Logo

Halv eller hel fridag i Muscat

Har du lyst til flere oplevelser i Muscat, er her vores forslag til, hvad tiden kan bedrives med.

Cornischen - havnefronten i Muscat - prydes af flere store billeder af Sultan Qaboos. Foto Anne Sophie Meyer Larsen

Cornischen - havnefronten i Muscat - prydes af flere store billeder af Sultan Qaboos. Foto Anne Sophie Meyer Larsen

1) Gå på opdagelse i Muttrah Souk, der ligger ca. syv minutters gang fra vores hotel. Her kan man bl.a. købe tekstiler, krydderier og en masse fine souvenirs. Begiver man sig på tur bagved souken, finder man de mere lokale butikker, hvor der også er god mulighed for at finde flotte metervarer og farverige pyntebånd. 

2) Fra vores hotel kan man tage den flotte gåtur mod sultanens palads, Al Alam Palace, som dog kun kan beses udefra. Det er en fin tur langs cornichen (ca. 1 ½ time). I området omkring paladset er også enkelte museer som bl.a. Bait Al Zuhair, hvor man både finder omani kunst og kan lære mere om landets skikke og historie. 

3) Tag på delfinsafari i to timer om morgenen (Kun morgenture). Det koster ca. 300 kr. for to timer på vandet. Turene begynder om morgenen med afhentning på hotellet kl. 7.30. Det er også muligt at kombinere turen med snorkling i koralrevet med afhentning kl. 9.30 (pris ca. 400 kr.). Her kan I være heldige at spotte havskildpadder, delfiner og utrolige fisk i mange farver.

Snak med jeres rejseleder om denne mulighed.

4) Med taxa kan man tage til stranden. Tag fx. til Qurum Beach og bed taxaen om at komme af ved Grand Hyatt. (Pris ca. 100 kr.) Man kan også tage offentlig bus hertil. Her bader de lokale omanier og gæstearbejdere. 

5) Tag ud at snorkle i en af Muscats bugter. Her er farverige fisk, og de ses let med en maske, så man ikke behøver dykke under vandoverfladen. Snak med jeres rejseleder om denne mulighed.

6) Tag i Qurum Park og til Qurum Beach. Her kommer det mondæne Muscat i store biler, og man kan trygt gå rundt i dette mere moderne område.

7) Besøg Mutrah Fort, der ligger i kort gåafstand fra Mutrah Souk. Herfra er der en storslået udsigt over byen og bugten. Og smukke solnedgange over bjergene, hvis du kommer sidst på eftermiddagen. 

8) Man kan også udse sig en taxachauffør, som taler godt engelsk og for en timepris på ca. 12 rialer sammensætte sin egen sightseeing.

 

Rejser til Oman

Er du også fascineret af Omans storslået historie, og overvejer, om det er et rejsemål for dig? Så kan du her finde inspiration med alle Viktors Farmors rejser til Oman.

Viktors Farmor baggrundsbillede