Sydamerika i farver

Rio, Buenos Aires, Iguazú og Montevideo

Argentina, Brasilien – og Uruguay. Drømmer du om at opleve de ikoniske byer Rio de Janeiro og Buenos Aires – så er rejsen her. I tilgift får du et tredje ikonisk sted: Det storslåede vandfald Iguazú på grænsen mellem Brasilien og Argentina.

Priser fra

36.990 kr.

Max. 20 deltagere

14 dages rejse

Start din rejse her

Udover Argentina og Brasilien får du også en flig af noget mere ukendt: Lille Uruguay med hovedstaden Montevideo og den gamle by Colonia de Sacramento. Montevideo folder sig smukt omkring bugten af samme navn. Det er en elegant by, og på en byrundtur ser vi blandt andet teatret Solis, der er en tro kopi af nationalteatret Maria Guerero i Madrid.

Brostensbelagte gader og livlige farver, der minder om Lissabon, finder vi i Uruguays ældste by Colonia de Sacramento, der er udnænvt til verdensarv og er en ofte brugt kulisse til film. Herfra tager det kun 1 time at sejle over floden Plata – så er vi i Buenos Aires.

Argentinas hovedstad er en charmerende blanding af europæisk aristokrati og sydamerikansk puls. Vi kommer godt rundt i byen, for eksempel omkring San Telmo, hvor der spilles tange musik i gaderne, og La Boca med de farvestrålende huse. Vi har desuden en dag til at leve os ind i byen på egen hånd og er til et stort tango-show.

Rio de Janeiro er en af verdens mest passionerede byer. Sig Rio – og der dukker straks billeder op af Copacabana, Ipanema, samba og karneval. Vi har 3 nætter i Rio og får den storslåede udsigt over byen - både fra Corcovado-bjerget med Kristus-figuren, og fra Sukkertoppen med kabelbanen. Der er også tid til en tur langs Copacabana på egen hånd.

Men vi går også bag facaden, når vi besøger en kunstner i boheme-kvarteret Santa Teresa og senere er på guidet tur i en favela, hvor vi dvæler særligt ved et stort kunstværk, der begyndte som en leg for kvarterets fattige børn. Vi kommer også forbi den farverige trappe Selaron.

Så meget om byerne. Et absolut højdepunkt er vandfaldende Iguazú, som vi ser fra både den argentinske og den brasilianske side. Til fods og i båd. Vi ser også nærmere på et af verdens største vandkræftværker.

5 gode grunde til at rejse til Argentina, Brasilien og Uruguay med Viktors Farmor:

 • Oplev Rio de Janeiro med Kristus-figuren og Sukkertoppen
 • Se vandfaldene Iguazú fra både den argentinske og den brasilianske side
 • Udforsk Verdens kulturarv i Colonia de Sacramento i Uruguay
 • Få en guidet rundtur i en favela i Rio de Janeiro
 • Nyd skøn vinsmagningen på en vingård i Uruguay

Dagsprogram

 • Dag 1

  Afrejse

  Afrejse fra København mod Sydamerika med mellemlanding.

 • Dag 2

  Buenos Aires, Argentina

  Vi ankommer om morgenen til Argentinas hovedstad, Buenos Aires, og kører til vores hotel. Om eftermiddagen tager vi på byrundtur. 

  Buenos Aires er en charmerende blanding af en kosmopolitisk aristokratisk by med atmosfære som i de europæiske hovedstæder og en latinamerikansk, farverig og pulserende livsrytme. Det er denne blanding, der gør byen så original og levende.

  På vores byrundtur oplever vi 9. de Julio Avenue, verdens bredeste boulevard, vi ser den store plads, Plaza de Mayo, samt regeringsbygningen Casa Rosada, domkirken og parlamentet. Vi skal også en tur i forskellige interessante bydele: San Telmo, hvor der spilles tangomusik i gaderne, og La Boca med de små farvestrålende huse. Vi ser desuden Palermo parkerne og Recoleta, byens mest elegante kvarter.

