Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Safari og stammefolk i Kenya

Udforsk Kenya med rejseleder Carsten, som bor i landet

Karen Blixens Afrikanske Farm, kikuyuer, masaier, skolebørn og safari i verdensklasse. Vi oplever det hele samt Afrikas ikoniske dyreliv på både Samburus tørre sletter, Masai Maras åbne savanne og i Nairobi National Park.

 

Start din rejse her

Vi bor godt på små hyggelige safarilodges og rejser rundt med rejseleder Carsten Willersted. Han bor i Kenya og arbejder med skoler, unge mennesker og lokalsamfund. Hans hjerte banker for Afrika, og han har sammensat en rejse, der kun kan lade sig gøre, fordi han kender landet og har de rigtige kontakter.

Vi udforsker naturområderne Masai Mara og Samburu, der er blandt de mest spektakulære nationalparker i Kenya. Her er der gode chancer for at komme tæt på det enestående dyreliv og de dyrene på deres præmisser og i naturlige omgivelser på de vidtstrakte savanner. 

Vi besøger også en række forskellige stammefolk og oplever deres traditioner og kulturer. Vi er ikke blot observatører, men interagerer aktivt med dem, så vi ad den vej kan komme helt tæt på lokalbefolkningen. Endelig må vi ikke glemme mødet med det moderne Kenya i hovedstaden Nairobi, hvor vi naturligvis oplever Karen Blixens Afrikanske Farm.

Se Carstens webinar om rejsen.

5 gode grunde til at rejse til Kenya med Viktors Farmor:

 • Rejs med rejseleder Carsten Willersted, som bor i Kenya og har stort kendskab til landets befolkning, kultur og natur
 • Kom med på safari i en række af de bedste nationalparker og reservater i Kenya
 • Mød både masaierne, kikuyuerne og samburu-folket
 • Besøg et elefantbørnehjem og Karen Blixens farm i Nairobi
 • Tag på udflugt i komfortable firehjulstrækkere med god komfort og optimalt udsyn

Dagsprogram

 • Dag 1

  Afrejse fra København

  Vi flyver fra København mod Nairobi. Efter et flyskifte ankommer vi til Kenyas hovedstad sent om aftenen. I lufthavnen bliver vi mødt af Carsten, og inden længe er vi på vej til vores hotel i Westlands, Nairobi. Vi har tre overnatninger i Nairobi.

  Overnatning: Nairobi på Weston Hotel el. lignende

 • Dag 2

  Nairobi og Den Afrikanske Farm

  Kenyas hovedstad, Nairobi, blev etableret i 1899 og opstod reelt set som stationsby under konstruktionen af jernbanen mellem havnebyen Mombasa og Uganda. Dengang var byen blot et sumpområde, men voksede hurtigt og fik vital betydning for det britiske imperium. I 1907 blev Nairobi hovedstad for Britisk Østafrika og indtog derefter en afgørende rolle for Kenya økonomisk, politisk og kulturelt. I dag er Nairobi en moderne by og bliver ofte betegnet som en by, der aldrig sover.

  Efter et skønt morgenmåltid er det tid til at opleve et af de flotteste nationalmuseer i Afrika. Museet blev oprindelig grundlagt i 1910 og har siden 2005 været igennem et omfattende moderniserings- og udvidelsesprojekt, hvis resultat er et imponerende og storslået stykke arkitektur, der snildt kan konkurrere med andre museer rundt omkring i verden. Museet sigter mod at fortolke Kenyas rige kulturarv og spore menneskets evolutionære historie. 

  Vi fortsætter til Karen Blixen Museum. Karen Blixen flyttede til Kenya i 1914 for at gifte sig og blive til baronesse Blixen. Sammen med sin mand, Bror Blixen, skulle de etablere kvægdrift og mejeri, men Bror overtalte hende i stedet til at begynde at dyrke kaffe. Han var dog ikke selv videre interesseret i at deltage i arbejdet, og jorden var faktisk ikke egnet til at dyrke kaffe. Så kaffen blev aldrig ”det sorte guld” for Karen Blixen. Men hun elskede sin farm, der siden blev berømt gennem hendes bog ”Den Afrikanske Farm”. I 1931 forlod hun dog farmen og tog tilbage til Danmark. Den dag i dag er huset lavet om til museum, og der er mulighed for at få en guidet tur i selve huset. Omkring huset er der anlagt en flot have og udsigten til Ngong-bjergene i det fjerne er stadig lige så smuk, som dengang baronessen selv boede i huset. Har man set filmen ”Out of Africa”, er det let at genkende stedet – flere af møblerne fra filmen står stadig i huset.

