateret: 12.01.21

 

Hvad betyder farverne i rejsevejledningerne?

Det danske udenrigsministerium (UM) inddeler sine rejsevejledninger i grønne, gule, orange og røde zoner. I november 2020 besluttede UM at lave regionalt opdelte rejsevejledninger fremadrettet, så regioner kan have forskellige farver, selvom de ligger i samme land.

  • RØD: Alle rejser til røde lande frarådes.
  • ORANGE: Unødvendige rejser til orange lande frarådes.
  • GUL: Rejser man i de gule lande, skal man være ekstra forsigtig og holde sig ajour med udviklingen.
  • GRØN: Rejser man til grønne lande, skal man være opmærksom på samme måde, som man ville være det i Danmark.