Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Ekspedition i det nordlige Vietnam

Natur og etniske minoriteter højt mod nord

Kom med på ægte ekspedition i Vietnams nordlige bjerge. Her er små landsbyer, hvor turister er en sjældenhed, og etniske minoriteter, der stadig lever på traditionel vis. Vi rejser ad spektakulære bjergveje til farverige markeder og slutter af i Halong-bugten.

Priser fra

19.990 kr.

Max. 20 deltagere

13 dages rejse

Start din rejse her

Vi rejser væk fra de godt betrådte stier på vores ekspedition i Vietnams nordlige bjerge. I den afsidesliggende provins Ha Giang møder vi blandt andet folkeslagene tay, h’mong, dao, lo lo og nung, og vi oplever deres liv og kultur på nært hold. Ikke mindst fordi vi overnatter 4 nætter i hyggelige gæstehuse i de små landsbyer.

Vi besøger også det ugentlige marked i Meo Vac, hvor folk fra nær og fjern kommer for at handle iført deres traditionelle dragter. Således giver rejsen os et sjældent indblik i en verden, der hastigt er ved at forsvinde i det meste af Sydøstasien. Men i Ha Giang, dybt inde i bjergene, kan vi stadig opleve Asiens kulturelle mosaik fra sin mest farverige side.

Rejsen byder desuden på smukke køreture gennem dramatiske bjerglandskaber samt spændende dage i storbyen Hanoi. Det hele fuldendes med en nat ombord på en båd omgivet af Ha Long-bugtens forrevne klippeskær.

5 gode grunde til at rejse til Vietnam med Viktors Farmor:

 • Nyd de dramatiske bjerglandskaber ad små veje
 • Oplev det farverige ugentlige marked i Meo Vac
 • Slap af på en junke mellem Ha Long-bugtens kalkstensbjerge
 • Rejs med vores dygtige dansktalende og vietnamesiske rejseleder
 • Overnat 4 nætter på guesthouses hos lokale minoritetsgrupper

Dagsprogram

 • Dag 1

  Afrejse fra Danmark

  Vi rejser fra Danmark mod Vietnam. Afrejse er som udgangspunkt fra København, med mindre der står ud for rejsens dato på hjemmesiden, at afrejse er fra Billund.

  Måltider: Mad på flyet.

 • Dag 2

  Ankomst til Hanoi

  Efter et flyskifte ankommer vi til Vietnams hovedstad Hanoi, hvor vi bliver indlogeret på et godt hotel i hjertet af byen. Fra hotellet er der kun få minutters gang til Hoan Kiem-søen, hvor der altid er masser af folkeliv. 

  Vi får de første indtryk af Hanoi allerede i dag, når vi stiger ombord i lokale cykel-rickshaws og triller gennem de små gader i Hanois gamle bydel. En cykel-rickshaw er en cykel med plads til to passagerer samt en chauffør, der sidder bagved og træder i pedalerne. Det er den perfekte måde at udforske hverdagslivet i de små gyder på. Vi passerer små butikker og helligdomme.

  Fra gadekøkkenerne breder duften af nudelsuppe sig og blander sig med støjen fra de allestedsnærværende scootere. Efter cirka en times køretur tager vi afsted med morgens rickshaw-chauffører. Vi afrunder dagen med en lækker middag på en lokal restaurant.

  Måltider: Mad på flyet samt aftensmad

  Overnatning: Hanoi på Golden Lotus Luxury Hotel

 • Dag 3

  Byrundtur i Hanoi

  Dagen starter med en god morgenmadsbuffet på hotellet, og så er vi klar til at udforske Hanoi. Første stop er Ho Chi Minh’s Mausoleum, der står som et monumentalt minde om manden og hans kamp for et selvstændigt og frit Vietnam. Vi ser også det simple pælehus, hvor Ho Chi Minh boede, når han var i Hanoi. Her står alt, som var han lige gået ud ad døren.

  Fra pælehuset er der ikke langt til helligdommen lokalt kendt som Pagoden på en søjle. Pagoden blev bygget i 1049 af kejser Tong, som var barnløs og drømte, at guden Avalokiteshvara, siddende midt i en lotusblomst, skænkede ham et barn. Kort tid efter giftede kejseren sig, og nu skete der noget. Han fik en søn. Som tak opførte han et tempel på én søjle midt i en lotusdam.

  Vi fortsætter til byens etnografiske museum, hvor vi får en introduktion til nogle af de mange etniske minoriteter, vi kommer til at møde på vores tur gennem bjergene i nord. Helt andre oplevelser venter os i Litteraturens Tempel, der er et af Hanois ældste templer. Templet er næsten 1.000 år gammelt, og gennem tiderne er mange håbefulde unge studerende blevet uddannet – og ikke mindst eksamineret – i Konfucius’ lære i disse gamle haller.

  Efter besøget i templet går turen tilbage til hotellet. Her kan resten af eftermiddagen bruges til at slappe af eller udforske byen på en hånd. Vi mødes igen sidste på dagen for at spise aftenmad sammen. 

