”Gæster er sendt af Gud”, lyder et gammelt kirgisisk ordsprog. Og for kirgiserne har ordsproget været alvorligt ment, for der kunne være langt imellem besøgende i deres telte. De var nemlig nomader, og det helt særlige for Kirgisistan er, at denne livsform varede indtil midten af det 20. århundrede.
Priser fra 18.990 kr.
Max. 19 deltagere 12 dages rejse
Tænk hjemmelavet syltetøj, nystakket hø, hestetrukne vogne og en fornemmelse af, at tiden står stille. Vi forkæler sanserne og sjælen på en rejse til egnene Bukovina og Transsylvanien i Rumænien med deres oldgamle traditioner og det romantiske og bjergrige landskab.
Priser fra 11.990 kr.
Max. 20 deltagere 8 dages rejse
Det tyrkiske køkken regnes sammen med det franske, det italienske og det kinesiske som ét af de fire bedste i verden.
Kimen til den fremragende tyrkiske kogekunst blev lagt allerede i Middelalderen, hvor osmannerne havde herredømmet over de anatolske områder i en periode på omkring 500 år.
Der var allerede på det tidspunkt rigelige råvarer at få, og der blev brugt kød, fisk fjerkræ og spændende krydderier.
Mange af de omliggende lande havde indflydelse på kogekunsten og det betød, at der udviklede sig en mangfoldighed af retter.
Retterne er enkle, de friske gode råvarer taler for sig selv.
Et måltid indledes med mezze, som er et udvalg af små retter, svarende til tapas i det spanske køkken. Disse retter kan være både varme og kolde, her er en række eksempler:
...indeholder gerne grillet kød eller fisk. Tyrkiet er kendt for en mangfoldighed af forskellige slags kebab. Kebab betyder grillet kød. Der bruges især okse-, lamme- og fårekød, foruden kylling. Ofte er det saftige kød marineret på en helt speciel krydret måde.De forskellige kebabs serveres gerne med den lækre tyrkiske yoghurt.Köfte er grillede, krydrede kødboller, en slags frikadeller.
En specialitet er indbagte kødretter. En anden klassisk ret er börek, som er en tærte med fyld af ost, kød eller grønsager. Til hovedretten serveres gerne dampede eller stegte grønsager, og almindeligvis bruges olivenolie.
...er gerne frisk frugt eller søde kager med nødder og honning. Baklava er en nøddedej, der er dyppet i sirup. Også en sød risbudding er en almindelig dessert.
Og så afsluttes der med den søde tyrkiske kaffe. Hertil serveres ofte ”turkish delight” som fremstilles af honning, dadler, roser og jasmin.
Se alle vores artikler om Mellemøsten
Kært barn har mange navne, og Istanbul er et kært barn, som fortryller de fleste besøgende. Når man står ved bredden af Bosporus-stræd...
8.490 kr.
Max. 20 deltagere
5 dages rejse
Storslåede udsigter over klippekyster og gyldne strande venter på denne fantastiske vandretur langs Tyrkiets dramatiske sydkyst. Vi op...
10.490 kr.
Max. 16 deltagere
8 dages rejse
Sydøst for det centrale Anatoliens højland findes et fascinerende landskab og område: Kappadokien. Her finder vi underjordiske byer, s...
11.990 kr.
Forunderlige. Sådan kan landskaberne i det centrale Tyrkiet bedst beskrives. Når man vandrer i dem, skulle man tro, at en troldmand ha...
12.590 kr.
Mesopotamien betyder ”landet mellem floderne” og er betegnelsen for det store område i Irak, Syrien og Tyrkiet som gennemløbes af flod...
15.990 kr.
10 dages rejse
Forunderlige. Sådan kan landskaberne i det centrale Tyrkiet bedst beskrives. Når man vandrer i dem, skulle man tro...
Storslåede udsigter over klippekyster og gyldne strande venter på denne fantastiske vandretur langs Tyrkiets drama...
Kært barn har mange navne, og Istanbul er et kært barn, som fortryller de fleste besøgende. Når man står ved bredd...
Sydøst for det centrale Anatoliens højland findes et fascinerende landskab og område: Kappadokien. Her finder vi u...
Mesopotamien betyder ”landet mellem floderne” og er betegnelsen for det store område i Irak, Syrien og Tyrkiet som...