Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Vietnam - Hvordan er det nu lige...?

Vietnam er vidunderlig. Ha Long bugten er et af verdens syv vidundere, og landet emmer af flot natur, kultur og arkitektur.

Hoi An - lanternernes by. Foto Christine Wibe

Vores rejser til Vietnam er populære, og som med enhver anden rejse opstår en række spørgsmål, inden vi begiver os afsted på eventyr. For at du kan være så godt forberedt som muligt, har vi samlet nogle af de hyppigst stillede spørgsmål.

1) Skal jeg have visum?

Nej, det skal du ikke, når du rejser med Viktors Farmor på grupperejse til Vietnam. Vi har planlagt vores rejser, så vi ser landets højdepunkter på den tid, vi må opholde os visumfrit i landet. Man skal have visum ved ophold OVER 15 dage. Vores rejser er på 16 dage, men de 15 dage regnes fra indrejsedagen - altså er visum ikke nødvendigt på en Viktors Farmor grupperejse.

2) Hvad med rejselederen - han er jo fra Vietnam - taler han så dansk?

Ork, ja. Tuyen taler dansk med en charmerende accent - han har nemlig boet i Danmark siden teenageårene. I 2007 flyttede han tilbage til sit hjemland og holder utroligt meget af at vise det frem for Viktors Farmors gæster.

3) Det er jo en lang flyvetur - er det dét værd?

Bestemt ja! Det er svært at nævne noget, man ikke finder i Vietnam. Gamle kulturer? Landet har 6 steder med på UNESCOs verdensarvsliste. Flot natur? Prøv lige en eventyrlig sejltur i Ha Long bugten. Historie? Masser - fra kejser-imperier over kommunisme til Vietnam-krig. Mad? Nyd det - køkkenet er et af de bedste i verden. Shopping? Jo da, og vietnameserne er handelstalenter ud over det gennemsnitlige! Strande? Nogle af de fineste, man kan forestille sig, med pulverhvidt sand.

4) Hvad gør jeres rejse speciel?

Vi har nøje udvalgt nogle af de største oplevelser i Vietnam og krydret dem med "Farmor-fingeraftrykket" – vi skal møde den "rigtige vietnameser". Vores gæster er ofte begejstrede, når de forlader rejselederens landsby efter at have fået et førstehåndsindtryk af tilværelsen i Vietnam i dag – samt en kop god kaffe fra rejselederens egen kaffefarm.

5) Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Vietnam?

Du kan rejse i Vietnam året rundt, men du skal være forberedt på store forskelle på klimaet mellem nord og syd. I Saigon / Ho Chi Minh City ligger temperaturen omkring de 30 grader året rundt. Der er regntid i syd om sommeren, mens der i vintermånederne kan blive køligt (15-20 grader) i Hanoi i nord.

6) Hvordan indkvarteres vi?

Vi bor på 4 stjernede hoteller – nøje udvalgt af vores rejseleder. Hotellerne har altid fået gode evalueringer af vores gæster. Desuden har vi på rejsen Fantastiske Vietnam en overnatning på den fortryllende Ha Long bugt, hvor vi har junkebåden helt for os selv.

7) Og maden - hvad med den?

Man behøver kun ét enkelt ord for at beskrive maden i Vietnam: lækker! Smagsløgene bliver i sandhed forkælet - glæd dig!

Eventyret ligger altså og venter på dig i Vietnam. Med disse spørgsmål og svar har vi forsøgt at give dig lidt nyttig viden om destinationen mod øst. Og hvis du er blevet (endnu mere) nysgerrig på det fantastiske land, så er det bare med at komme afsted!

Se alle vores artikler om Asien