  Frokosten indtages på den legendariske Carnivore, hvor vi kan få stillet sulten i en lækker grillbuffet.

  Efter frokosten fortsætter vi til Kazuri Beads. Kazuri betyder ”lille og smuk” på swahili, hvilket er meget betegnende for de smukke smykker der bliver produceret her. Det bliver muligt at besøge fabrikken og hilse på nogle af de over 100 kvinder, der er med til at producere smykker og lertøj. For de, der har lyst, er der efterfølgende mulighed for at besøge butikken og købe lidt minder med hjem til en favorabel pris.

  Dagen slutter ved Karen Blixen Coffee Garden, som er hjemsted for det historiske Swedo House. I de smukke omgivelser er der mulighed for at indtage eftermiddagskaffen og drømme sig tilbage i tiden.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning Nairobi på Weston Hotel el. lignende

 • Dag 3

  Elefantbørnehjem og safari

  Vi starter dagen med en helt særlig oplevelse, når vi besøger David Sheldrick Elephan Orphanage. Det ansete magasin National Geographic beskriver på glimrende vis mødet med elefantbørnehjemmet:
  ”I det fjerne dukker et par høje skikkelser i grønne kitler og krøllede hvide safarihatte op, og kalder med skingrer stemmer: “Kalama!” “Kitirua!” “Olare!” Og pludselig dukker der elefantunger frem fra krattet, 18 brune hoveder med hængeører i et spredt optog. Deres lange snabler styrer de kugleformede kroppe med en hypnotisk ynde. Ungerne standser op under de farvedraperede træer, hvor dyrepasserne binder et varmt tæppe om hver elefant, før de begynder at vandre hjem. ”Hjem” er et rednings- og rehabiliteringscenter for forældreløse elefanter og det center, der har størst succes med det i hele verden. “Børnehjemmet” tager imod elefantunger fra hele Kenya, der er blevet forældreløse, som regel på grund af krybskytter eller konflikter med mennesker, og opfostrer dem, til de ikke længere er afhængige af mælk. Når de er kommet sig og er blevet stabiliseret, bliver de flyttet over 160 km længere mod sydøst til to udslusningslejre i Tsavo Nationalpark. Der kan de langsomt og i deres eget tempo vænne sig til livet i naturen.”

  Vi får mulighed for at komme helt tæt på elefanterne, se dem spise og lege, mens en dyrepasser vil fortælle nærmere om deres liv, hvordan de klarer sig og deres fremtidige muligheder.

  Det er spændende at komme tæt på elefantungerne på børnehjemmet. Men noget helt andet er det at opleve Kenyas rige dyreliv i fri natur. Vi får de første indtryk af landets natur denne eftermiddag, når vi besøger Nairobi National Park. Naturområdet ligger i udkanten af storbyen, men trods midtbyens skyskrabere er synlige i det fjerne, er dyrelivet særdeles rigt. Her er ingen elefanter. Men zebraer, giraffer, bøfler og antiloper af forskellig art græsser i de åbne landskaber, mens de holder et vågent øje med områdets løver, hyæner og geparder. Også leoparder gemmer sig i græsset, og med held ser vi måske et af parkens næsehorn. Nairobi National Park har Kenyas højeste koncentration af sorte næsehorn, men også hvide næsehorn lever her.

  Efter en spændende eftermiddagssafari, går turen tilbage til hotellet inde i Nairobi.

  Måltider: Morgenmad og frokost. 

