Hvad søger du?

Start din rejse her

Vi oplever både højdepunkter og rejser langt væk fra de gængse turistruter og udforsker meget afsidesliggende egne af Cambodia. I landsbyen Kompong Khleang sejler vi mellem flydende huse og pælehytter, inden vi sætter kursen mod de afsides jungleruiner Beng Mealea og Koh Ker, der hver især fortæller deres spændende kapitel i Khmer-rigets historie. Vi besøger også templet Preah Vihear, der ligger dramatisk på en klippekant med udsigt over Cambodias frodige lavland. Herefter lægger vi Khmerriget bag os og kører til den afsidesliggende provins Ratanakiri. Dette område af Cambodia er hjem for flere etniske minoriteter, og vi besøger blandt andet Katchah- og Tampoun-folket i deres landsbyer for at opleve hverdagen herude på kanten af verden.

I flodbyen Kratie sejler vi ud på Mekong-floden på udkig efter de sjældne irrawady-delfiner, inden storbylivet venter i hovedstaden Phnom Penh.

Det er i Phnom Penh, at vi bedst oplever det moderne Cambodia. Men det er også her, vi får et indblik i landets dystre historie under Pol Pot i slutningen af 1970erne. Heldigvis har Cambodia lagt de mørke år bag sig, og i dag er Phnom Penh igen en summende storby med markeder, rickshaws, kolonitidsbygninger og sågar et tempel med et gulv af rent sølv.

Rejsen slutter langs Cambodias tropiske kyst, hvor vi besøger det lokale krabbemarked og udforsker Kompong Trach-grotterne, der har en dramatisk historie. Men der bliver også tid til en kølig drink og en dukkert ved tropestranden på Rabbit Island, inden hjemrejsen begynder.

5 gode grunde til at rejse til Cambodia med Viktors Farmor

 • Nyd solopgangen over Angkor Wat
 • Udforsk afsidesliggende jungletempler og etniske minoriteter langt væk fra de gængse rejseruter
 • Sejl blandt pælehytter og flydende huse
 • Dyk ned i Cambodias historie og fremtid i Phnom Penh
 • Besøg templet med et gulv af rent sølv

Alle planlagte afgange

Ledig eller Garanteret

Få pladser, 1 plads, Kontakt os

Udsolgt

15 dage Pris Rejseleder Status Bemærkning
11. nov. 23
24.990 kr
Garanteret
24. jan. 24
24.990 kr
Garanteret

Prisen inkluderer

 • Fly København – Siem -Reap
 • Fly Phnom Penh – København
 • Halvpension i Cambodia (dog kvartpension dag 12)
 • Overnatning på gode 3 - 4* hoteller:
  - 4 nætter Siem Reap
  - 1 nat Preah Viher
  - 2 nætter Ratanakiri
  - 1 nat Kratie
  - 2 nætter Phnom Penh
  - 2 nætter Kep
 • Kørsel i bus
 • Sejlture
 • Alle udflugter og entréudgifter
 • Dansk rejseleder
 • Engelsktalende lokalguide
 • Drikkepenge til lokalguide og chauffør

Ingen hokus pokus: Se vores prispolitik her

Prisen inkluderer ikke

 • Eneværelsestillæg (Fra 3.400 kr.)
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Visum til Cambodia (Fås ved ankomst og koster pt. 45 USD. Dette beløb skal betales kontant ved ankomsten. Medbring meget gerne lige penge)

Husk at læse de generelle handelsbetingelser her

Dagsprogram

Download program

Med fly fra København og med mellemlanding før vi når Siem Reap.

Måltider: mad om bord på fly

Tid på egen hånd indtil aftensmad på lokal restaurant.

