Hvad søger du?

Start din rejse her

På rejsen bor vi på et dejligt og charmerende hotel i byen Llanars, og vi har daglige vandringer i de vulkanske landskaber i regionen La Garrotxa. Vi smager desuden på lækre lokale egnsretter.

De stemningsfulde byer i de catalanske Pyrenæer er en oplevelse i sig selv. Santa Pau er en lille, hyggelig by med flotte pladser.

Før vi når Barcelona, runder vi det fantastiske Dalí-Museum i Figueres. I Barcelona tager vi bl.a. på rundvisning ved La Sagrada Familia med en af ingeniørerne, som fortsat arbejder på den og giver os et overblik over byggeriet, og hvad der fortsat mangler. 

Gastronomien er enestående. Ligesom råvarerne. De løg, der gror i skyggen af vulkanen Montsacopa, har ry for at være de bedste, der kan fås. Kartoflerne er perfekte. Bønnerne fra Santa Pau er fulde af smag. Og trøflerne fra samme egn er uovertrufne. Så det er ikke så sært, at maden i La Garrotxa bliver god.

5 gode grunde til at rejse til Pyrenæerne med Viktors Farmor

  • Besøg det eventyrlig Salvador Dalí-museum i Figueres
  • Tag på opdagelse i charmerende middelalderlandsbyer, og vandr i smukke landskaber og bjerge
  • Smag på spændende lokale egnsretter
  • Bo på et velvalgt og charmerende hotel 5 nætter i Pyrenæerne. Besøg Hotel Grevols hjemmeside
  • Få et unikt indblik i arbejdet på La Sagrada Familia med civilingenør Albert Soler

Alle planlagte afgange

Ledig, Garanteret

Få pladser, 1 plads, Kontakt os

Udsolgt

Der blev ikke fundet nogle planlagte afgange for denne rejse på nuværende tidspunkt

Prisen inkluderer

  • Fly København/Barcelona retur
  • Kørsel i bus
  • Hotel med helpension (2 dage med frokost på egen hånd i Figueres og Barcelona)
  • Dansk rejseleder
  • Engelsktalende lokalguide
  • Entré til Dalimuséet
  • Drikkepenge til chauffør og lokalguide
  • Moms

Ingen hokus pokus: se vores prispolitik her

Prisen inkluderer ikke

  • Eneværelsestillæg (Afventer pris)
  • Rejse- og afbestillingsforsikring

Husk at læse de generelle handelsbetingelser her

Dagsprogram

Download program

Vi flyver fra Kastrup Lufthavn, medmindre andet er angivet, til Barcelona, hvor vores bus venter på os i lufthavnen. Vi kører op i Pyrenæerne og tjekker ind på vores charmerende hotel i den lille bjergby Llarnars i det nordlige Catalonien tæt ved grænsen til Frankrig.

Her bor vi 5 nætter.

Llanars er en idyllisk lille middelalderlandsby med ca. 500 indbyggere. Stedet blev nævnt første gang i år 1027, og byens romanske kirke Sant Esteve blev indviet i 1168. Landsbyen ligger smukt omringet af de maleriske Pyrenæer-bjerge og solrige, grønne dale, hvor der dyrkes mange forskellige afgrøder. Llanars er omgivet af to floder.

I landsbyen kan man købe lækre, lokale kager ved bageren, og hos købmanden kan man nyde et glas lokal vin.

Llanars er kort sagt et sted hvor man kan trække vejret, nyde naturen, komme ned i tempo og glemme alt om stress!

Måltider: Aftensmad

Vi skal på en smuk vandretur ad den gamle romerske vej, der fører gennem skovområder og gennem hyggelige landsbyer. Vi har picnic på vejen til middelalderbyen Santa Pau, hvortil vi ankommer midt på eftermiddagen.

En hel speciel stemning hersker i de snævre gyder, og alle husene er bygget af natursten. En af byens pladser, ”la Placa Porxada”, tager sig smukt ud med sine buegange hele vejen rundt. Den smukke gotiske kirke fra 16. årh. er også værd at besøge.

Vi nyder en middag på hotellet, hvor chefkokken Ignasi underviser os i at tilberede aftenens menu, som er en af egnens traditionelle retter.

Dagens vandring er på cirka 14 km.