  Overnatning Nairobi på Weston Hotel el. lignende

 • Dag 4

  Besøg i Kikuyu landsby

  Efter morgenmaden tager vi på besøg i en traditionel Kikuyu landsby. Kikuyuerne er den største etniske gruppe i Kenya, og mange af dem er bønder, der dyrker det frugtbare højland. Besøget finder sted i Nyeri i det centrale højland, som betragtes som Kenyas spisekammer.
  Klimaet tæt ved Ækvator i en højde mellem 1.400 og 2.000 meter giver de rette betingelser for dyrkning af afgrøder, grønsager og nytteplanter. På en dag med klart vejr er der forrygende udsigt til Kenyas højeste bjerg, Mt. Kenya, som når op i præcis 5.199 m højde. Vi besøger de lokale bønder og får mulighed for at opleve deres dagligdag på nærmeste hold. Vi deltager i madlavningen og kommer også med ud på deres marker, hvor bønderne fortæller om deres afgrøder, og hvordan man sår og høster.

  Samtidig vil vi få et unikt indblik i Kikuyuernes kultur. De var ledende i Mau-Mau oprøret mod den engelske kolonimagt i 1950’erne, og de har siden uafhængigheden været den dominerende politiske faktor. Vi vil høre mere om deres sprog, litteratur, musik og religion.

  Vi ankommer til vores lodge ved de smukke Aberdare bjerge sidst på eftermiddagen. Vi har 1 overnatning her.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Aberdare bjergene på FK Resort & Spa el. lignende

 • Dag 5

  Gennem det frodige højland til Samburu

  Vi forlader vores hotel tidligt om morgenen for at køre til Samburu National Reserve. Vejen til Samburu er en naturskøn oplevelse gennem det frodige højland, hvor vi bl.a. ser en masse smukke te- og kaffeplantager, inden vi kører det sidste stykke til Samburu gennem et mere rå og tørt landskab. Vi er fremme midt på dagen. Så der er tid til at få de første indtryk af området på en safaritur denne eftermiddag. 

  Samburu reservatet er opkaldt efter stammefolket samburuerne, som er nært beslægtet med masai stammen. Hvor masaierne fortsatte deres vandring længere sydpå, blev Samburu stammen i den nordlige del af Kenya. De er seminomader og lever af at drive kvæg.

  Samburu National Reserve er et af de mindre kendte reservater i Kenya, da den i mange år har været utilgængelig for turister. Det gør at reservatet har bevaret sin autenticitet, og der venter dermed en kæmpe oplevelse i et område, som er præget af savannelandskab og højland. Reservatet er hjemsted for en del løver, og det var bl.a. her at de 2 miljøforkæmpere Joy og George Adamson adopterede løveungen Elsa, da de i selvforsvar skød ungens mor. Elsa blev foreviget i filmen ”Born Free” fra 1966.

  Derudover er reservatet også berømt for en anden og endnu mere mærkværdig historie om løvinden Kamunyak, der adopterede 6 oryx antilopekalve, som under normale omstændigheder ville være dens byttedyr. Denne fantastiske historie kan ses i dokumentarfilmen ”Heart of a Lioness” fra 2003.

  Vel fremme indlogeres vi på den særdeles komfortable Sarova Shaba Game Lodge for de kommende 3 nætter. Lodgen ligger i naturen, så vi kan være heldig at opleve dyrelivet lige udenfor vores dør.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Samburu på Sarova Shaba Game Lodge el. lignende

 • Dag 6

  Safari i Samburu National Reserve

  Vi har en hel dag til at udforske de tørre sletter og det rige dyreliv i Samburu National Reserve. Vi tager på safari både i de tidlige morgentimer og i det bløde eftermiddagslys, når dyrene er mest aktive. 

  Reservatet domineres af tør savanne og stenede kratområder, der dog brydes af de smukke akacietræer, med de karakteristiske paraplyformede kroner, langs floden. Landskaber som disse giver livsbetingelser for en række dyr, man ikke finder i Kenyas mere besøgte nationalparker. Deriblandt oryx, gerenuk gazelle (også kaldet girafgazellen) og den blåhalsede somalistruds. I reservatet findes dog også de velkendte afrikanske rovdyr, såsom leoparder, løver og geparder, der har gode betingelser i de åbne landskaber. Det samme har rovfuglene, der også er godt repræsenteret her.