Måltider: Aftensmad

Om morgen forlader vi hotellet for at besøge det lille tempel Banteay Srei. Navnet betyder "citadel for kvinder" eller "skønhedens citadel", og det sirligt dekorerede tempel regnes for at være af de smukkeste eksempler på Khmer-rigets kunst. Der knytter sig en sjov historie til noget af templets udsmykning. I 1923 fjernede den franske eventyrer André Malraux nogle figurer fra templet. Han blev i Frankrig dømt til at levere dem tilbage, selv om han ikke selv mente at have brudt loven. Men oplevelsen gjorde ham til modstander af den franske kolonipolitik i Indokina. Senere blev han i øvrigt kulturminister i Frankrig.

Herefter besøger vi en lokal familie, der lærer os at lave risnudler. Vi smager på vores hjemmelavede risnudler sammen med familien. Vi fortsætter til en anden landsby, som er specialiseret i høsten af kokosnødder og produktionen af den cambodianske snack 'bamboo sticky rice', som vi kan smage og hjælpe med at tilberede.

Vi vil se forskellige stande med palmesukker, og landsbybeboerne vil forklare os, hvordan de forarbejder frugterne på mange forskellige måder. Det næste og sidste stop er ved en familie, som tjener til føden ved at lave forskellige slags håndarbejde ud af palmeblade. Landsbybeboerne vil lære os, hvordan man gør, så vi kan vende hjem med vores eget hjemmelavede stykke håndarbejde.

Vi spiser frokost i et lokalt hjem.

På vej tilbage til Siem Reap, stopper vi ved Banteay Kdei, før vi ankommer til Ta Prohm. Det er et af de mest berømte templer i Angkor. Templet er stadig overbegroet med store, tykke lianer, der vokser ind og ud mellem døre og vægge. Det giver templet en helt særlig stemning, som er blevet brugt i flere store eventyrfilm. Templet efterlader stort indtryk på de fleste.

Måltider: Morgenmad og frokost

Tidligt om morgenen tag vi ud til Angkor-komplekset og ser den ikoniske solopgang bagved Angkor Wats fire tårne. Efter solopgangen tager vi tilbage til hotellet, hvor vi spiser morgenmad og slapper lidt af, inden vi tager tilbage til Angkor-komplekset for at besøge Angkor Wat og khmer-folkets gamle hovedstad Angkor Thom.

Vi starter i midtergangen af Angkor Wat, hvor det går op for én, hvor stort templet er. Arkitekturen er storslået.

Vi ser Angkor Thoms majestætiske porte og beundrer de massive besynderlige smilende ansigter skåret i sten i Bayon-templet, som er bygget omkring det 12.-13. århundrede. Dette imponerende bygningsværk er omringet af 54 tårne, som hver er prydet med 4 ansigter. Efter vi har besøgt Bayon-templet, ser vi Baphuon, som er et tempel fra det 11. århundrede. Dets restauration af franske arkitekter sluttede for ikke så længe siden. Vi vil se Terrace of the Elephants, som med sine 350 meter blev brugt til royale tilskuere og offentlige ceremonier. Vi vil også se Terrace of the Leper King, der blev bygget i det 12. århundrede, som er dækket med storslåede Apsara-dekorationer.

Vi afslutter dagen med en ”sun-downer” ved det enorme vandbassin Srah Srang, der dannede grundlag for khmerrigets storhed.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi starter morgenen med at køre til et lokalt marked, inden vi fortsætter til landsbyen Kompong Khleang, som ligger 40 km fra Siem Reap. I Kompong Khleang er husene bygget på pæle. Afhængig af sæsonen og vandstanden, har vi udsigt til flodsletter, rismarker og vand så langt øjet kan række.

Vi stiger ombord på en båd og sejler igennem kanalerne til en stor sø, hvor de lokale bor i de flydende huse.

Efter frokostpicnic, tager vi tilbage til Siem Reap, hvor vi har tid på egen hånd.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi starter dagen med et besøg ved Beng Mealea, et tempel fra Angkor Wat-perioden. Templet er et spejlbillede af selve Angkor Wat. Det har været godt gemt i Cambodias jungle og godt hærget af tidens tand. Templet er helt overgroet af vegetation, således at træer vokser ud af tårne og murrester, og man får virkelig følelsen af at være på en ægte jungleekspedition.

