Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Armenien kun for kvinder

Kunsthåndværk, gastronomi og storlåede udsigter

Det naturskønne, lille land Armenien i Kaukasus er perfekt til en rejse kun for kvinder med skøn gastronomi og friske råvarer. Landet har bl.a. en rig tradition for kunsthåndværk såsom tæpper, broderier, pottemagervarer og dragter. 

Start din rejse her

Vi oplever en masse i hovedstaden Yerevan, hvor vi bl.a. besøger en lokal kunstner, der viser sine kunstværker frem og fortæller om den moderne kunst i Armenien. Vi kommer tæt på hverdagen i Armenien på et skolebesøg og ser et lokalt danse – og musikshow. Der er naturligvis også tid til at shoppe på Vernissage-markedet eller besøge byens museer på egen hånd.

Udenfor storbyen udforsker vi Armeniens smukke klostre og kirker, der ligger spredt ud i de dramatiske landskaber. Vi smager på både vin og brandy, og vi står til søs på Sevan-søen.

En særlig oplevelse i Armenien er de meget lækre måltider. Den armenske mad er en blanding af smagsoplevelser inspireret af både øst og vest. Friske råvarer, solmodne frugter og grøntsager ofte krydret med friske vilde bjergurter.

Læs mere om den armenske mad her 

5 gode grunde til at rejse til Armenien med Viktors Farmor:

 • Vær med på en ren kvinderejse, som åbner nye døre 
 • Oplev den lokale kultur og hverdag
 • Mød en kunstner og besøg en lokal skole
 • Smag på det fantastiske lokale køkken
 • Udforsk dramatiske kirker i Armeniens vilde natur

Dagsprogram

 • Dag 1

  Afrejse fra Danmark

  Vi sætter kursen mod Yerevan.

 • Dag 2

  Danse- og musikshow, skolebesøg og middelalderkloster

  Vi starter dagen med at besøge Saghmosavank klosteret, som er fra det 13. århundrede. Efterfølgende besøger vi den hyggelige by Ashtarak, som ligger på bredden af Kasagh floden. Vi tager på skolebesøg, hvor vi blandt andet skal se et danse og musik show.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Yerevan

 • Dag 3

  Brandy og Armeniens hængende haver

  Vi tager på byrundtur i Armeniens hovedstad. Yerevan er en af de ældste byer i verden og blev grundlagt i år 782 f.Kr. af Kong Argishti I. I dag er Yerevan en moderne hovedstad med en fin balance imellem en pulserende urban livsstil og med sans for historien og de gamle rødder.

  Vi kører op og nyder panoramaudsigt over byen, og vi besøger byens berømte trappekompleks, ”Complex of Cacade”, bygget i Sovjettiden og kaldes også ”Armeniens hængende haver”. Arkitekten bag var Yerevans stadsarkitekt Jim Torosyan, og komplekset rummer en stor samling skulpturkunst med referencer til Armeniens historie og kulturarv. Også skiftende udstillinger. Komplekset er en monumental udvendig trappe med springvand på hvert niveau og er et af byens samlingspunkter. Man bevæger sig rundt både indendørs med rulletrappe og udendørs op ad de 571 trappetrin, og fra toppen er et smukt vue ud over byen og med kig til Ararat-bjerget. I stueetagen en flot butik med souvenirs.

  Frokosten kan med fordel indtages nedenfor de hængende haver, hvor der er både cafeer og restauranter, og en rigtig god stemning.

  Om eftermiddagen besøger vi en brandyfabrik og vi skal selvfølgelig have en smagsprøve på den berømte brandy.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Yerevan

 • Dag 4

  Noravank klosteret og vinsmagning

  Vi kører til klosteret Khor Virap, der ligger på kanten af Araxdalen og ganske nær ved floden, som danner grænsen til Tyrkiet. Der er en flot udsigt til bjerget Ararat (5165 m), som ligger ca. 25 km inde i Tyrkiet, i gammelt armensk område.