  Vi har tre overnatninger i Buenos Aires.

  Måltider: Aftensmad

  Overnatning: Buenos Aires

 • Dag 3

  Kunst og kultur i Buenos Aires

  Om formiddagen besøger vi et af Buenos Aires’ vartegn, Teatro Colon. Den elegante bygning går på grund af sin arkitektur og akustik for at være en af verdens fem bedste teatre på linje med Scala i Milano og operahuset i Paris. Teatret åbnede i 1908 og har siden dannet skole inden for ballet, opera og klassisk musik.

  Herefter fortsætter vi til kvarteret Coghlan. Her boede i slutninge af 1800-tallet mange irske og engelske immigranter, især efter ingeniøren John Coghlan stod for at udbygge jernbanen, så den også fik en station i Coghlan. Coghlan har siden udviklet sig til at være et kunstner kvarter og her ses masser af gadekunst (street art) rundt om i området. I det charmerende kvarter ses desuden mange tradtionelle irske/engelske huse og bygninger. Vi slutter turen af ved Coghlan togstationen og den smukke jernbro.

  Måltider: Morgenmad

  Overnatning: Buenos Aires

 • Dag 4

  På egen hånd i Buenos Aires

  Vi har dagen fri til på egen hånd at udforske Buenos Aires. Rejselederen har flere gode forslag til både sightseeing og shopping.

  Om aftenen mødes vi for at tage hen til den historiske tango-bar El Querandi. Vi starter med vinsmagning, og herefter er der middag og et storslået tango-show, som i sandhed får ”Vild med dans” til at blegne. 

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Buenos Aires

 • Dag 5

  Med båd til Uruguay og byen med brosten, blomsterkasser og livlige farver

  Efter en tidlig morgenmad kører vi til havnen og sejler ca. 1 time til Uruguay.

  Uruguay er Latinamerikas mindste land, men selv om det ligger i skyggen af de to mægtige nationer
  Brasilien og Argentina, så tag ikke fejl: Landet har sin helt egen identitet. Her ser man både elegante strandpromenader og hesteridende cowboys. Vi bruger et par dage på at samle indtryk af Uruguay.

  Vi ankommer til den ældste by i Uruguay, Colonia de Sacramento, der ligger ud til Rio de la Plata-bugten. Sacramento blev grundlagt i 1680 af portugiserne, men i mere end 100 år kæmpede Spanien og Portugal om herredømmet. Spanien trak det længste strå, og i dag er den koloniale fortid meget tydelig i Sacramento. Husene er restaureret og malet i livlige farver, der minder om det gamle Lissabon. En nostalgisk atmosfære skabes af byens brostensbelagte stræder med gadelygter over husdørene og blomsterkasser i vinduerne. Byen er ofte brugt som filmkulisse. Colonia de Sacramento er på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

  Vi tager på byrundtur og går gennem de brostensbelagte gader i det historiske kvarter og ser fortet, havnen, det spanske og portugisiske museum og de små, charmerende butikker. Vi fortsætter via midtbyen til gågaden og den gamle tyrefægterarena. Undervejs spiser vi frokost på en lokal restaurant.

  Uruguay producerer noget af verdens bedste olivenolie. En blanding af god jord og vejrforhold giver optimale betingelser for at oliventræerne i Uruguay. Vi kører til Finca La Primavera, der via avanceret teknologi producerer udsøgt olivenolie. Vi får en rundvisning på gården og hører om produktionen.

  Vi har én overnatning i Colonia de Sacramento.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Colonia de Sacramento

 • Dag 6

  Vingårdsbesøg og vinsmagning

  I dag kører vi til Uruguays hovedstad Montevideo. I oplandet omkring Montevideo findes mange vingårde, som på grund af klimaet dyrker smagfulde vine. Den karakteristiske uruguayske Tannat druesort stammer oprindelig fra Frankrig, men har tilpasset sig klima og jordbund i Uruguay, hvorved den er blevet nationaldruesorten. Vi kører til vingården Bodega Pizzorno, der gennem fire generationer har produceret udsøgt vin. Vi får en rundvisning i vingården og markerne. Vi får efterfølgende serveret frokost, hvor vi samtidig smager nogle af deres velsmagende vine.