  De varme timer midt på dagen bruger vi på vores lækre lodge, hvor der er mulighed for at slappe af og nyde de eksotiske omgivelser i fred og ro. Lodgen har desuden en god swimmingpool, hvor rejsestøvet kan vaskes af. 

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad. 

  Overnatning: Samburu på Sarova Shaba Game Lodge el. lignende

 • Dag 7

  Safari og landsbybesøg i Samburu

  Vi tager på morgen-safari i Samburu National Reserve for at få et sidste indtryk af dette enestående naturområde og dets rige dyreliv.

  Efter frokosten er der tid til lidt afslapning, inden vi om eftermiddagen besøger en lokal samburu-landsby.

  Samburuerne nedstammer fra den samme slægt som Masai-folket, men de er fattigere og ikke nær så stolte. Ligesom masaierne lever samburuerne af kvægbrug, og deres måltider består af gede- eller fårekød og komælk iblandet okseblod. Intet andet. I den skarpe sol brænder deres røde kapper igennem det brun-gule landskab, og vi får et helt unikt indblik i en dagligdag, som ligger så fjernt fra vores.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Samburu på Sarova Shaba Game Lodge el. lignende

 • Dag 8

  Via Great Rift Valley til Nakuru

  Efter morgenmaden er det tid til at køre til Nakuru. Det er Kenyas 4. største by og provinshovedstaden i Great Rift Valley. Vi kører gennem Aberdares, der er det tredjehøjeste bjergområde i Kenya. Højdedragene er kendt for sin frodige regnskov og mange elefanter. Vi kører ad en rute, der er smuk og afvekslende med marker og landsbyer gennem det frodige højland med skovplantager. Køreturen tager ca. 6 timer og undervejs vil der være mulighed for at gøre stop, så vi kan tage billeder af den fantastiske udsigt over dele af dalen. Great Rift Valley er en næsten 6.000 kilometer lang dal, der går helt fra det nordlige Syrien ned til Mozambique.

  Vi passerer Ækvator flere gange på dagens rejse, så der bliver rig mulighed for at vi kan tage billeder liggende, stående på hovedet eller med et ben på hver side af linjen, der adskiller den nordlige og sydlige halvkugle.

  Vi gør stop ved Thomsons Fall ved Nyahururu. Det 72 meter lange vandfald er opkaldt efter den skotske opdagelsesrejsende Joseph Thomson. I 1880 gav Royal Geographic Society i England ham opgaven med at finde den korteste rute fra Mombasa til bredden af Lake Viktoria. Da han nærmede sig Nyahururu, opdagede han vandfaldet i en tæt skov. Synet fascinerede ham så meget, at han i en tilstand af ren eufori opkaldte vandfaldet efter sig selv.

  I Nakuru er det muligt at gå på lidt sightseeing, inden vi slutter dagen af med  gudstjeneste i en af byens lokale kirker. Gudstjenester i Kenya er altid en spændende og til tider farverig affære, og det er hyggeligt at møde de lokale i deres fine tøj. Bliv ikke overrasket, hvis koret bryder ud i gospelsang. 

  Vi har to overnatninger på hotel i Nakuru.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Nakuru på Hotel Empolos el. lignende

 • Dag 9

  Hos skolebørnene!

  Efter en skøn nattesøvn er det tid til en oplevelse ud over det sædvanlige, når vi skal ud at besøge en grundskole og opleve en helt almindelig skoledag på landet i Kenya. Vi skal besøge Kabarbesi Primary School. Kabarbesi er karaktermæssigt den skole de andre skoler i distriktet benchmarker sig op imod, da eleverne generelt klarer sig rigtig godt i de nationale test. Derfor hersker der både en naturlig stolthed og ydmyghed over de resultater de
  skaber. Sportsmæssigt klarer de sig også rigtig godt.

  Kabarbesi Primary School ligger i Baringo County godt og vel 1 times kørsel nordvest for Nakuru.
  Skolen har elever i alderen 3-20 år fordelt på Nursery School (1-3 år), og Primary School (8 års skolegang, der er økonomisk støttet af rejselederens danske NGO Periamma.