  Under klosteret er den kælder, hvor St. Gregorius sad indespærret i 12 år, indtil han blev løsladt for at helbrede den syge konge, der havde fængslet ham. Senere omvendte St. Gregorius kongen til kristendommen. Vi får adgang til kælderen ad en lodret stige gennem en snæver skakt.

  Vi besøger det berømte Noravank kloster. Klosteret er beliggende i en verden fyldt med blomster, floder, vandfald, huler og snedækkede bjergtinder. Turen går op i bjergene. Først gennem en kløft, som efterhånden udvider sig og åbenbarer klosterkomplekset Noravank højt oppe på klippen. Klosteret var et vigtigt religiøst og kulturelt center i det 12. årh. I klosteret er der tre kirker, der står side om side, samt to små gravkapeller og en særpræget lille to-etagers kirke, hvor en smal udvendig trappe fører til overetagen.

  Sidst på dagen skal vi besøge og smage vin fra Old Bridge Winery i den lille by Yeghegnadzor.

  Vi fortsætter til Goris, hvor vi har 2 overnatninger.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Goris

 • Dag 5

  Verdenslængste kabelbane og besøg hos lokal kunster

  Goris, der har en smuk beliggenhed ved bredden af Vararik Floden, er den mest attraktive by i det sydlige Armenien. Byen nævnes som en af de regioner, der blev besejret af Kong Rusa i det 8. årh. Byen er omgivet af klippeformationer, der ligner en hær af sten. Navnet Goris betyder ”klippefyldt sted”. Byen er i virkeligheden en frugthave, et rekreativt sted, der er vokset til en by. Flere huse har træbalkoner.

  Vi fortsætter til Tatev Monastery, det mest berømte kloster i landet med en unik og dramatisk beliggenhed i bjergene. Vi kommer op til klostret med kabelbane, den længste i verden.

  Klostret har været bispesæde siden 8. årh. Stedet havde sin blomstringstid i det 14. og 15. årh. som lærdomssæde. På det tidspunkt boede omkring 1000 mennesker på klostret. Her var skoler for skrivning og miniaturemaleri. Omkring 10.000 håndskrevne bøger blev opbevaret her, og 264 landsbyer i 10 provinser betalte skatter til klostret. Hele komplekset er omgivet af en mur. Både på nord- og østfacaden ses fremstillinger af slanger, da armenerne betragtede slanger som beskyttere af deres huse.

  Vi besøger en lokal kunstner, der viser sine kunstværker frem og fortæller desuden generelt om den moderne kunst i Armenien.

  Efterfølgende besøger vi en kunstskole, hvor børnene praktiserer alt fra kunst til sang og dans.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Goris

 • Dag 6

  Bådtur på Sevan Søen

  Vi forlader Goris og kører op i bjergene. Første stop er ved Karahunj stenene, også kaldet ”Stonehenge of Armenia”. Det er et gådefuldt sted. De 204 sten har muligvis udgjort et forhistorisk astronomisk observatorium, men nogen overbevisende forklaring om deres anvendelse findes ikke. 76 af stenene har åbninger nær ved toppen. Stenene er af basalt, den største vejer 10 tons. 39 sten er anbragt i en oval formation med hovedaksen på 43 m øst-vest.

  Vi fortsætter til et middelalderligt karavanserai, Selim, meget velbevaret. Bygget i 1332 af prins Chesar Orbelian. På dette sted kunne de rejsende gøre ophold og slappe af, inden de skulle videre på deres færd.

  Turen går videre gennem flotte naturscenerier ved Sevan Søen, som er en af de få højtbeliggende ferskvandssøer i verden, 1900 m.o.h. Her tager vi en frokost, inden vi tager en kort sejltur, hvis vejret tillader det. På en klar solskinsdag fremstår vandet nærmet turkis. Mens vi nyder udsigten fra båden, får vi serveret lidt lette snacks.