  Vi fortsætter til Bodega Juanicó, hvor Don Francisco Juanico allerede i 1830 byggede en underjordisk kælder og startede produktion af vine af meget høj kvalitet. Vi smager på nogle af de gode vine sammen med snacks og hjemmelavet brød.

  Hen på eftermiddagen kører vi til vores hotel i Montevideo, hvor vi har én overnatning.

  Måltider: Morgenmad og frokost med vinsmagning

  Overnatning: Montevideo

 • Dag 7

  Montevideo - Iguazu

  Om formiddagen tager vi på byrundtur i Montevideo. Byen er smukt beliggende ned til floden Rio de La Plata. Dens beliggenhed kan føres tilbage til grundlæggelsen som fæstning i 1726, hvor de spanske soldater bevogtede skibenes indsejling til Rio de la Plata floden. Da de stensatte fæstningsmure efterhånden faldt sammen begyndte Montevideo at antage det europæiske og varierede udseende, som kan opleves i dag. Montevideo har en usædvanlig og spændende moderne arkitektur, samt en charmerende gammel bydel.

  Vi starter vores byrundtur i den gamle bydel, og besøger bl.a. Grundlovspladsen, hvorfra tidligere regeringer styrede landet. Metropolitana katedralen og regeringsbygningen Cabildo er placeret på hver sin side af pladsen, omkring hvilken man tydeligt ser bygningernes inspiration fra den franske Belle Epoque. Vi fortsætter til Uafhængighedspladsen, der rummer den gamle byport, Artigas mausoleet og en flere smukke bygninger, bl.a. Solis teatret, der ligner et smykke og er en tro kopi af nationalteatret Maria Guerrero i Madrid. Vi ser også regeringspaladset, hvis neoklassiske græske bygning med facade, indervægge, kupler og søjler belagt med marmor er et imponerende bygningsværk.

  Om eftermiddagen flyver vi via Buenos Aires til Iguazú. Vi kører over grænsen til Brasilien og vores hotel i Foz do Iguacu. Her har vi tre overnatninger. 

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Foz do Iguacu

 • Dag 8

  Iguazu vandfaldene fra den brasilianske side

  I dag tager vi på tur på den brasilianske side af vandfaldene. Vi tager på en vandretur, der starter fra Das Cataratas Hotel og slutter i canyonen ved Devil’s Throat (Djævlens Gab), en vandring på ca. en time.

  Herefter skal vi med eldrevet jeep 3 km gennem junglen. Undervejs kan vi være heldige at se både fugle og dyr. Ved foden af det smukke Macuco vandfald tager vi med motorbåd ind og får set Iguazu vandfaldene fra en helt ny vinkel. Husk regnfrakke for det kan ikke undgås at blive lidt våd.

  Måltider: Morgenmad og frokostmadpakke

  Overnatning: Foz do Iguacu

 • Dag 9

  Iguazu vandfaldene fra den argentinske side - fra oven og fra neden

  I dag ser vi de fantastiske Iguazú vandfald fra den argentinske side. Der er 270 fald i tre kms bredde og et fald på ca. 80 m. Faldene er bredere end Victoria Falls og højere end Niagara Falls. Vandet falder smukt mellem brune klipper og grøn regnskov. Nationalparkerne på begge sider af vandfaldene dækker tilsammen et areal på ca. 260.000 hektar.

  Vi starter med at tage toget igennem nationalparken. Ved det 90 m. høje fald ”Djævlens Gab” kan man føle de stærke vandstænk på huden og opleve at se store regnbuer i luften. På dette sted vælter 1500 m3 vand ud over kanten i sekundet.