  I skolen undervises eleverne i engelsk, kiswahili, matematik, historie, geografi, biologi, fysik, kemi og idræt. Skoleklasserne er større end man kender hjemmefra Danmark, og der kan snildt være 50 elever i en klasse. Disciplin er i højsædet, og eleverne vil derfor altid rejse sig op, når I kommer ind i klasselokalet. Vi vil opleve, at der mildest talt ikke er nogen larm, og eleverne svarer kun, når de bliver spurgt. I begyndelsen vil eleverne være en smule generte og tilbageholdende, men i takt med at de lærer dig bedre at kende, så vil de blive meget mere nysgerrige og interesseret i at høre dig fortælle. Skoledagen vil typisk begynde omkring klokken 8.00 og slutte omkring 16.00.

  Måltider: Morgenmad og frokost

  Overnatning: Nakuru på Hotel Empolos el. lignende

 • Dag 10

  Til Masai Mara

  Efter morgenmaden er det tid til at køre mod Masai Mara National Reserve. Turen tager ca. 6 timer inkl. et par stops undervejs.

  Masai Mara National Reserve er nok den mest kendte nationalpark i Kenya, dels pga. det enestående dyreliv og chancerne for at se dyrene i deres naturlige omgivelser og dels pga. navnet, der dækker over den farverige og næsten ikoniske lokalbefolkning, Masaierne.

  Vel fremme indlogeres vi på den luksuriøse safarilodge Maisha Mara Camp. Lodgen består af store kanvastelte med fast gulv, eget badeværelse og varanda, hvorfra vi kan nyde den vilde natur. Beliggenheden ved Talek Gate i Masai Mara er ideel, så vi får til fulde oplevelsen af at være midt i naturen. Ikke mindst om aftenen, når vi går til ro til lyden af gryntede gnuer, grinende hyæner og brølende løver.

  Vi kommer endnu tættere på naturen denne eftermiddag, når vi sætter os til rette i safaribilerne og kører på den første safari i Masai Mara. 

  Dyrelivet i Masai Mara er exceptionelt - både i antal og variation. Sletterne myldrer med gnuer, zebraer, giraffer, impalaer og gazeller, som tiltrækker leoparder, geparder og store flokke af løver. Elefanter, bøfler, sjakaler, hyæner og selv det sjældne sorte næsehorn bebor sletterne, mens flodheste og krokodiller holder til i floderne. Fuglene kommer i alle størrelser og farver, lige fra oksehakkere til strudse og mægtige ørne og gribbe. Her er virkelig mulighed for at komme tæt på dyrene i deres naturlige miljø.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Masai Mara National Reserve på Maisha Mara Camp

 • Dag 11

  Safari i Masai Mara

  Efter morgenmaden er dagen helliget heldagssafari i Masai Mara National Reserve. Vi kører rundt i den nok flotteste safaripark i Kenya på jagt efter The Big Five – næsehornet, løven, leoparden, elefanten og bøflen. Masai Mara National Reserve er især kendt for sin bestand af store katte: Løver, geparder og leoparder. Faktisk er området det sted i Afrika med flest løver.

  Uanset hvor du kigger hen over de store åbne sletter med det bølgende græs, oplever du dyr: Masai giraffer, plettede hyæner, koantiloper, bredørede ræve, impalaer, elefanter, bavianer, zebraer, vortesvin, topier, sjakaler, gazeller, gnuer, bøfler, og mange flere.

  Vi har en picnickurv med, så vi indtager frokosten et sted langs Mara River, og kan nyde udsigten til flodhestene, der slapper af i vandoverfladen. Mara River er også hjemsted for de største nilkrokodiller i Afrika. Krokodillen kan blive mere end 100 år gammel, og dette fantastisk spændende dyr er et helt suverænt rovdyr. Dens store gab består af 64-68 spidse tænder, og når den bider sammen omkring f.eks. en gnu sker det med så voldsom en kraft, at gnuen ikke har mulighed for at undslippe. Krokodillen afliver derefter sit bytte ved at trække det ned under vandet indtil det drukner. Så drejer den sig rundt og rundt i vandet for at rive kødlunser af byttet.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Masai Mara National Reserve på Maisha Mara Camp

 • Dag 12

  Besøg hos masaierne og kørsel til Nairobi

  Inden vi tager afsked med Masai Mara, skal vi naturligvis møde de lokale masaier. 

