Logo

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bestille en rejse nu? Skal jeg være vaccineret for at rejse? Hvad med restriktioner og indrejseformularer?

Lad os hjælpe med at besvare dine spørgsmål. 

Få svar på dine spørgsmål om rejser og corona.

 
Hvornår kan vi rejse?

Som fuldt vaccineret kan du rejse til gule og orange lande og regioner i hele verden uden, at du skal testes eller i isolation, når du kommer tilbage til Danmark. Er du ikke vaccineret, er der fortsat et testkrav efter indrejse i Danmark, med mindre destinationen er grøn. Er destinationen orange, gælder desuden et isolationskrav - læs mere om reglerne her. Det land, der rejses til, kan stadig stille krav om test ved indrejse.

Vi gør alt, hvad vi kan, for at holde dig opdateret på status for din rejse. Fordelen ved at vælge at rejse med Viktors Farmor er, at vi er i tæt dialog med vores brancheforening, Gouda Rejseforsikring og vores samarbejdspartnere i udlandet, så vi kan holde fingeren på pulsen i forhold til de forskellige regler og restriktioner og dermed give dig den bedst mulige vejledning.
 

Hvordan er jeg stillet, hvis jeg bestiller en rejse i dag? 

Hvilke af Viktors Farmors destinationer er gule og orange?

Under corona-epidemien har vi tilbudt en særlig tryghedsgaranti, der gjorde det muligt at framelde sig rejsen tættere på afrejse end normalt, hvis rejselandet stadig var orange hos Udenrigsministeriet.

Men da Udenrigsministeriet ikke længere fraråder rejser til orange lande for færdigvaccinerede eller tidligere smittede, og da langt størstedelen af Danmarks befolkning nu er færdigvaccineret, er der ikke længere samme behov for denne mulighed. Derfor vil bestillinger foretaget efter 16. september 2021 ikke være dækket af denne tryghedsgaranti.

Det betyder i praksis, at hvis du bestiller en rejse til et orange land, så kan du ikke senere framelde dig rejsen, fordi landet er orange. Bliver landet rødt, aflyser vi naturligvis rejsen, og du får dine penge tilbage. Er landet gult eller grønt ved bestillingen, og skifter det senere til orange og er orange 14 dage før afrejse, kan du afbestille rejsen og få dine penge tilbage.
 

Indrejserestriktioner og vejledning

Der kan være lokale restriktioner, der gør, at vi ikke kan gennemføre en rejse til et specifikt land, såsom lukkede grænser for turister eller krav om 14 dages karantæne uanset vaccinationsstatus. Restriktionerne kan indføres med kort varsel, men vi sørger for at holde jer opdateret, hvis det skulle ske, at vi pludselig ikke kan gennemføre en rejse.

Mange lande har for øjeblikket øgede krav til indrejseregistrering. Det betyder dog ikke, at vi ikke kan rejse til landet, men blot, at der skal udfyldes en særlig formular inden indrejsen. Viktors Farmor sender en vejledning til alle gæster, der er påvirket. Giver det anledning til problemer, er vi selvfølgelig klar til at hjælpe i telefonen.
 

Kan man rejse uden at være vaccineret?

Ja, det kan man! Viktors Farmor kræver ikke, at du er vaccineret for at du kan tage med os på en grupperejse. Visse lande kan dog stille krav om vaccination – det informerer vi jer naturligvis om. 
 

Hvordan er jeg stillet, hvis min rejse aflyses?

Aflyser Viktors Farmor din rejse af den ene eller den anden grund, får du naturligvis dine indbetalte penge retur. Du kan også ombooke til en anden rejse, hvis du ønsker det.

Helgarder dig med en plan B

Husk, at du hos Viktors Farmor gratis kan reservere plads på en eller to andre rejser i samme tidsrum som den rejse, du har bestilt (så længe der er plads på rejsen). Så er du sikret plads på en anden af dine foretrukne rejser, hvis den første skulle blive aflyst.

Med en reservation på en alternativ rejse, har du – og dermed vi – en plan B og måske endda plan C. Det koster dig selvfølgelig ikke noget – og er tilmed uforpligtende!
 

Skal jeg have en forsikring?

Det er stadig vigtigt at sikre sig, at du er dækket godt ind både før og under rejsen.

Vi anbefaler, at du tilkøber en afbestillingsforsikring, der dækker dig, hvis du bliver syg eller kommer til skade inden afrejsen samt en rejseforsikring, der dækker dig på rejsen. Viktors Farmor samarbejder med Gouda, hvis afbestillingsforsikring dækker dig i tilfælde af akutopstået sygdom (herunder COVID-19), der opstår inden afrejsen.

Med en rejse- og afbestillingsforsikring fra Gouda, kan du med ro i maven planlægge din næste rejse med Viktors Farmor i dag.
 

Hvad sker der, hvis jeg kort tid før afrejse bliver konstateret smittet med COVID-19?

Vi anbefaler, at du – sammen med din rejse – tilkøber en Gouda afbestillingsforsikring. Goudas afbestillingsforsikring dækker nemlig i tilfælde af, at du testes positiv og ikke kan rejse.

Sørg altid for at tjekke hos dit forsikringsselskab, hvordan du er dækket i tilfælde af en positiv COVID-19 test inden afrejse, da selskaberne dækker forskelligt.
 

Hvad sker det, hvis jeg bliver syg og skal i karantæne på rejsen?

Det er vigtigt at have tjekket hjemmefra, hvordan din rejseforsikring dækker, hvis du bliver syg med COVID-19 på rejsen, da der kan være særlige regler for netop COVID-19 sygdom. Viktors Farmor anbefaler, at du tegner en rejseforsikring hos Gouda, da denne giver dig en rigtig god dækning. Goudas Enkeltrejseforsikring med Superdækning dækker udgifter til hotel, mad og ny flybillet, hvis du bliver sat i karantæne af lokale myndigheder, uanset om du er syg eller ej. Læs mere om Goudas rejseforsikring her
 

Hvad betyder farverne i rejsevejledningerne?

Det danske udenrigsministerium (UM) inddeler sine rejsevejledninger i grønne, gule, orange og røde zoner. I november 2020 besluttede UM at lave regionalt opdelte rejsevejledninger fremadrettet, så regioner kan have forskellige farver, selvom de ligger i samme land.

  • RØD: Alle rejser til røde lande frarådes.
  • ORANGE: Unødvendige rejser til orange lande frarådes. Dog ikke hvis du er vaccineret mod COVID-19 og den orange status skyldes corona-situationen i landet.
  • GUL: Rejser man i de gule lande, skal man være ekstra forsigtig og holde sig ajour med udviklingen.
  • GRØN: Rejser man til grønne lande, skal man være opmærksom på samme måde, som man ville være det i Danmark.
     

For færdigvaccinerede gælder:

 
For ikke-færdigvaccinerede gælder: