Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Brasiliens højdepunkter

Amazonas, Iguazú og Rio de Janeiro

Hvor skal man begynde, når talen falder på Brasilien? Rio. Copacabana. Amazonas. Farver. Glæde. Samba. Musik. Listen er uendelig. Hvorfor ikke opleve det hele selv?

Start din rejse her

På denne store rejse i Brasilien har vi lagt vægt på oplevelser i verdens største regnskov. Med 4 overnatninger på en lodge i Amazonas tager vi på daglige ekspeditioner i mindre både eller speedbåde. Vi går på opdagelse i regnskoven, ser lyserøde floddelfiner og besøger indfødte i regnskoven.

Efter vores eventyr i Amazonas flyver vi til et andet højdepunkt: Iguazú-vandfaldene på grænsen mellem Brasilien, Argentina og Paraguay. Vi kommer tæt på de brølende vandfald, som betragtes som et af verdens største naturvidundere.

På en sviptur til den argentinske side er vi desuden på besøg hos Guarani-folket og vises rundt i landsbyen af en beboer.

Vi runder af med manér i Rio de Janeiro. Kristusfiguren og kabelbanen til Sukkertoppen er selvfølgelige indslag, men vi graver os dybere ned i storbyen med rundtur i en favela, besøg på et plejehjem og i et kunstnerkvarter. Desuden sætter vi en dag af til at udforske det grønne Rio – blandt andet går vi en tur i den tropiske regnskov Tijuca, der regnes for en af verdens største byskove.

Nøglen til rejsen er Manaus, der er hovedstad i hele Amazonas og udskibningshavn for selv store containerskibe, selv om den ligger 1500 km fra kysten. Vi kommer godt rundt om både natur og kultur. Brasilien prenter sig i hukommelsen for evigt.

5 gode grunde til at rejse til Brasilien med Viktors Farmor:

 • Udforsk Amazonas – verdens største regnskov
 • Se Iguazú – de imponerende vandfald på grænsen imellem Paraguay, Argentina og Brasilien
 • Kom med på besøg i lokal landsby ved Guarani-folket
 • Oplev Rio De Janeiro – sambaens hovedstad
 • Kom på en guidet tur i en favela i Rio de Janeiro

Dagsprogram

 • Dag 1

  Afsted fra Danmark

  På de fleste ture flyver vi med KLM og har en mellemlanding i Amsterdam. Flyveturen til Amsterdam tager ca. halvanden time og herefter ca. 9 timer over Atlanterhavet til Fortaleza.

  Vi ankommer til Fortaleza sidst på eftermiddagen. Her bliver vi indlogeret på et hotel i nærheden af lufthavnen.

  Måltider: På flyet og aftensmad ved ankomst

  Overnatning: Fortaleza

 • Dag 2

  Det nordlige Brasilien

  Vi tager på dagstur til strandene Morro Branco og Fontes. De to strande er en del af Beberibe regionen ved østkysten, og ligger ca. 85 km fra Fortaleza. Her befinder vi os i et af de tørreste områder i Brasilien. Morro Branco stranden danner et enestående landskab af klippe- og sandstensformationer der spænder fra gule til orange og rødlige farver, hvilket giver en meget smuk kontrast til havet. Vi vandrer på Morro Branco, hvor vi får mulighed for at se klipperne, gå i deres labyrinter og se det farverige sand.

  Vi tager også en køretur i små buggies og mærker den fantastiske brise fra Atlanterhavet og nyder udsigten til de farverige klippeformationer.

  Vi fortsætter til Fontes stranden, hvor vi nyder resten af dagen og spiser frokost. Herefter sætter vi sætter kurs mod lufthavnen i Fortaleza og flyver til Manaus.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Manaus

 • Dag 3

  Byrundtur i Manaus

  Vi tager på byrundtur i Manaus. Vi starter ved den charmerende strandpromenade Ponta Negra – det mest eksklusive kvarter i byen.

  Vi kommer forbi den smukke retsbygning, og den charmerende plads Largo de São Sebastião. Byrundturen fortsætter på markedet Adolpho Lisboa Municipal, der er bygget i art nouveau-stil. På markedet ser vi lokale produkter, der viser vaner, kulturer og traditioner fra Amazonas folket.

  Resten af dagen er til fri benyttelse. De næste 5 dage skal vi ind i Amazonasjunglen, og her venter store og mindeværdige oplevelser. Amazonas strækker sig over 9 lande, men den største del af området tilhører Brasilien.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Manaus

 • Dag 4

  Amazonasjunglen og lyserøde delfiner

  Vi tager tidligt afsted til Juma Lodge i regnskoven, hvor vi har 4 overnatninger. Turen til lodgen tager ca. 3 timer i bus og båd. Undervejs stopper vi for at observere det bemærkelsesværdige ”Meeting of the Waters”, hvor Rio Negro-floden og den sandfarvede Solimões-flod løber side om side i hele 6 km uden at blandes - og således danner den store Amazonas flod. Rio Negro som har fået sit navn efter den mørke farve, indeholder mere end 800 forskellige fiskearter.

  Efter vores frokost på lodgen, tager vi på kanotur og udforsker små hjørner af den oversvømmede regnskov. Undervejs spejder vi efter farverige papegøjer, pungstære og rødhalede jacamar. Vi ser forhåbentlig også de sjældne, lyserøde floddelfiner. Forskning viser, at de lyserøde floddelfiner har tilpasset deres lydnavigationer til de snævre forhold i floderne. Når de kæmpestore regnskove i Amazonas bliver oversvømmet, svømmer delfinerne nemlig rundt mellem træerne, rødderne og buskene i det lave vand.

  Når mørket et ved at falde på, tager vi på endnu en spændende ekspedition. Denne gang medbringer vi lommelygter og spejder efter alligatorer og andre natdyr.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Amazonas

 • Dag 5

  På opdagelse i regnskoven

  Vi står tidligt op og tager på udkig efter fugle ved solopgang og hører regnskovens spektakulære lyde. Herefter vender vi tilbage til lodgen og spiser morgenmad.

  Om formiddagen tager vi en vandretur i regnskoven og vores jungleguide fortæller mere om dyrelivet i regnskoven, planterne og deres brug og værdi for de indfødte.

  Inden solnedgang sejler vi ud og spejder b.la. efter piratfisk, der også kan blive dagens aftensmad. Efter middagen tilbyder en af ​​vores lokale guider et lille foredrag om traditioner, kultur og hverdagen i Amazonas.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Amazonas

 • Dag 6

  Besøg hos indfødte

  Vi tager endnu en vandretur og udforsker regnskoven. Dagens frokost bliver lavet over bål i smukke omgivelser.

  Om eftermiddagen besøger vi en indfødt familie, som vil fortælle os om deres lokale traditioner. Det er meget spændende at høre deres fortællinger om en anderledes livsstil. De fortæller bl.a. om, hvordan de bruger planterne som medicin. Vi ser også, hvordan de producerer cassava mel, som er en af regionens vigtigste økonomiske ressourcer.

  Aftenen tilbringes på lodgen.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Amazonas

 • Dag 7

  Lokalt håndværk og vandring i regnskoven

  Efter morgenmaden skal vi se Amazonas største træart i både højden og bredden - det store Sumaúma-træ, ca. 300 år gammel, og op til 40 meters højde.

  Vores jungleguide viser også, hvordan de fremstiller lokalt håndværk ved brug af babassu-blade og andre genstande fra regnskoven.

  Sidst på aftenen tager vi en sidste vandretur i regnskoven. Det er en meget autentisk oplevelse at høre regnskovens mange lyde, mens mørket falder på.

  Tilbage på lodgen har vi den sidste overnatning i Amazonas, inden vi i morgen flyver til de store vandfald i det sydlige Brasilien.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Amazonas

 • Dag 8

  Mod det sydlige Brasilien

  Det er tid til at forlade den store Amazonas regnskov efter nogle oplevelsesrige dage. På vej mod Manaus stopper vi for at se Pirarucu-fisken. Pirarucu-fisken er verdens største ferskvandsfisk. Den kan blive op til 3 meter lang og veje op til 350 kg.

  I det sydlige Brasilien venter der os nye og store oplevelser. Vi kører til lufthavnen i Manaus og flyver derfra til Iguazú.

  Måltider: Morgenmad

  Overnatning: Iguazú

 • Dag 9

  Foz do Iguazú

  I dag skal vi opleve de fantastiske vandfald fra den brasilianske side. Der er 275 fald i tre km’s bredde og et fald på ca. 80 m. Faldene er bredere end Victoria Falls og højere end Niagara Falls. Vandet falder smukt mellem brune klipper og grøn regnskov, og alt er indrammet af Iguazú nationalparkens 185.000 ha. Vandfaldene betragtes som et af verdens største naturvidundere.

  Der er flere udkigssteder og naturskønne vandrestier omkring vandfaldene. Vi ser bl.a. vandfaldene fra den 1200 meter lange gangbro, hvilket garanterer en storslået oplevelse. Udover vandfaldene er parken også hjemsted for flere arter af planter og fugle. Her findes figentræer, trompettræer, orkideer, tukaner, papegøjer osv.

  Senere på eftermiddagen kører vi til Marco das Três Fronteiras – et hyggeligt sted med udsigt til Iguazu og Paraná floderne. Herfra kan vi både se til Argentina og Paraguay på samme tid. Vi spiser også aftensmad her og slutter dagen af med et kulturelt danseshow.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Iguazú

 • Dag 10

  Den argentinske side af vandfaldene og besøg i lokal landsby

  I dag skal vi opleve Foz do Iguazú fra den argentinske side. Efter at have krydset grænsen, tager vi et langsomt kørende tog til vandfaldene.

  På den argentinske side kommer vi endnu tættere på faldene. Ved det 90 m. høje fald ”Djævlens Gab” kan man føle de stærke vandstænk på huden og man kan opleve at se de store regnbuer i luften. På dette sted vælter der 1500 m3 vand ud over kanten i sekundet. Husk et ekstra memory card til kameraet – herfra kan man tage postkort-lignende fotos.

  Den argentinske side er i øvrigt mere rustik end den brasilianske, med smukke vandrestier i området.

  Hvis man har lyst, kan der på dagen tilkøbes en bådtur, som sejler meget tæt på og ind under et af vandfaldene. Husk skiftetøj!

  Senere på eftermiddagen besøger vi Guarani folket, som giver os en rundtur i deres hyggelige lille landsby, mens de fortæller om landsbyens religion og tro. Vi ser også deres landbrug med bl.a. søde kartofler, maniok og ananas samt hvordan de udvinder medicin fra planter.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Iguazú

 • Dag 11

  Sociale projekter i Rio de Janeiro

  Vi står tidligt op, og kører mod lufthavnen i Iguazú, hvorfra vi flyver til Rio de Janeiro.

  I Brasilien eksisterer desværre en skarp kontrast mellem rig og fattig. Casa de Santa Ana er et plejehjem for fattige og ældre, som tilbyder mange forskellige aktiviteter for beboerne. Vi besøger dette projekt, og får mulighed for at deltage i nogle af aktiviteterne.

  Plejehjemmet ligger i Cidade de Deus (Guds by), og dette område blev inspiration til bogen og filmen ”City of God”. Efter besøget på plejehjemmet tager vi på en guidet tur i denne bydel. Vi ser en del af favelaen, og lærer mere om det daglige liv i dette samfund.

  Herefter spiser vi frokost, inden vi kører tilbage på hotellet.

  Vi har 4 overnatninger i Rio de Janeiro.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Rio de Janeiro

 • Dag 12

  Det grønne Rio

  I dag skal vi udforske de grønne områder i Rio de Janeiro. Vi besøger både den sydlige, nordlige og vestlige del af byen.

  Vi skal bl.a. ind i Tijuca-skoven - en tropisk regnskov i Rio de Janeiro, som hævdes at være en af verdens største byskove, der dækker ca. 32 km². Størstedelen af Tijuca-skoven er sekundær regnskov, som blev genplantet i år 1861 af regeringen, efter de oprindeligt havde fældet det meste af regnskoven for bl.a. at dyrke kaffe. I regnskoven kan vi bl.a. se aber, mindre vandfald og flotte udsigtspunkter over byen.

  I løbet af dagen besøger vi også flere parker, hvor vi bl.a. får en flot udsigt over Ipanema og Leblon-strandene, samt går på udkig efter kapivarer og alligatorer i lagunerne.

  Måltider: Morgenmad og frokostpakke

  Overnatning: Rio de Janeiro

 • Dag 13

  Santa Teresa og guidet tur i favela

  Vi besøger Santa Teresa kvarteret, som ligger på en bjergskråning med fantastisk udsigt til byens centrum og Guanabara-bugten. Santa Teresa var engang byens mest eksklusive område, inden de velhavende beboere flyttede til strandkvarterene ved Copacabana og Ipanema. I 1960’erne til 1980’erne flyttede mange lokale kunstnere til området, og derfor er området meget malerisk med hyggelig stemning og brostensbelagte gader.

  Vi besøger en lokal kunstner og ser desuden den farverige trappe ’Escadaria Selaron’, som er et berømt kunstværk fra den chilensk-fødte kunstner Jorge Selarón.

  Efter frokost skal vi på en guidet tur i en favela, hvor vi bl.a. skal se et lokalt projekt. Projekt Morrinho blev oprettet i 1997, og er et stort kunstværk over Rios mange favelaer - lavet af mursten. Et kunstværk der startede som en leg for de fattige børn i favelaen, men som sidenhen er blevet berømt på diverse kunstmesser i Europa. Vi hører hele historien om projektet og bliver vist rundt af en af grundlæggerne.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Rio de Janeiro

 • Dag 14

  Cristo Redentor og Sugarloaf

  Vi stiger om bord på et miljøvenligt el-tog, som ikke forurener den velbevarede atlanterhavsskov, som er en del af Tijucas National Park. Vi ankommer til Cristo Redentor, hvor vi ved statuens fødder finder den smukkeste udsigt over Rio de Janeiro. Cristo Redentor, den berømte kristusstatue, som står på det 710 meter høje bjerg Corcovado, er på listen over verdens syv vidundere.

  Herefter går turen til Sugar Loaf kabelbanen, der bringer os op til Sugarloaf Mountain i ca. 400 meters højde. Kabelbanen var den 3. bane, der blev anlagt – i hele verden. Den har fragtet personer siden 1912. Herfra er der en utrolig smuk udsigt, der bl.a. inkluderer Copacabana, Flamengo, Serro do Mar bjergkæden, nabobyen Niterói osv.

  Om aftenen spiser vi afskedsmiddag.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Rio de Janeiro

 • Dag 15

  Hjemrejse fra Rio de Janeiro

  Dagen er på egen hånd, og der er tid til at nyde strandpromenaden ved Copacabana. Sidst på eftermiddagen kører vi til lufthavnen.

  Måltider: Morgenmad

 • Dag 16

  Ankomst til København

  For det meste ankommer vi via et stop i Amsterdam.

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejsen til Brasilien

 • Pas og visum

  Der kræves ikke visum til Brasilien for skandinaviske statsborgere på turistrejse under tre måneder. Dog skal man være opmærksom på, at passet skal være gyldigt i minimum seks måneder ud over opholdet i landet.

  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Kopien skal opbevares et andet sted end selve passet.

  Ved ankomst udleveres et immigrationsbevis - det er vigtigt at beholde det under hele rejsen.

 • Tid

  Østkysten er 4 timer foran Danmark. Dvs. når kl. er 12 middag i Rio – er den 16.00 i Danmark.

 • Telefon og internet

  Brasilien har selvvalg fra Danmark. Tryk 0055 + områdenummer + abonnementsnummer. Fra Brasilien til Danmark trykkes 0045 + nummer. Det er ikke altid muligt at bruge mobiltelefon.