  Den første vandretur, vi skal på, giver os gode panorama-udsigter, og vi ser bl.a. faldene Two Sisters, Bosseti, Adam and Eve, Bernabe Mendez, Mbiguá og San Martín fra oven. Derefter skal vi på en vandring nedenfor vandfaldene.
  Vi vender herefter tilbage til vores hotel.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Foz do Iguacu

 • Dag 10

  Itaipu, et af verdens største vandkræftværker. Fly til Rio, Brasilien

  Om formiddagen besøger vi Itaipú, der er et vandkraftværk på floden Paraná, hvor floden danner grænse mellem Paraguay og Brasilien. Itaipú blev opført af et brasiliansk konsortium 1975-82 i et samarbejde mellem de to lande. Det er et af verdens største vandkraftværker med 20 turbiner og en samlet effekt på 14.000 MW. Værket producerer ca. 20% af Brasiliens energi og ca. 75% af Paraguays. Dæmningen er i alt 7.919 m lang og består dels af en ca. 4.500 m lang vold af naturmaterialer, primært sten og ler, dels af en 196 m høj, hul betonkonstruktion, der bl.a. rummer værkets 20 turbiner, samt 14 sluser til overløbskanaler.

  Vi besøger besøgscentret og kører derefter med bus rundt for at se dæmningen og gør stop ved forskellige udsigtspunkter.

  Vi kører herefter til lufthavnen for at flyve til Rio de Janeiro. Efter ankomst kører vi til vores hotel, hvor vi har tre overnatninger.

  Måltider: Morgenmad, frokostmadpakke og aftensmad

  Overnatning: Rio de Janeiro

 • Dag 11

  Santa Teresa og Favela-tur

  Rio de Janeiro er en livlig og pulserende by. I dag besøger vi Santa Teresa kvarteret, som ligger på en bjergskråning med fantastisk udsigt til byens centrum og Guanabara-bugten. Santa Teresa var engang byens mest eksklusive område, inden de velhavende beboere flyttede til strandkvarterene ved Copacabana og Ipanema. I 1960’erne til 1980’erne flyttede mange lokale kunstnere til Santa Teresa, og derfor er kvarteret meget malerisk med hyggelig stemning og brostensbelagte gader.

  Vi besøger en lokal kunstner og ser desuden den farverige trappe ’Escadaria Selaron’, som er et berømt kunstværk fra den chilensk-fødte kunstner Jorge Selarón.

  Herefter tager vi på en guidet tur i en favela, hvor vi bl.a. skal se et lokalt projekt. Projekt Morrinho blev oprettet i 1997, og er et stort kunstværk over Rios mange favelaer - lavet af mursten. Et kunstværk der startede som en leg for de fattige børn i favelaen, men som sidenhen er blevet berømt på diverse kunstmesser i Europa. Vi hører hele historien om projektet og bliver vist rundt af en af grundlæggerne.

  Måltider: Morgenmad

  Overnatning: Rio de Janeiro

 • Dag 12

  Kristisstatuen og Sukkertoppen

  Vi stiger om bord på et miljøvenligt el-tog, som ikke forurener den velbevarede Atlanterhavsskov, som er en del af Tijucas National Park. Vi ankommer til Cristo Redentor, og ved statuens fødder finder vi den smukkeste udsigt over Rio de Janeiro. Cristo Redentor, den berømte kristusstatue, som står på det 710 meter høje bjerg Corcovado, er på listen over verdens syv vidundere.

  Herefter går turen til Sugar Loaf kabelbanen, der bringer os op til Sukkertoppen i ca. 400 meters højde. Kabelbanen var den 3. bane, der blev anlagt – i hele verden. Den har fragtet personer siden 1912. Herfra er der en utrolig smuk udsigt, der bl.a. inkluderer Copacabana, Flamengo, Serro do Mar bjergkæden, nabobyen Niterói osv.

  Om aftenen spiser vi afskedsmiddag.

  Måltider: Morgenmad og afskedsmiddag

  Overnatning: Rio de Janeiro

 • Dag 13

  Tid på egen hånd. Afrejse

  Vi har dagen fri på egen hånd til at se mere af Rio de Janeiro. Der er bl.a. mulighed for at gå en tur langs Copacabana stranden.