Besøget fortsætter til de afsidesliggende templer Koh Ker, der indeholder mere end hundrede bygninger inklusive Prasat Thom (7-niveau sandstenspyramide) og Linga-templet.

Herefter tager vi til Preah Vihear-provinsen, der grænser op til Thailand og Laos. Preah Vihear er en stor provins, som ligger 185 km nord for Siem Reap. Her er mange andre templer, og det har derfor fået tilnavnet "Bjergtemplernes moder".

Måltider: Morgenmad og frokost

Om morgenen besøger vi Preah Vihear Mountain Temple, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Templet er bygget til at tilbede Shiva og ligger på en bakketop, hvorfra vi har en spektakulær udsigt over det cambodianske landskab.

Efter besøget fortsætter vi gennem nogle meget afsidesliggende dele af det nordlige Cambodia til Ratanakiri-provinsen, hvor vi checker in på hotellet.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi begiver os udenfor den slagne turistvej og kører mod Katchah-folkets afsides landsby.

Men inden vi ankommer, passerer vi gennem flere landsbyer, bl.a. landsbyerne, hvor den etniske minoritet Tampoun bor. Her får vi bl.a. et glimt af de typiske huse, der hører til de ugifte unge damer og unge mænd.

Efter ca. 45 minutters kørsel skal vi sejle det sidste stykke vej i kano op ad Se San-floden til landsbyen Koah Piek. Det er en rigtig flot sejltur, og vi får indtryk af, hvordan livet leves langs floden.

Vi lægger til langs floden og begiver os ud på en spændende vandretur. På vejen passerer vi Katchah-folkets landsbyer og får indsigt i deres traditioner, deres livsstil og kulturen for de etniske minoriteter i denne afsides provins. Gåturen fører os også forbi rismarker, bambuslunde og til sidst tropisk jungle, inden vi når frem til et 40 meter højt vandfald. Her nyder vi en picnic og slapper af, inden turen går tilbage til båden. Gåturens samlede længde er ca. 16 km ad gode stier med enkelte mindre stigninger undervejs. 

Måltider: Morgenmad og frokost (picnic)

Efter morgenmad på hotellet kører vi til Kratie, som b.la. er hjemsted for Mekong River-delfinen.
Om eftermiddagen går ombord på en båd og sejler ud på Mekong floden på udkig efter de sjældne og udryddelsestruede Irrawady-delfiner.

Delfinerne er lyse i farven og måler cirka 2 meter, når de er fuldvoksne. Finder vi dem, hører vi nok deres særprægede spyttelyde, som de laver, hver gang de kommer op til overfladen. Vi nyder sejlturen og tager os god tid til at observere disse finurlige vandpattedyr, inden vi tager tilbage til Kratie.

Måltider: Morgenmad og frokost

Efter morgenmad på hotellet checker vi ud og sætter kursen mod Cambodias hovedstad Phnom Penh. Vi gør flere stop undervejs og besøger bl.a. en gummiplantage, en tropisk plantage ved Mekong-floden, og vi gør også holdt ved Skun, hvor stegte insekter, såsom fårekyllinger og edderkopper, sælges som snacks. Det er tilladt at smage.

Under alle omstændigheder serveres der frokost på en lokal restaurant.

Måltider: Morgenmad og frokost

Efter tidlig morgenmad tager vi hul på dagens program.

Phnom Penh blev tidligere kaldt ”Orientens Paris” på grund af sin specielle charme og den smukke arkitektur, en blanding af Khmer og fransk kolonistil.

Vi starter ved Sølvpagoden, der ligger i forbindelse med Cambodias kongepalads. Udefra ser den lille tempelbygning ikke ud af meget, men indenfor er gulvet dækket af mere end 5000 sølvfliser, der hver vejer over et kg.