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftenmad 

  Overnatning: Hanoi på Golden Lotus Luxury Hotel

 • Dag 4

  Ad snørklede veje til Ha Giang

  I dag venter en lang køretur, når vi forlader Hanoi fra morgenstunden og sætter kursen nordpå mod Ha Giang i Vietnams nordlige bjerge. Turen tager det meste af dagen. Men det er også en flot tur, der giver os de første indtryk af naturen og hverdagslivet langt væk fra storbyen.

  Jorden er særdeles frugtbar i denne del af landet, og langs vejen har de lokale bønder travlt i rismarkerne. Højere oppe kan vi også se teplantager.

  Længere mod nord begynder de første Tay-landsbyer også at dukke op i landskaberne. Tay-folket har boet på disse kanter i mere end 2.000 år, og mange lever stadig en traditionel livsstil. I løbet af dagen gør vi holdt flere steder for at nyde landskaberne og besøge lokale landsbyer.

  Vi stopper også for at spise frokost på en lokal restaurant, inden vi fortsætter mod Ha Giang. Jo højere nordpå vi kommer, jo vildere og mere spektakulære bliver landskaberne. Det er sidst på eftermiddagen, når vi triller ind i Ha Giang, der er den provins i Vietnam med den største mangfoldighed af etniske minoriteter.

  Denne aften er det især Tay-folket, vi kommer tæt på. Vi sover nemlig de kommende to nætter i et gæstehus på pæle hos de lokale Tay-folk. Omgivelserne er spartanske med madrasser på gulvet i et fællesrum. Rummet er ikke kønsopdelt, så vi sover alle i samme rum. Men der er gardiner, der kan trækkes for, så de afskærmer sovepladsen. Vi deler også badeværelser, der er rene og pæne. Men oplevelsen af at bo hos de lokale Tay-folk opvejer til fulde den sparsomme komfort.

  Efter indlogeringen er resten af dagen fri til at slappe af ovenpå køreturen og nyde de eksotiske omgivelser.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Tay-landsby nær Ha Giang på Mr. Cays Homestay

 • Dag 5

  Vandretur til minoritetslandsbyer

  En spændende dag venter når vi begiver os ud på en ca. 7-8 km gåtur i området omkring Ha Giang. Turen fører os gradvist opad gennem palmelunde og forbi rismarker, hvor de lokale bønder stadig passer jorden, som deres forfædre gjorde det før dem. Målet er en landsby beboet af folket Sort Dao, der har fået navet på grund af deres traditionelle mørke påklædning. Vi bydes indenfor i landsbyen, hvor vi oplever hverdagslivet og dagens gøremål. Frokosten nydes i et af de lokale huse, hvor værtsfamilien byder på lokale retter af ingredienser fra markerne omkring byen.

  Vi har god tid til at opleve landsbyen, inden vi vender tilbage til den Tay-landsbyen, hvor vi overnatter. Også her har vi en fantastisk mulighed for at nøde lokalbefolkningen og opleve livet på landet fra første parket. Eftermiddagen er fri til at opleve livet i landsbyen. Er der stemning for det, kan man også følge med rejselederen på endnu en gåtur om eftermiddagen. Aftenen slutter med middag i et af landsbyens huse, mens natten sænker sig over Vietnams bjerge udenfor.

  NB. Ønsker du ikke at tage med på formiddagens gåtur på ca. 7-8 km, er du naturligvis velkommen til at blive tilbage i Tay-landsbyen og nyde dagen der.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Tay-landsby nær Ha Giang på Mr. Cays Homestay

 • Dag 6

  Himlens Port-passet og Hmong-folkets kongepalads på vej mod Dong Van

  Efter en tidlig morgenmad tager vi afsked med vores Tay-værter og begiver os ud på en forrygende flot køretur mod Dong Van. Turen fører os over Quan Ba-passet, hvilket betyder Himlens Port-passet, og op på et plateau domineret af dramatiske karsklandskaber. Området er anerkendt af UNESCO for sin unikke natur og er optaget på organisationens liste over Global Geoparks.

  Også her lever der mennesker, og på vejen vil vi sandsynligvis se både H’mong- og Dao-folk i deres traditionelle farvestrålende dragter. Vi gør holdt ved en meget spændende historisk bygning, der lokalt er kendt som H’mong-folkets kongeplads. Bygningen blev opført af en rig og magtfuld H’mong forretningsmand ved navn Vuong Duc Chinh for omkring 100 år siden. Vuong Duc Chinh havde tjent gode penge ved at handle med blandt andet opium, og han opførte en prægtig residens med tydelig inspiration fra traditionel kinesisk arkitektur.

  Vi fortsætter ad snoede veje, der fører os højt op over dybe dale og forbi marker og klippeformationer nær grænsen til Kina. Vi gør naturligvis holdt flere gange undervejs for at nyde udsigterne. Dagens mål er byen Dong Van, hvor vi indlogeres på et moderne hotel for de kommende to nætter. Her kan de seneste dages rejsestøv vaskes af, inden vi mødes igen til middag.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Dong Van på Hoa Cuong Hotel

 • Dag 7

  Gåtur mellem rismarker og H'mong-landsbyer

  Dagen byder på endnu en forrygende gåtur i Nordvietnams frodige bjerglandskaber. Vi går ad små stier til et område lokalt kendt som White Cliffs på grund af områdets flotte klippeformationer. Dagens samlede vandrerute er cirka 7-8 kilometer. Men vi har god tid til at gøre stop og opleve naturen og kulturen undervejs, så langt de fleste i almindelig god form kan være med på dagens tur.