  Rejselederen har flere gode forslag til både sightseeing og shopping.

  Sidst på eftermiddagen kører vi til lufthavnen, og vores hjemrejse starter.

  Måltider: Morgenmad

 • Dag 14

  Hjemkomst

  Vi lander i Danmark om eftermiddagen.

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejsen 'Sydamerika i farver'

 • Pas og visum

  Danske statsborgere er visumfri i indtil 90 dage, og pas skal være gyldig i minimum seks måneder ud over opholdet i landet, da det kræves i Brasilien.
  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Kopien skal opbevares et andet sted end selve passet.
  Ved ankomst til Brasilien udleveres et immigrationsbevis - det er vigtigt at beholde det under hele rejsen.

 • Vaccination

  Bemærk, at der er gul feber i visse områder af Brasilien. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin inden afrejse. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag-programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

  Medicin: receptpligtig medicin bør pakkes i håndbagagen. Vær opmærksom på at det kræver en speciel tilladelse at medbringe insulin i håndbagagen, men egen læge kan hjælpe med at få en sådan tilladelse. Medbring gerne en medicinliste med det aktive stof i den receptpligtige medicin samt dosis.

 • Valuta

  Møntfoden i Argentina og Uruguay hedder pesos.
  Kreditkort accepteres af de fleste større hoteller og i mange restauranter. Det er dog ikke alle steder, der accepterer kreditkort, så hav et par 100 USD sedler med til at veksle. Det kan gøres på vekselkontorer (Casa de Cambio). I nogle tilfælde kan det betale sig at veksle på hoteller, i restauranter eller butikker. Den bedste kurs får man med 100 USD sedler.
  Der er ligeledes hæveautomater i de større byer. Der kan dog ofte kun hæves mindre beløb ad gangen, og der opkræves gebyr, ud over de 30 kr., som man betaler til den danske bank. 

  Møntfoden i Brasilien hedder Real – i flertal Reais (BRL). Det anbefales at veksle penge hjemmefra. Hvis du venter til ankomst, så medbring US Dollars.

 • Internet

  Alle hoteller har gratis wifi. På nogle hoteller dog kun i receptionsområdet.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

 • Elektricitet

  Der er to typer stik. 2-benede runde som de danske samt 3-benede. Medbring adapter.

 • Drikkevand

  Det er ikke tilrådeligt at drikke vandet. Mineralvand på flasker kan købes overalt.

 • Drikkepenge

  På restauranter og hoteller er drikkepenge inkluderet. Er man tilfreds med servicen, kan 10% lægges til regningen.
  Hvis man har fået båret sin bagage til hotelværelset, giver man et lille beløb svarende til f.eks. 4-5 kr.
  På grupperejser betales drikkepenge til lokal guide og chauffører af Viktors Farmor.

 • Prisniveau

  Det er generelt billigere at spise ude end i Europa, og på flere restauranter får man rabat, når man betaler kontant. Ikke alle restauranter tager imod kort.

 • Tyveri

  Medbring ikke kostbare smykker og ure. Hav kontante penge på kroppen i en ”pengekat” og kun mindre beløb i tasker eller lomme.

 • Bagage

  Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør man altid have i håndbagagen.

 • Klima

  Temperaturen om dagen er ca. 22 til 30 grader og om natten ca. 15 til 20 grader.
  Uformel påklædning på det meste af turen. Der er ikke brug for finere tøj til omklædning til middag.
  Tynde langærmede skjorter/bluser og lange bukser kan hjælpe med til at undgå myggestik ved solnedgangstid.

 • Pakkeliste

  Husk at supplere pakkelisten med:

  - Sollotion
  - Kasket
  - Gode vandresko eller –sandaler
  - Badetøj
  - Regntøj
  - Evt. kikkert
  - Vådservietter
  - Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)
  - Insektspray

 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Argentina, Uruguay og Brasilien.