 • Valuta

  Møntfoden i Brasilien hedder Real – i flertal Reais (BRL). 100 Reais svarer til ca. 200 DKK.

  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af kreditkortene, samt tlf. nr. til kortspærring.

  Det anbefales at veksle penge hjemmefra. Hvis du venter til ankomst, så medbring US Dollars. Den bedste kurs opnås ofte ved veksling i den internationale lufthavn.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

 • Lommepenge og drikkepenge

  Hvis man har fået båret sin bagage til hotelværelset, giver man et lille beløb svarende til f.eks. 4-5 kr.

  Drikkepenge til chauffører og lokalguider betales af Viktors Farmor.

 • Drikkevand

  Det er ikke tilrådeligt at drikke vandet. Mineralvand på flasker kan købes overalt.

 • Vaccinationer og medicin

  Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri.

  Bemærk, at der er gul feber i visse områder af Brasilien. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin inden afrejse. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

  Medicin: receptpligtig medicin bør pakkes i håndbagagen. Vær opmærksom på at det kræver en speciel tilladelse at medbringe insulin i håndbagagen, men egen læge kan hjælpe med at få en sådan tilladelse. Medbring gerne en medicinliste med det aktive stof i den receptpligtige medicin samt dosis.

 • Adventurerejse

  Rejesen til Brasilien er en Viktors Farmor adventurerejse.

  En rejse, hvor der er lagt vægt på enestående oplevelser, men hvor man skal være forberedt på at have en vis spejderånd og overbærenhed, både hvad angår indkvartering og ændringer i programmet undervejs. Disse rejser er mere strabadserende end de øvrige ture i programmet.

  Dette er en ægte eventyrrejse for dem, der vil ud på kanten af verden. Det er ikke som sådan nogen hård tur, og der skal ikke gåes ret meget. Men vi kommer højt op, og vi kommer derud, hvor hotellerne ikke altid har danske standarder og ikke alt fungerer 100% som derhjemme. Det skal man være klar på for at få det fulde udbytte af rejsen.

 • Strøm

  Brasilien har flere forskellige elektricitetssystemer. I Rio de Janeiro og Foz do Iguaçu bruges der enten 110 volt eller 220 volt, 50-60Hz. Stikdåserne er beregnet til flade stik med to ben. Det er tilrådeligt at medbringe et adaptersæt.

  Det kan ligeledes være en god ide at medbringe ekstra batterier, en powerbank eller en solaroplader, hvis man f.eks. skal oplade batterier til telefon, video og kamera.

  Vær opmærksom på at visse flyselskaber ikke tillader powerbanks, opladere eller e-cigaretter i den ind-tjekkede baggage. De skal i stedet medbringes i håndbagagen. Reglerne omkring disse ting kan variere fra selskab til selskab. Læs mere på de respektive flyselskabers hjemmesider.

 • Bagage

  Bagagen bør ikke være tungere, end at man til enhver tid kan bære den selv.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen, så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet. Vigtig medicin bør man altid have i håndbagagen.

 • Klima og påklædning

  Temperaturen om dagen er fra 25 til 30 grader og om natten ca. 20 grader.

  Uformel påklædning på det meste af turen. Der er ikke brug for finere tøj til omklædning til middag.

  Tynde langærmede skjorter/bluser og lange bukser kan hjælpe med til at undgå myggestik ved solnedgangstid.

 • Tyveri

  Medbring ikke smykker eller kostbare ure. Hav kontante penge på kroppen i en ”pengekat” og kun et lille beløb i taske eller lommer.

 • Pakkeliste

  Husk at supplere pakkelisten med:

  • Regntøj
  • Badetøj
  • Dagtursrygsæk
  • Vaccinationskort
  • Lommelygte + ekstra batterier
  • Evt. pandelampe
  • God kikkert
  • Insektspray
  • Vådservietter
  • Sollotion
  • Kasket eller solhat
  • Gode vandresko eller – støvler
  • Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)
 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10 % på varer, som ikke er nedsatte, på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Brasilien.