  Masaierne er en halvnomadisk krigerstamme der er kendt for deres farverige beklædning og udsmykning, og ikke mindst deres hoppende krigere. På trods af den krigeriske afstamning, er masaierne et meget venligt og gæstfrit folkefærd.

  Denne morgen tilbringer vi i en landsby sammen med masai-folket og deltager i deres normale daglige aktiviteter. Vi hører dem fortælle om deres traditioner og livet blandt vilde dyr på savannen.

  Efterfølgende kører vi tilbage mod Nairobi. Vi kører direkte til lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder. 

  Måltider: Morgenmad og mad på flyet.

 • Dag 13

  Hjemkomst

  Efter et flyskifte ankommer vi til Danmark. 

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Kenya

 • Pas og visum

  Der skal søges om eTA inden afrejsen fra Danmark. eTA er en digital godkendelse på, at I må komme ind i Kenya. Denne søges online og koster pt 34 amerikanske dollars. Vejledning til ansøgningen udsendes i god tid inden afrejse.

  Viktors Farmor kan mod 950 kr. i servicegebyr hjælpe med at søge om eTA. 

  Pas skal være gyldigt seks måneder udover indrejsedatoen og have 2 blanke sider i ind- og udrejsestempel.

  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Vaccination

  Der er krav om bevis for gul feber vaccination ved indrejse. Det er dog sjældent at det skal vises ved ankomst. Gul feber vaccinationen skal være givet senest ti dage før indrejse. Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det endvidere at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri.

  Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Valuta

  Møntfoden i Kenya hedder shilling (forkortes KES). Der går ca. 4,25 kr. på 100 shilling. De fleste valutaer kan veksles overalt i Kenya, men mange steder gives der en dårlig kurs for danske kroner. Det er derfor bedre at veksle penge hjemmefra. Der findes hæveautomater til kreditkort i Nairobi, men man kan ikke altid forvente, at de virker. Kreditkort accepteres på de fleste større hoteller og lodges samt souvenir-butikker, hvor der også mod en lidt dårlig kurs kan betales med USdollars (bemærk at amerikanske dollarsedler fra før år 2013 ikke godtages i Kenya). 

 • Telefoni og internet

  Mobiltelefondækningen kan svinge, alt efter hvor du befinder dig i Kenya. Det er dyrt at anvende sin mobiltelefon til at foretage og modtage opkald, sende sms, samt gøre brug af datatrafik – check med dit mobilselskab om dækning og priser i Kenya. Vi anbefaler, at du køber lokalt sim-kort og taletid, da det er forholdsvist billigere at ringe hjem på den måde.

  Landekoden for Kenya er 254.

  Der er internetadgang på de fleste hoteller i større byer samt på nogle af de større safarilodges/camps. På lodges og camps kan forbindelsen dog være upålidelig og lidt dyr.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

 • Elektricitet

  Der er 240 volt. Medbring adapterstik med tre ben (ligesom i Storbritannien) eller en samledåse, som kan monteres med et lokalt hanstik i Kenya. Se flere detaljer ved at klikke her.

  Strømmen kan være lidt ustabil på indkvarteringsstederne. Derfor kan det være en ide at medbringe ekstra batterier eller en solaroplader, hvis man f.eks. skal oplade batterier til telefon og kamera.

 • Drikkepenge

  På rundrejsen er drikkepenge til guider og chauffører inklusiv.

  I Østafrika er det kutyme at give tjenere og andet servicepersonale drikkepenge. De får en meget lille fast løn, og er derfor meget afhængige af de drikkepenge, som de får, når de leverer en god indsats. Giv drikkepengene personligt, så du glæder den, som har betjent dig. Langt de fleste foretrækker drikkepenge i den lokale valuta, da de har svært ved at veksle dollars og andre valutaer. 