Herefter besøger vi Tuol Sleng Museet (S-21 Prison). Det var her, fjender blev forhørt og torteret.

Og efter frokost på lokal restaurant besøger vi Killing Fields, inden vi tager til det russiske marked.

Sent om eftermiddagen sætter vi os i rickshaws, hvorfra vi får et unikt billede af den travle by.

Måltider: Morgenmad og frokost

OBS: Kongepaladset og Sølvpagoden er lukket for renovering på ubestemt tid. Vi besøger stedet, hvis det er åbent, men vi kan ikke sige med sikkerhed, hvornår det igen bliver muligt.

Vi forlader Phnom Penhs travlhed og rejser til Kep. Vi stopper ved La Plantation på vejen, hvor vi spiser frokost.

Efter frokost får vi chancen for at opleve en tuk tuk-tur i Kep og Kampot. Disse byer er ikke kun kendte for deres peber i verdensklasse, men også deres friske fisk og skaldyr samt smukke solnedgange over havet. De er også omgivet af spektakulær natur, maleriske fiskerlandsbyer, plantager, floder og en imødekommende lokalbefolkning.

På denne halvdags tuk tuk-tur får vi chancen for at opleve al skønheden i denne kystregion, lære mere om de lokale produkter og nyde den tilbagelænede stemning.

Måltider: Morgenmad

Vi starter morgenen med et besøg på krabbemarkedet. Herefter sejler vi ca. 30 minutter i båd fra molen i Kep til den lille fredfyldte ø Koh Tonsay, bedre kendt som Rabbit Island. Her nyder vi dagen på stranden.

Tidligt på eftermiddagen sejler vi tilbage til Kep, hvor vi har tid på egen hånd.

Måltider: Morgenmad og frokost

Før vi tager tilbage til Phnom Penh, besøger vi Kompong Trach-grotterne, som havde en tragisk skæbne under De Røde Khmer-æraen.

Vi ankommer til lufthavnen i god tid, og vores hjemrejse begynder.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi lander i København.

Praktiske oplysninger

her finder du relevante oplysninger om rejser til Cambodia

Download FAQ

For danske statsborgere gælder flg.:

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejsedatoen. Visum til Cambodia koster p.t. ca. 45 amerikanske dollars, og der skal medbringes 1 pasfoto. Der skal være min. 3 blanke sider i passet. Visum udstedes ved grænsen eller i lufthavnen. Det er altid en god idé at medbringe et par ekstra pasfotos og en kopi af billedsiden af jeres pas. Beløbet på de 45 amerikanske dollars skal betales kontant ved ankomsten til Cambodia. Det er vigtigt at medbringe dette beløb i kontanter og meget gerne i rede penge om muligt, så der ikke skal gives byttepenge tilbage. 

Vaccinationer mod leverbetændelse og stivkrampe anbefales. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Den lokale møntfod i Cambodia er riel. Cambodias anden valuta er US dollars, som accepteres overalt. Den tredje valuta er thailandske baht. Medbring en mindre kontant beholdning af små dollarsedler (1, 5, 10, 20). Disse kan bruges og veksles overalt. I Battambang, Siem Reap og Phnom Penh er der mulighed for at hæve kontanter på VISA og MASTER cards (2-5 % kommission). Bær ikke store kontante beløb på dig.

I modsætning til thailandsk mad er cambodiansk normalt ikke særlig krydret. 

Vand købes på flaske. Man drikker under ingen omstændigheder vand fra hanen.

I de større byer er der udmærket dækning. Det koster over 20 kr i minuttet at ringe og modtage opkald fra Danmark. Sms koster 2,50 kr. at afsende og 0 kr. at modtage. MMS er ikke muligt. At bruge data i udlandet kan være dyrt. Derfor kan det være en god ide at slå data i udlandet fra på din telefon allerede ved afrejse fra Danmark.

