Hvad søger du?

Rejs til Sydamerika

Tag med til de verdensberømte inkaruiner Machu Picchu, se kæmpeskildpadderne på Galapagos og sejl på floderne i Amazonejunglen.

Andesbjergene knejser mod himlen. I byerne, der klynger sig til bjergsiden eller hviler på højsletten, er luften tynd. Her græsser nøjsomme lamaer og vilde vikunja. Overalt er der spor efter fortidens storhed – fra velbevarede ruiner på Machu Picchu til de smukke klostre og kirker, som spanierne opførte.

Nutiden er lige så imponerende med en eksplosion af farver på tøjet, med glæden, der slippes løs i karnevalstiden og med naturoplevelser uden sammenligning fra Amazonas til Galapagos. Sydamerika er alt, hvad hjertet kan begære af oplevelser, hvad enten man er til historie, kultur eller natur.

En skøn blanding

Sydamerika er en skøn blanding af europæiske, afrikanske, asiatiske og indoamerikanske kulturer, mens de sproglige forskelle er som forskellene mellem dansk og svensk. Derfor føler jeg mig hjemme overalt i Sydamerika.

Viktors Farmor i Sydamerika

Sydamerika er verdens lunger med den mægtige amazonasregnskov. Men det er også en bjergkæde på 7000 kilometer langs hele vestkysten med en gennemsnitshøjde på 4000 meter. I Brasilien taler man portugisisk, men i resten af Sydamerika spansk. Viktors Farmor har rejser, hvor vi kommer dybt ind i junglen, helt op i højderne og helt ind i folkesjælen på Sydamerika.

Argentina er både store saftige bøffer og velsmagende vine, men det byder også på en lang række overvældende naturoplevelser, som turkise smeltevandssøer og isklædte bjerge. I et hjørne af Argentina ligger Iguazu-vandfaldende, som betragtes som et af verdens største naturvidundere og danner grænsen mellem Argentina, Paraguay og Brasilien.

Vandfaldene kan derfor også opleves fra den brasilianske side. Brasilien rummer også en lang biflod til Amazonas, som er et af de mest velbevarede og vildeste områder i Amazonas. Her er dyrelivet mangfoldigt, og skoven endnu mere frodig, end andre ubeskyttede områder i Amazonas. Og så skal vi ej forglemme den mangfoldige og farverige kultur.

I den anden side af Amazonas ligger Peru. Her er det meget nemt at fylde rygsækken (og maven) op med oplevelser, man husker for altid. Machu Picchu, Nazca-linjerne og Titcacasøen er alle seværdigheder som kan opleves på vores rejser til Peru. Samt deres delikate og utroligt velsmagende køkken.

Saltørkenen ved Uyuni er hjemsted for utrolige klippeformationer, høje kaktusser og er specielt et besøg værd, når man rejser til Bolivia. Man skal heller ikke bruge lang tid på de farverige markeder til at finde bløde og farverige trøjer, som bliver lavet af uld fra alpakaerne.

I verdens længste land, Chile, kan man opleve verdens tørreste ørken, aktive gejsere og lyden af klipperne sprække på vejen til Månedalen. Med sin 6435 km lange kystlinje og den tiltalende lyd af Stillehavets brus er Chile et utrolig behageligt land at rejse i.

Er man på udkig efter naturoplevelser, så rejs til Colombia! Her er der mulighed for at opleve jaguarer, brøleaber, leguaner og hundredvis af fuglearter i Tayrona-nationalparken. Få et vidunderligt syn ud over hele hovedstaden Bogota, når du tager svævebanen helt til tops på Monserrate Hill.

Med tydelige spor af flere besættelser kan man se, at Ecuador er et historisk fascinerende land at rejse til. Derudover byder højlandet på mange farverige byer med hyggelige markeder, etniske kulturer og et mangfoldigt dyreliv i regnskoven. Et fantastisk dyreliv kan også opleves i forlængelse på to af rejserne til Ecuador, hvor vi også besøger Galapagos.

Måske du er mere til lidt caribisk stemning? Så foreslår vi en rejse til øerne Trinidad og Tobago i det sydlige Caribiske Hav. Øerne er ét land, men to meget forskellige øer med et væld af dyrearter og naturrige oplevelser. Det gælder alt fra frodige og grønne regnskove, utrolige bjerge, svalende floder, bløde sandstrande og betagende vandfald. 

Flere af rejserne i Sydamerika med Viktors Farmor er kombinationsrejser, hvor der opleves 2-3 lande på samme rejse. Rejserne er sat sammen, så du får det bedste indtryk af landet, samt uforglemmelige oplevelser fra det sydamerikanske kontinent.

Så er det egentlig bare at vælge, hvilke lande du gerne vil opdage!

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Sydamerika.

Rejsetyper

Uanset om du fortrækker grupperejse, en pigetur, en vandretur eller en kombinationstur til flere lande har Viktors Farmor et stort udbud af pakkerejser til en bred vifte af destinationer. Se et udpluk her:

Kombinationsrejse

Viktors Farmor har en del rejser til Sydamerika, som kombinerer flere lande. Det kunne være Sydamerika i farver, hvor vi oplever Argentina, Uruguay og Brasilien. En kombinationsrejse giver mulighed for at få indblik i flere fascinerende kulturer.

Vicuñaer producerer små mængder ekstremt fin uld - som er meget dyrt. Foto Bo Kristensen

Adventurerejse - skruet op for eventyret!

Eventyret venter, lyder et gammelt mundheld. Og det gør det i særdeleshed på vores adventurerejser. Her lægger vi vægt på, at der er enestående oplevelser. Og de ligger ikke altid i forlængelse af en asfalteret vej eller en landingsbane.

På den argentinske side af Foz do Iguazú, går vi på stier ganske tæt ved vandfaldene. Foto Heidi Eriksen

Vandreferie - oplev med sanserne!

Vi oplever verden stærkest, når vi bevæger os til fods. På vandreturen mærker du virkelig, at du lever! Roen, lydene og duftene forfiner dine sanser. Du møder støvede stier, frodige bjerglandskaber og vild, utæmmet natur. Men vi har også lagt kulturelle, historiske og arkæologiske oplevelser ind.

Trinidad og Tobago er hjemsted for flere kolibriarter. Foto Poul Erik Madsen

Mere end 25 års erfaring med unikke grupperejser

Mindre grupper større oplevelser

Inkl. drikkepenge til guider og chauffører