  Middag på egen hånd og overnatning i Yerevan.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Yerevan

 • Dag 7

  Shopping efter håndværk på lokale markeder og værksteder

  En afslappende dag i Yerevan, hvor der er mulighed for at shoppe eller gå på et af byens gode museer på egen hånd. Hvis der er koncert, opera eller folkloreforestilling, kan der arrangeres besøg hertil.
  Rejselederen står klar med flere gode idéer og forslag.

  Forslag til dagen på egen hånd i Yerevan:

  - Genocide Museet, som informerer om det tyrkiske folkemord i Vestarmenien under 1. Verdenskrig. Det er en meget intens oplevelse at gå ind i et bygningsværk, hvor der brænder en evig ild til minde om ofrene.

  - Vernissage gademarkedet, som byder på mange lokale varer – herunder armenske tæpper

  - Sergei Paradjanov Museum, Armeniens store og mangfoldige kunstner, levede i Sovjettiden, blev fængslet for sin kritiske kunst, beskriver Armeniens folkesjæl, stolthed og smerte. Malerier skulpturer, videokunst, collage, tegninger. Et mekka af farverig kunst. Et intimt lille museum, som gør stort indtryk.

  - Museum of Ancient Manuscripts, ”Matenadaran”, et stort offentligt museum, som viser verdens ældste skriftsprog inkl. det armenske.

  - Operaen i Yerevan, ballet, opera, koncerter og teater.

  - Tumanyan Dukketeater i Yerevan.

  Til aften spiser vi afskedsmiddag sammen på en hyggelig restaurant.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Yerevan

 • Dag 8

  Hjemrejse

  Tidlig afgang til lufthavnen og hjemturen begynder.

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Armenien

 • Pas og visum

  Der kræves pt. ikke visum til Armenien. Passet skal være gyldigt under opholdet.

  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Vaccination

  Det anbefales at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Der er malaria i Araxdalen, men der er vi kun kortvarigt, og kun om dagen, og i øvrigt på et tidspunkt af året, hvor der sandsynligvis ikke er malariamyg fremme. Tal med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Valuta

  Møntfoden i Armenien hedder dram(=AMD). 10.000 dram svarer til ca. 175 DKK. Det anbefales at medbringe EURO. VISA-kort kan bruges de fleste steder.

 • Telefoni og internet

  Telefoni. Landekoden for Armenien er 00374 + områdenummer (10 i Yerevan) + lokalnummer.

  Mobiltelefon. I det meste af landet er der udmærket dækning. Både TDC og Telenor har roamingaftaler med teleselskaber i Armenien. Er du i tvivl om dækningsområder og priser skal du kontakte din mobiludbyder.

  Der er internet på de fleste hoteller. 

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

 • Elektricitet

  220 volt. Strømstyrke og stik er som i Danmark (det trebenede stik findes ikke).

 • Drikkevand

  I Armenien anbefales det at drikke mineralvand fra flasker, da bakteriefloraen er anderledes, end vi er vant til fra Danmark.

 • Drikkepenge

  Der gives ca. 10% i drikkepenge på restauranter. På nogle restauranter er betjening dog lagt på. Se efter på regningen: Selv om alt står med armensk skrift, kan man godt se at der står 10% nederst. På grupperejser betales drikkepenge til lokal guide og chauffører af Viktors Farmor.

 • Foto

  Lad være med at fotografere i lufthavnen og ved militære installationer. I øvrigt gælder de sædvanlige høflighedsregler ved fotografering af personer: Spørg først, evt med gestus. Ved evt. familiebesøg og lignende: Vent med at fotografere til man er blevet lidt kendt med hinanden.

 • Påklædning

  Der er ingen regler. Armenierne selv går vestligt og afslappet klædt, i alle fald i Yerevan. Man går også gerne ind i kirkerne med bare skuldre og korte skørter. Mænd kan godt gå i shorts. I april-maj og september-oktober skal man have let sommertøj til om dagen, og en varm trøje og vindjakke til om aftenen. Specielt i forårsmånederne kan man også få brug for regntøj eller paraply.