Bemærk at der undervejs på dagens vandretur er en forholdsvis stejl opstigning, som kræver almindelig god fysisk form.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad

I dag skal vi vandre i det pittoreske bjergområde Vallter 2000, som om vinteren er et kendt skiområde.

Dagens stigning er 400 meter til toppen i 2.500 meters højde. En teknisk let men lidt længere opstigning, som belønnes med en god udsigt - på helt klare dage kan man se Barcelona i det fjerne. Her får vi virkelig Pyrenæerne ind under huden.

Aftenen byder på en dejlig vinsmagning med sommelier.

Dagens vandring er på 6 km, ca. 400 højdemeter.

Bemærk at sværhedsgraden i dag er 2 støvler. 

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad

Vi starter dagen med en kort bustur fra hotellet mod en af de smukkeste landsbyer, ifølge vores lokalguide Xavier, Beget. Før vi besøger byen, vandrer vi i det naturskønne område og spiser vores frokost et sted på turen.

Herefter ender vi i den lille landsby Beget, som ligger tæt på Camprodon. Beget er en velbevaret og charmerende landsby med stenbelagte gader og små stenuse. Derudover byder landsbyen på en gammel romansk kirke fra det 12. århundrede. Vores byrundtur tager ca. ½-1 time.

Vi slutter byrundturen af på en lille café. Herefter tilbage til Llanars.

Dagens vandring: 4-5 kilometer.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad

Vandring til San Antoni Kirken. Vi er på udkig efter fugle (f.eks. gribbe), sommerfugle og blomster. Mere end 1200 arter blomster er registreret. Vi kan bl.a. se den flotte krokus-lignende blomst Høsttidløs, som også går under navnet Nøgen Jomfru.

Vi spiser picnic ved kirken og fortsætter til Camprodon.

Vi besøger den gamle slagterforretning Cal Xec i Camprodon. I 1870 åbnede skomageren Fransesc Majentí butikken her. Men på grund af den fransk-preussiske krig var franskmændene på den anden side af grænsen sultne. Derfor konverterede Fransesc sin butik til en slagterforretning, og det var ikke sålebøffer, han solgte, men derimod kød af høj kvalitet. Den dag i dag er butikken stadig kendt for sine mange kød-produkter, bl.a. hestekød er en lokal delikatesse.

Dagens vandringer er på i alt cirka 10 km.

Sidste middag på hotel Grevol.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad

Vi forlader Llanars tidligt og kører til det velrenommerede Dalí-museum i Salvador Dalís egen hjemby Figueres, hvor nogle af kunstnerens første udstillinger også fandt sted.

Bygningen hvor museet findes var oprindeligt et teater, men da størstedelen af dette brændte ned i 1960 i forbindelse med den spanske borgerkrig, besluttede Dalí og byens daværende borgmester at genopbygge det som et museum.

I Figueres har man nu verdens største samling af Salvador Dalís kunst, men samtidigt bliver man også præsenteret for hans egen kunstsamling og dermed en række af de kunstnere, han selv har draget inspiration fra. Salvador Dalí har endda selv indrettet museet, så alle værker hænger, hvor han har besluttet de skal hænge. Han er for øvrigt selv begravet her på stedet.

Efter besøget holder vi en halv times pause, hvor man kan købe frokost på egen hånd og få en kop kaffe, før vi kører videre mod Barcelona.

I Barcelona får vi et unikt indblik i La Sagrada Familia, da en civilingeniør, som ugentligt året rundt tilser konstruktionsarbejdet, viser os rundt og fortæller om La Sagrada Familia udefra.

Herefter har vi adgang til kirken på egen hånd.

Vi afslutter dagen med en afskedsmiddag på en restaurant i Barcelona og har efterfølgende en overnatning i Barcelona.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vores lokalguide Xavier er arkitekt og giver os en spændende byrundtur i Barcelona - vi skal se byen fra nye vinkler.

Vi går rundt i den gamle bydel og ser selvfølgelig også flere af de kendte og smukke steder. Xavier vil med sin viden som arkitekt fortælle om, hvordan Barcelona som by voksede frem - og faktisk var en pionér inden for sit område.

