Logo

Bestil trygt din rejse nu!

Kan jeg bestille en rejse nu? Skal jeg være vaccineret for at rejse? Mister jeg mine penge, hvis en rejse aflyses? 

Lad os hjælpe med at besvare dine spørgsmål. 

Få svar på dine spørgsmål om rejser og corona.

 
Hvornår kan vi rejse?

Det er allerede nu muligt for dig, som er fuldt vaccineret, at rejse til gule og orange lande og regioner i hele verden uden, at du skal testes eller i isolation, når du kommer tilbage til Danmark. Du vil som fuldt vaccineret heller ikke skulle fremvise en negativ COVID-19 test, inden du stiger ombord på et fly tilbage til Danmark. Er du ikke vaccineret, er der fortsat et testkrav. Du skal i så fald kunne fremvise en negativ test, der er foretaget maksimalt 48 timer før hjemrejse. Det land, der rejses til, kan stadig stille krav om test ved indrejse.

Vi alt, hvad vi kan, for at holde dig opdateret på status for din rejse. Fordelen ved at vælge at rejse med Viktors Farmor er, at vi er i tæt dialog med vores brancheforening, Gouda Rejseforsikring og vores samarbejdspartnere i udlandet, så vi kan holde fingeren på pulsen i forhold til de forskellige regler og restriktioner, og dermed give dig den bedst mulige vejledning, efterhånden som rejsegenåbningen sker.
 

Hvordan er jeg stillet, hvis jeg bestiller en rejse i dag? 

Hvilke af Viktors Farmors destinationer er gule og orange?

Vi får ofte spørgsmål til, hvordan man er stillet, hvis man bestiller en rejse til et "orange eller rødt" land?

Svaret er enkelt:

Du skal ikke være nervøs for at bestille rejse til et orange/rødt land: Du kan få alle dine penge retur, hvis situationen ikke har ændret sig 14 dage før afrejse.

Vores tryghedsgaranti dækker udover hvad loven foreskriver. Det er, synes vi, kun rimeligt under de nuværende omstændigheder.
Hos Viktors Farmor ender du dermed ikke i saksen. Vi giver dig gerne denne ekstra tryghed ved bestilling af en rejse til et orange/rødt land.
Så hvis du bestiller en rejse, som på bookingtidspunktet er orange eller rødt, og landet stadig er enten orange eller rødt 14 dage før afrejse, kan du altså frit afmelde dig rejsen og få alle dine penge refunderet.

(Garantien gælder også, hvis det kun har ændret sig fra rødt til orange).

Vær dog opmærksom på, at du som færdigvaccineret godt kan rejse i orange lande uden krav om isolation og test ved hjemrejse, hvis den orange status skyldes corona-situationen i landet. 
 

Kan man rejse uden at være vaccineret?

Ja, det kan man! Viktors Farmor kræver ikke, at du er vaccineret for at du kan tage med os på en grupperejse. Visse lande kan dog stille krav om vaccination – det informerer vi jer naturligvis om. 
 

Hvordan er jeg stillet, hvis min rejse aflyses?

Aflyser Viktors Farmor din rejse af den ene eller den anden grund, får du naturligvis dine indbetalte penge retur. Du kan også ombooke til en anden rejse, hvis du ønsker det.

Helgarder dig med en plan B

Husk, at du hos Viktors Farmor gratis kan reservere plads på en eller to andre rejser i samme tidsrum som den rejse, du har bestilt (så længe der er plads på rejsen). Så er du sikret plads på en anden af dine foretrukne rejser, hvis den første skulle blive aflyst.
Med en reservation på en alternativ rejse, har du – og dermed vi – en plan B og måske endda plan C. Det koster dig selvfølgelig ikke noget – og er tilmed uforpligtende!
 

Skal jeg have en afbestillingsforsikring?

Rejse- og afbestillingsforsikring - bestil hos Gouda

Vores tryghedsgaranti træder i kraft, hvis du har bestilt en rejse til et orange eller rødt land, og landet stadig er orange eller rødt 14 dage før afrejse, og du derfor ikke ønsker at rejse. I det tilfælde, vil Viktors Farmor tilbagebetale rejsens pris. Vores tryghedsgaranti er en ekstra gratis service i den ekstraordinære situation, som COVID-19 har sat vores gæster i. Den er ikke en erstatning for en almindelig afbestillingsforsikring.