 • Indkøb

  Der fås også kandiseret frugt. Chokolade fra Grand Candy er god og billig. Hvis man køber fødevarer eller drikkevarer, skal de pakkes i kufferten. Den toldfri butik i lufthavnen vil sige at flasker godt kan bringes ind i EU, da de bliver forseglet. DET PASSER IKKE.

 • Prisniveau

  På alm. restaurant: Et måltid mad koster 3000 AMD. På pænere restaurant fra 5000 AMD. Lokal øl koster 500 AMD, importeret øl koster fra 725 AMD. Vand 190 AMD for lille flaske. I kiosk eller supermarked: 1½ l vand koster 225 AMD.

 • Bagage

  Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Sprog

  Det officielle sprog er armensk. Der tales også russisk, azeri og kurdisk.

 • Klima

  Armenien er et højland, gennemsnitshøjden er ca. 1400 m.o.h., og kun 10% af landet ligger lavere end 1000 m.o.h. Klima og temperatur varierer derfor en del. Yerevan ligger i den lavere del af landet og er et af de varmeste steder. Temperaturerne kan forventes at være nogle grader lavere ude i landet end vist i de gængse klimagrafer.

 • Tidsforskel

  Sommertid: + 2 timer.
  Normaltid: + 3 timer.

 • Pakkeliste

  Husk at supplere pakkelisten med:

  - Lommelygte 

  - Insektspray

  - Vådservietter

  - Kasket eller solhat

  - Lille dagtursrygsæk

  - Gode vandresko eller –støvler

  - Desinficerende spray el. creme (kan købes i Matas og på apoteket)

  - Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

 • Ofte stillede spørgsmål

  Hvilket flyselskab flyver vi med til Armenien?

  Det varierer fra rejse til rejse. Men ofte flyver vi med det polske selskab LOT, der har gode forbindelser fra Danmark til Yerevan.

  Hvor fysisk krævende er rejserne til Armenien?

  Vores klassiske rundrejser i Armenien er ikke specielt fysisk krævende, da vi kører de fleste steder hen. Men det sagt, så går vi alligevel en del kilometer hver dag som del af sightseeingen. Derudover kan der være kortere vandreture lagt ind i programmet. I så fald vil det være beskrevet i dagsprogrammet. Så almindelig god fysisk form er væsentlig for at få det fulde udbytte af rejsen.

  Anderledes er det naturligvis med vores vandreferie i Armenien, der er klassificeret med 3 støvler. Det betyder, at ruten byder på flere tekniske og stejle steder, hvor knæene belastes. Her er god vandreform vigtig for at kunne gennemføre rejsen.

  Hvilket tøj skal jeg have med?

  Påklædningen er ganske afslappet i Armenien, og der er ingen særlige regler. Om foråret er temperaturerne milde – omkring 10 til 20 grader. En regnbyge kan forekomme i ny og næ, hvilket til gengæld gør, at naturen viser sig fra sin mest frodige side med masser af vilde blomster. Sommeren er meget varm, og temperaturer omkring de 40 grader er ikke ualmindelige i Yerevan. Mere behageligt bliver det i bjergene omkring Goris og Dilijan National Park. Temperaturen begynder at falde omkring september, og efteråret byder ofte på dejlige lune og solrige dage.

  Hvor mange penge bør jeg medbringe hjemmefra?

  Kreditkort kan bruges mange steder i Yerevan til at betale med samt hæve penge. Udenfor hovedstaden er kreditkort langt mindre udbredt. Så det er altid godt at supplere med kontakter. Et godt bud er 100-200 euro pr. person, der let kan veksles til den lokale valuta dram. Medbring derudover et kreditkort, så du kan hæve mere undervejs, når der bliver brug for det.

 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

  Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Armenien.