Efterfølgende, hvis der er tid, kan man slentre rundt på egen hånd i Barcelonas charmerende gamle bydel og måske få købt sig de sidste souvenirs, før vi flyver hjem om aftenen.

Frokost er på egen hånd i dag.

Måltider: Morgenmad

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Spanien

Download FAQ

Danske statsborgere kan rejse visumfrit til Spanien op til 90 dage. Passet skal være gyldigt under opholdet. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den bør opbevares et andet sted end selve passet.

Inden afrejse til Spanien anbefales som minimum en vaccination mod difteri-stivkrampe. Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk/rejser. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

I Spanien bruger man EURO.
På rejserne i Picos de Europa anbefales det at veksle til EURO hjemmefra, da der ikke findes hæveautomater i bjergbyerne. 

Der er ingen tidsforskel imellem Danmark og Spaniens fastland.

Strømmen i Spanien er som i Danmark, det er ikke nødvendigt at tænke på at huske en speciel adaptor. I Spanien benytter man følgende strømkilde: 220voltAC/50Hz.

Landekoden til Spanien er +34.

Når du befinder dig i et EU-land (samt i Norge og Island) sikrer EU's regler, at du kan ringe og bruge data til samme pris, som når du er i Danmark. Der er som regel et loft for data, og du vil typisk modtage en sms om dette fra dit teleselskab ved indrejse. Typisk vil du desuden også modtage en sms, når loftet er nået.

Man kan tage billeder, nogenlunde som man vil i Spanien. Man bør dog være opmærksom på, at mange spaniere er dybt katolske, og at man på hellige steder bør undersøge om fotografering er tilladt. Man bør også spørge, før man fotograferer enkeltpersoner.

Man kan godt drikke vand fra hanen de fleste steder i Spanien, men det smager ikke særlig godt. Vil man være sikker på at undgå en maveinfektion, bør man købe vand på flasker, der fås i de fleste fødevarebutikker og kiosker.

Det er normalt at give drikkepenge i Spanien. Der er lagt service oveni på restauranter, men alligevel er det almindeligt, at man runder op. På caféer og barer giver man som regel nogle småmønter. Man giver også lidt Euro til stuepiger og taxichaufføren, hvis han har ydet en eller anden form for service.

Kaffe og cola ca. 10 kr. En øl/vand koster ca. 20 kr. på restauranterne, og en vand ca. 5 kr. i kioskerne. Prisniveauet i Spanien er stadig lavt, og man får virkelig meget ud af lommepengene.  Prisniveauet i turistområderne er lidt højere, men rejser man rundt i Spanien og besøger lokalområderne er det billigt at handle eller gå ud at spise.

Bagagen bør ikke være tungere, end man til enhver tid kan bære den selv. Bagagen bliver kørt til hotellerne, så man ikke selv skal bære den rundt (på nogle rejser i Spanien benytter vi det samme hotel under hele rejsen).

Pyrenæerne

I dette område har Spanien et alpint klima med milde somre, kolde vintre og kraftige vinde. Højde er en afgørende faktor for vejr og klima i Spaniens bjerge. Jo højere luftlag, jo lavere temperatur og mindre sæsonudsving. Dagstemperaturer mellem 15 og 25 grader, nattemperaturer ned til ca. 5 grader. Da hele turen foregår i bjergene, skal man være opmærksom på, at vejret kan ændre sig hurtigt, solskin, regn eller tåge kan komme i løbet af en halv time. Specielt på årets første ture kan der ligge en del sne tilbage fra vinteren. I september og november er vejret ofte mere tørt og klart. I sommermånederne kan tordenbyger forekomme. I vintermånederne januar til marts er der mulighed for sne.

Picos de Europa

Juni til september er fantastiske til besøg i Picos de Europa. Sæsonen starter sent i bjergene, pga. sne, så i juni er sæsonen netop begyndt, men der er få turister. Alt er lysegrønt, det dufter af blomster -  og heste, køer og får kommer på græs. Floder og åer bruser af smeltevand fra vinteren. Vejret kan være ustabilt og temperaturen kan være svingende.

Hen imod august og september er vejret ofte mere stabilt.