Vi anbefaler derfor, at du tilkøber en regulær afbestillingsforsikring, der dækker dig, hvis du bliver syg eller kommer til skade inden afrejsen. Viktors Farmor samarbejder med Gouda, hvis afbestillingsforsikring dækker dig i tilfælde af akutopstået sygdom (herunder COVID-19), der opstår inden afrejsen.

Med en rejse- og afbestillingsforsikring fra Gouda, kan du med ro i maven planlægge din næste rejse med Viktors Farmor i dag.
 

Hvad sker der, hvis jeg kort tid før afrejse bliver konstateret smittet med COVID-19?

Vi anbefaler, at du – sammen med din rejse – tilkøber en Gouda afbestillingsforsikring. Goudas afbestillingsforsikring dækker nemlig i tilfælde af, at du testes positiv og ikke kan rejse.

Sørg altid for at tjekke hos dit forsikringsselskab, hvordan du er dækket i tilfælde af en positiv COVID-19 test inden afrejse, da selskaberne dækker forskelligt.
 

Hvad sker det, hvis jeg bliver syg og skal i karantæne på rejsen?

Det er vigtigt at have tjekket hjemmefra, hvordan din rejseforsikring dækker, hvis du bliver syg med COVID-19 på rejsen, da der kan være særlige regler for netop COVID-19 sygdom. Viktors Farmor anbefaler, at du tegner en rejseforsikring hos Gouda, da denne giver dig en rigtig god dækning. Goudas Enkeltrejseforsikring med Superdækning dækker udgifter til hotel, mad og ny flybillet, hvis du bliver sat i karantæne af lokale myndigheder, uanset om du er syg eller ej. Læs mere om Goudas rejseforsikring her
 

Hvilke lande kan jeg rejse til denne sommer?

Følgende af Viktors Farmors destinationer i Europa og et par af vores destinationer udenfor Europa tager imod enten PCR-testede eller vaccinerede gæster, og du slipper for karantæne efter hjemkomst til Danmark, hvis du rejser i disse lande som vaccineret (hvis orange) eller hvis de er gule også som ikke-vaccineret.

Madeira GUL  

Rumænien GUL 

Slovakiet GUL

Bulgarien GUL

Polen GUL

Italien GUL

Albanien GUL

Nordmakedonien GUL

Serbien GUL

Kroatien GUL

Spanien (test. Asturien og Cantabrien hvor store dele af "Picos de Europa" foregår er pt. GULE)

Grækenland (test. Peloponnes o.a. regioner er pt. GULE)

Island (kræver vaccination)

Georgien (test)

Kirgisistan (test)

Færøerne (test)

Andorra (test)

Estland (kræver vaccination)

Grønland (test. Pga. mulighed for "naturkarantæne" kan vores vandreferier lade sig gøre på trods af karantænereglen i Grønland)

Armenien (test)

Du kan se smittetallene kombineret med test og positivprocent på dette Europakort.  Du kan se de dagligt opdaterede tal på denne side. 

Listen opdateres løbende - senest opdateret: 21.06.21
 

Hvad betyder farverne i rejsevejledningerne?

Det danske udenrigsministerium (UM) inddeler sine rejsevejledninger i grønne, gule, orange og røde zoner. I november 2020 besluttede UM at lave regionalt opdelte rejsevejledninger fremadrettet, så regioner kan have forskellige farver, selvom de ligger i samme land.

  • RØD: Alle rejser til røde lande frarådes.
  • ORANGE: Unødvendige rejser til orange lande frarådes. (Dog ikke hvis du er vaccineret, og den orange status skyldes corona-situationen i landet)
  • GUL: Rejser man i de gule lande, skal man være ekstra forsigtig og holde sig ajour med udviklingen.
  • GRØN: Rejser man til grønne lande, skal man være opmærksom på samme måde, som man ville være det i Danmark.