  Det er helt op til dig selv, hvor meget du vil give, men som en tommelfingerregel kan du regne med følgende:

  • Bagagebærere: ca. 150 kenyanske shillings
  • Barer & restauranter: ca. 10% af regningens pris
  • Stuepigen: ca. 150 kenyanske shillings

  At give drikkepenge er en personlig ting. Det er helt naturligvis helt frivilligt, men du bør blot huske på, at de indgår som en naturlig og nødvendig del af hverdagen på det afrikanske kontinent.

 • Foto

  Lufthavne, broer og militære områder må ikke fotograferes. Vær forsigtig med at fotografere på offentlige steder, uden at spørge om lov først. En uformel snak og et smil åbner ofte op for muligheden for at fotografere mennesker.

 • Drikkevand

  Vandet fra hanen bør man ikke drikke, men mineralvand på flaske kan købes overalt. Desuden får I udleveret 2 halvliters vandflasker om dagen i bilerne. 

 • Prisniveau

  De fleste måltider på rejsen er allerede inkluderet. For yderligere frokoster eller middage, beregn omkring kr. 100-150,- per person. For drikkevarer beregn omkring kr. 15-30,- for øl og sodavand, og ca. kr. 200,- for en flaske vin.

 • Bagage

  Bagage

  Medbring gerne en blød taske eller rygsæk frem for en kuffert, da pladsen er begrænset i minibusserne.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

  Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Klima og påklædning

  Vejret er som en god dansk sommer. Temperaturen ligger på ca. 10-15 grader om natten og 25-30 grader om dagen. Medbring gerne en regnfrakke, da regnskyl kan forekomme. 

  Kvinder bør ikke gå i shorts i byerne. ¾ bukser eller nederdel/ kjole kan godt gå an. Dette gælder også mænd. En god løsning er den type lærredsbukser, hvor benene kan lynes af i varieret højde. Selvom sandaler kan være behagelige, er et par lukkede sko også praktiske at have med.

  På safariturene bør man klæde sig i diskrete farver, der falder i med naturen. Vær opmærksom på, at der kan være køligt om morgenen, så medbring gerne en varm trøje.

  Husk at medbringe en hat, kasket eller andet, der giver skygge for hovedet. Det kan være både varmt og solrigt i Kenya. 

 • Tiden

  Kenya er to timer foran Danmark, når vi har vintertid og 1 time, når vi har sommertid.

  En anden form for tid eller tidsfornemmelse, ”African time”, er noget man må vænne sig til. Det betyder at der i Kenya ikke er nogen, der tager det så nøje med om tingene finder sted på et fastlagt tidspunkt. Alting tager mere tid, og for danskere, der er vant til, at ting foregår til den aftalte tid, kan dette være svært at vænne sig til.

  Der er ventetid mange steder, og selvom man har bestilt middagen til et bestemt tidspunkt, må man affinde sig med at vente alligevel, måske en times tid, før alt er parat. Men så er det jo godt, man er i godt selskab!

  Som et afrikansk ordsprog siger:

  ”In the western world you have all the watches – in Africa we have all the time”

 • Pakkeliste

  Husk at supplere pakkelisten med:

  • God lommelygte, evt. pandelampe + ekstra batterier
  • Kamera og kikkert
  • Insektspray
  • Sollotion med høj faktor
  • Kasket eller solhat
  • Lille turrygsæk
  • Langærmet skjorte/bluse og lange bomuldsbukser
  • Badetøj
  • Varm trøje
  • Småproviant, f.eks. kiks
  • En rulle toiletpapir
  • Fotokopi af pas (opslaget med foto)
  • Evt. fotokopi af flybillet
  • Stofposer
  • En god solhat

   Medbring IKKE:
  • Plastikposer. De er ikke tilladt at indføre i Kenya
  • Sæbe og badehåndklæder. Det er på hotellerne. 
 • Tyveri

  Medbring ikke smykker eller kostbare ure. Hav kontante penge på kroppen i en ”pengekat” og kun et lille beløb i taske eller lommer.

 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

  Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

 • Adventurerejse

  Rejsen Carstens Kenya er en Viktors Farmor adventurerejse. En rejse, hvor der er lagt vægt på enestående oplevelser, men du skal være forberedt på nogle lange køreture i til tider ujævnt terræn.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Kenya.