Uanset om du rejser i juni eller september skal du forvente alt mellem 15 og 25 grader i dalen og køligere oppe i terrænet, dog ligger der sjældent sne i højderne på denne tid. Aftenerne og nætterne er typisk kølige. Vær opmærksom på, at vejret i bjergområder altid kan skifte hurtigt fra solskin til regn og tåge, og omvendt — og at du altid skal have tøj med i din rygsæk til eventuelt vejrskifte.

Segovia

Vejret i Segovia i maj og oktober ligger på op til omkring de 20 grader om dagen. Om natten kan temperaturen falde til under 10 grader. Klimaet i denne periode er generelt behageligt og med mellem 7-10 timers daglig sol.

Vi anbefaler derfor at pakke til køligere forhold til om aftenen samt sommertøj til om dagen.

Andalusien

I den sydlige region af Spanien kan Middelhavsklimaet mærkes. Her er milde vintertemperaturer, mens sommeren er varm og tør. De bedste tider at besøge Andalusien på er marts til maj og oktober til november. Her er der lunt og behageligt med minimalt nedbør. I foråret kan man opleve den søde duft fra appelsintræernes blomster, når de springer ud, mens man i efteråret kan smage de solmodne, søde druer nærmest direkte fra vinstokken. I foråret er dagtemperaturen mellem 22-27 grader, mens det i efteråret er 20-32 grader – dog skal den høje temperatur ikke afskrække, da luftfugtigheden er lav, og det derfor ikke føles ubehageligt.

Til vandreturene bedes I tage jeres bedste vandrestøvler med, dvs. gerne med skaft og ikke bare vandresko/-sandaler. Er I vant til vandresko (ikke kondisko) kan de godt bruges især i Segovia, men ellers anbefales støvler. Terrænet er kuperet. Tag også for en sikkerheds skyld vabelplaster med. Hav en god lun fleece/sweatshirt med til de kølige aftener samt regntøj.

Husk på Picos De Europa at veksle til EUR hjemmefra, da vi ikke støder på hæveautomater i bjergene. 

Det skal understreges, at bagagen bliver transporteret mellem overnatningsstederne, så hav en lille dagtursrygsæk med til vand, madpakker og andre fornødenheder. 

Husk at supplere pakkelisten med:

  • Regntøj
  • Evt. vådservietter & håndsprit
  • Kasket eller solhat + solbriller
  • Solcreme
  • Evt. medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)
  • Evt. badetøj (Man ved aldrig hvornår muligheden byder sig)
  • Evt. spansk miniparlør
  • Vigtigt på vandreferier:
    • Snacks, proteinbarer, sukker, nødder mv. som supplement til de ikke altid lige interessante spanske sandwiches.
    • Gode vandresko/støvler (på Picos-rejsen anbefales deciderede vandrestøvler)
    • Vandrestave
    • I dagtursrygsækken skal der være plads til dagens madpakke
    • En varm trøje, vanter og hue til de kolde morgener/aftner i bjergene
    • Kikkert
    • Lille dagtursrygsæk

 Pak ikke en alt for stor kuffert, da der er begrænset plads i bus og taxaer. 

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10 % på varer, som ikke er nedsatte, på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Fysisk form: Vi går hver dag mellem 2 og 5 km, så man skal være i stand til at gå 10.000 skridt om dagen.

Rejsen Kultur og vandring i Pyrenæerne og Vandreferie i Segovia er en Viktors Farmor vandreferie med sværhedsgrad 1 støvle.

Akkumulerede stigninger for Vandreferie i Segovia:

- La Granja til Valsaín: 304m
- Arevalillo til Pedraza: 400m
- Castilnovo til Sepúlveda: 296m
- Duratóndalen: 115m

Frokoster på vandredagene er madpakker, som vi nyder i det fri.

Læs mere om sværhedsgraden 1 støvle her

Rejsen Vandreferie i Andalusien er en Viktors Farmor vandreferie med sværhedsgrad 2 støvler.
Vi går på meget forskelligt underlag på rejsen. På rejsens dag 3 stiger man eksempelvis mere end 500 højdemeter.

Rejsen Vandreferie i Picos de Europa er en Viktors Farmor vandreferie med sværhedsgrad 2 støvler. Der er dog enkelte dele af turen, som svarer til 3 støvler, men der er rig mulighed for at gå mindre.

Læs mere om sværhedsgraden 2 støvler her

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Spanien.