Der er tre typer stik i Cambodia:

Stik til 3 flade ben (som de engelske)

Stik med 2 flade ben

Stik til to runde og tynde ben, som vi kender dem her i Danmark.

Medbring adapter

På restauranter og hoteller er drikkepenge inkluderet. Er man meget tilfreds med servicen, kan 10 % lægges til regningen. På grupperejser betales drikkepenge til lokal guide og chauffører af Viktors Farmor.

Hvis man vil fotografere mennesker, bør man altid spørge om lov først.

Det vigtigste, du skal forberede dig på, er solen og varmen. Derfor bør du klæde dig så let som muligt – i lyse bomuldsstoffer, helst ingen strømper og tunge, lukkede lædersko, men åbne, lette sandaler, som sidder godt på fødderne. Hvis du vil undgå solskoldninger, skal du dække skuldre, hals, arme og ben – og vigtigst: hovedet. Bær altid hat i dagtimerne, gerne med bred skygge. Hvis din hud er lys og sart, bør du også medbringe en god solcreme.

Cambodia er overvejende et buddhistisk land. Der er en udbredt tolerance og afslappede omgangsformer. Blufærdigheden er dog større end i Danmark og især i templer og på offentlige steder bør man ikke klæde sig for udfordrende. Den traditionelle hilsen er at man fører hænderne sammen foran brystet og bøjer hovedet let.

De Cambodianske myndigheder har pr 8. august 2016 udstedt kodeks for besøgende til Angkor Wat og andre religiøse steder – besøgende bør ikke bære nederdele eller bukser/shorts over knæet eller toppe, der afslører bare skulder. Følger man ikke denne dress-code kan man nægtes adgang.

Cambodia er et gammelt krigsområde. Store områder er stadig minerede. Men disse er klart afmærkede og vi kommer slet ikke i nærheden af dem. Vi vil dog ikke kunne undgå at komme i kontakt med mine-ofre og andre krigsinvalider. Disse findes overalt og overlever hyppigt ved at tigge. Da der ikke findes pensioner og anden offentlig støtte, kan man overveje at praktisere lidt privat velgørenhed.

Med forbehold for ændring. Sodavand ca. 1 USD Øl ca. 1 USD Juice ca. 2 USD

Måltid mad på restaurant fra ca. 6-7 USD. En flaske vin 15-30 USD.

Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

Cambodias veje bærer stadig præg af at have været igennem flere årtiers krig og borgerkrig. Jo længere vi kommer væk fra hovedfærdselsårerne og turiststrømmen, jo dårligere bliver vejene generelt. Hvis man har tendens til køresyge, er det en god idé at medbringe medicin herimod til anvendelse ved bjergkørsel.

På vores rejser bruger vi en række forskellige flyselskaber. På nogle få af disse – f.eks. Finnair – kan vi desværre ikke seate jer på flyet. Vi kan derfor ikke garantere, at I sidder sammen, selvom I rejser sammen. Vi kan heller ikke imødekomme særlige ønsker til seating såsom gangplads, vinduesplads osv. Ønsker du at vide, hvilket flyselskab vi bruger på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe til os eller skrive på info@viktorsfarmor.dk 

Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

Den tørre og mindre varme periode er fra november til februar. Om dagen vil der være ca. 30 grader og om natten ca. 20 grader. Den tørre og varme periode er fra marts til maj.

Husk at supplere pakkelisten med:

- Solbriller

- Håndklæde

- Badetøj

- Kasket eller solhat

- Langærmede, hurtigttørrende skjorter

- Lange, hurtigttørrende bukser

- Regnfrakke eller paraply

- Myggespray (bør købes i Cambodia)

- Solcreme

- Vækkeur

- Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

- evt. trekking sko/støvler

- Salttabletter

- Desinficerende spray el. creme (kan købes i Matas og på apoteket)

- Lommelygte + batterier (elektriciteten kan være ustabil)

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Cambodia.