Hvad søger du?

Hoteller og overnatningssteder
Sådan bor du med Viktors Farmor

Hoteller er en vigtig del af en rejse, og Viktors Farmor gør sig umage for at finde overnatningssteder, der bidrager til oplevelsen af det land, vi besøger.

Derfor undgår vi så vidt muligt store internationale hotelkæder og søger i stedet at finde mindre lokale hoteller, pensioner, lodges og camps med personlighed og charme. Meget gerne små familieejede steder, hvor værterne byder velkommen med åbne arme og kan give os et indblik i områdets kultur.

Komforten er naturligvis vigtig efter en lang dag fyldt med oplevelser, og du kan se frem til at bo på gode turistklasse-hoteller med privat bad og toilet. Det sagt, er der naturligvis forskel fra rejse til rejse. Viktors Farmors rejser fører dig ofte helt ud på kanten af verden, hvor hotelstandarden vil være svingende. Derfor kan det forekomme i sjældne tilfælde, at flere værelser deler bad og toilet. Det vil fremgå af programteksten. Ligeledes er der steder rundt om i verden, hvor det kan være lidt mere primitivt. Men i sådanne situationer, vil oplevelserne til fulde opveje den svingende komfort.

Her har vi samlet et par eksempler på overnatningssteder, du kan møde på en rejse med Viktors Farmor:
 

Gode hoteller

På langt de fleste af vores rejser bor du på turistklasse-hoteller af god standard. Komfort og renlighed er naturligvis vigtigt i vores valg af hoteller. Men beliggenhed og charme er vigtigere for os end luksus. Derfor vil mange af vores hoteller ikke nødvendigvis have pool, fitnesscenter eller businesscenter. I stedet lægger vi mere vægt på en god beliggenhed, hvor det kan lade sig gøre, så du trygt kan bevæge dig rundt til fods i nærområdet. Vi foretrækker små hoteller fremfor store forretningshoteller, og vi stiller krav til servicen i receptionen.
 

Jurte

En jurte – også kaldet ’yurt’ eller ’ger’ – er et rundt telt bestående af en træramme beklædt med skind eller filt. Jurte har været brugt af nomadefolk i Centralasien i mindst 3.000 år, da de er lette at pakke sammen og flytte til nye græsgange. Derfor er jurter nærmest blevet et symbol på livet på Centralasiens stepper, og en nat i en jurte giver et indblik i en livsstil, der stadig holdes i hævd flere steder i regionen. Jurterne har rigtige senge, næsten altid varmeovn og el, men toiletfaciliteterne er delte.

Du kan blandt andet bo i en jurte på disse rejser:

Kirgisistans bjerge og nomader 

Kazakhstan og Kirgisistan 

Mongoliet 
  

Homestay

Der er ingen bedre måde at komme ind under huden på en fremmed kultur end at bo hos en lokal familie. Det er netop det, vi oplever på et homestay. Vi indlogeres privat hos lokale familier og oplever hverdagen på tætteste hold og få et indtryk af deres liv.

Du kan blandt andet bo på Homestay på disse rejser:

Stammefolk i Vietnam 

Peru med Nazca, Machu Picchu og Titicaca 
 

Teltlejr

Forestil dig at falde i søvn til lyden af løvernes hæse brøl og hyænernes febrilske latter i det fjerne midt i Afrikas vilde natur. Eller gå til ro omgivet af mægtige sandklitter og en funklende stjernehimmel i Omans ørken. Der er noget særligt ved at sove i telt. Lydene og duftene er langt mere intense end på et hotel, og du føler dig meget tættere på naturen. Teltene vil typisk være rummelige med rigtige senge – og bare rolig, dyrene skal nok blive udenfor.

Du kan blandt andet bo under kanvas på disse rejser:

Jubilæumsrejse til Jordan 

Omans højdepunkter 

 

Ryokan 

En ryokan er en klassisk japansk kro, hvor de gamle dyder stadig holdes i hævd. Her sover vi typisk på en futon på gulvet, der er beklædt med tatami-måtter (siv-måtter), og maden serveres ved små borde af kimonoklædte værtinder. Måltiderne på en ryokan er ofte en overdådig gastronomisk oplevelse, og mange ryokans ligger tilmed i forbindelse med varme kilder, der indbyder til et forkælende dyp efter middagen.

Du kan blandt andet bo på ryokan på denne rejse:

Den store Japanrejse 
 

Pensionater og gæstehuse

Pensionater og gæstehuse er ofte familieejede overnatningssteder, der næsten kan minde om danske kroer. Der serveres hjemmelavet mad, og servicen er meget personlig. Værelserne kan have eget toilet og bad, men ikke altid. Der kan også være fælles toiletter og bad. 

I enkelte tilfælde må vores gæster fordeles på et fåtal af værelser, så man ikke nødvendigvis får eget dobbelt- eller enkeltværelse som bestilt. En sådan løsning vil altid fremgå af programteksten.

Andre gange fordeles gruppen på flere gæstehuse/pensionater i samme landsby eller lokalområde. Netop disse hyggelige gæstehuse/pensionater er det tætteste, man kan komme på at opleve lokale boliger og dagligliv.

Du bor blandt andet på pensionater og gæstehuse på disse rejser - samt på flere af vores rejser i Kaukasus og Centralasien:

Pensionater: F.eks. Carmens Rumænien 

Gæstehuse: F.eks. Nepal kultur- og vandreferie