Logo

Halv eller hel fridag i Muscat


Har du lyst til flere oplevelser i Muscat, er her vores forslag til, hvad tiden kan bedrives med:


1) Tag på sightseeing i Muscat med dobbeltdækkerbus. Turen giver et glimrende indtryk af Muscat og varer flere timer, men man kan hoppe på og af og således selv bestemme, hvad man vil se. Der er udførlig audioguidning på bussen. Man finder det nærmeste stoppested ved indgangen til bazaren i Muttrah.

2) Tag en taxa til sultanens palads, Al Alam Palace, som dog kun kan beses udefra. Paladset er smukt beliggende ved havnen i den gamle bydel mellem fæstningerne fra portugisertiden, Mirani og Jalali. Efter en rundtur i bydelen med de flotte moskéer og regeringsbygninger, haver og springvand, kan man begive sig til fods tilbage til hotellet. Det er en flot tur langs cornichen (ca. 1 ½ time). I området omkring paladset er også enkelte museer.

3) Besøg nationalmuseet i Oman. Det ligger tæt på sultanens palads.

4) Tag på delfinsafari i to timer om morgenen (Kun morgenture). Det koster ca. 300 kr. for to timer på vandet. Turene begynder om morgenen med afhentning på hotellet kl. 7.30 og 9.30. Det er også muligt at kombinere turen med snorkling i koralrevet. Snak med jeres rejseleder om denne mulighed.

5) Med taxa kan man tage en lidt længere tur sydpå (½ time) til et dykkercenter med en pragtfuld badestrand.
Taxa: Der skal tinges om prisen, men man kan få en taxa for 50 - 75 kr. de fleste steder.

6) Tag ud at snorkle i en af Muscats bugter. Her er farverige fisk, og de ses let med en maske, så man ikke behøver dykke under vandoverfladen. Snak med jeres rejseleder om denne mulighed.

7) Tag i Qurum Park og til Qurum Beach. Her kommer det mondæne Muscat i store biler, og man kan trygt gå rundt i dette mere moderne område.

8) Man kan også udse sig en taxachauffør, som taler godt engelsk og for en timepris på ca. 12 rialer sammensætte sin egen sightseeing.

 

Rejser til Oman

Er du også fascineret af Omans storslået historie, og overvejer, om det er et rejsemål for dig? Så kan du her finde inspiration med alle Viktors Farmors rejser til Oman.

Viktors Farmor baggrundsbillede