  Eftermiddagen er fri til at slappe og og opleve Dong Van på egen hånd De der har lyst kan følge med rejselederen på endnu en gåtur om eftermiddagen. Denne kunne eksempelvis gå til en af de nærliggende landsbyer. Fra Dang Van tager det cirka 40 minutter at gå til landsbyen Do Sung, der er beboet af H’mong-folket. Det er en flot tur gennem smukke landskaber, der giver os endnu en mulighed for at lære H’mong-folkets kultur at kende. 

  Vi afslutter dagen med middag på en lokal restaurant i byen.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Dong Van på Hoa Cuong Hotel

 • Dag 8

  Markedet i Meo Vac og overnatning hos Lo Lo-folket

  Vi forlader Dong Van meget tidligt om morgenen og sætter kurs mod Meo Vac. Denne køretur er uden tvivl blandt rejsens smukkeste. Turen fører os over Ma Pi Leng-passet, hvor vejen snor sig højt over stejle dale fankeret af grønklædte bjergsider. Her og der kan vi se risterrasser hugget ind i bjergsiderne, mens naturen andre steder er vild og uberørt.

  De fleste af ugens dage er Meo Vac et relativt stille og roligt sted. Men i dag er søndag, og det betyder markedsdag. Hver søndag strømmer folk fra de omkringliggende landsbyer til Meo Vac for at handle, og typisk vil vi se H’mong, Tay, Giay, Lo Lo og en række andre folkeslag side om side i byens travle gader. De fleste kommer for at handle og få sig en sludder med venner og bekendte fra andre landsbyer. Særligt husdyr handles på markedet i Meo Vac, men også afgrøder, tøj, redskaber og alverdens andre fornødenheder til livet i afsidesliggende landsbyer faldbydes fra markedsboderne.

  Det er en særdeles farverig affære, og fordi så få turister finder vej til dette fjerne hjørne af Vietnam, er der ikke tale om et turistmarked. Tværtimod er markedet en central del af hverdagslivet i bjergene. Så her er en unik mulighed for at få et indblik i en verden, der er forsvundet de fleste andre steder i Sydøstasien. Samt ikke mindst se forskellene på de forskellige folkeslags dragter side om side.

  Allerede sidst på formiddagen begynder markedet at løje af, så vi sætter os til rette i bussen og kører mod Bao Lac. På vejen gør vi holdt i Ly Bon og går en kort tur for at strække benene.

  Også denne aften venter en særlig oplevelse, når vi indlogerer os på et home stay hos Lo Lo-folket. Dette er en af de mindste minoritetsgrupper i området med kun omkring 4.000 mennesker i hele Ha Giang og Cao Bang, så det er et særligt privilegium at møde disse folk. Landsbyen ligger så langt ude på landet, at den store bus ikke kan køre de sidste 5 kilometer dertil. Derfor bliver vi kørt det sidste stykke i bil.

  Landsbyens gæstehus er et lille sted med 9 værelser samt et større fællesrum. Derfor kan der ikke garanteres privat værelse eller enkeltværelse de to nætter, vi overnatter her. De, der ikke får et privat rum, sover i fællesrummet. Bad og toiletter er delte. Så forholdene er enkle. Men der er rent og pænt, og oplevelserne i landsbyen samt den smukke omkringliggende natur er det hele værd.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Home Stay hos Lo Lo-folket, Khuoi Khon

 • Dag 9

  Gåtur omkring landsbyen

  Efter en god lokal morgenmad begiver vi os ud på endnu en gåtur i området omkring landsbyen. Undervejs har vi god tid til at nyde de frodige landskaber og opleve de lokales hverdag. Rismarker fylder landskaberne mange steder, og afgrødernes dyrkes efter traditionelle metoder, der ikke synes at have ændret sig meget i generationer.

  Vi regner med at gå omkring 8 km i dag. Hvis der er ønske om det, kan vi dele gruppen op i to, så de, der har lyst, kan følge med lokalguiden på en kortere vandreture, mens de øvrige kan tage med Tuyen på en lidt længere tur. Det er naturligvis også muligt at blive i landsbyen og gå korte ture ud derfra på egen hånd, hvis man ønsker det. Vi har hele dagen til at nyde området, da vi også denne aften sover i Lo Lo-folkets gæstehus.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Overnatning: Home Stay hos Lo Lo-folket, Khuoi Khon

 • Dag 10

  Krigshistorie og landsbyliv nær Lang Son

  Det er tid at sige farvel til Lo Lo-folket og begive os ud på endnu en flot køretur mod Lang Son. På vejen passerer vi Dong Khe og That Khe, hvor vigtige slag blev udkæmpet i uafhængighedskrigen mod Frankrig fra 1945 – 1954. Franskmændene forsøgte at genetablere kontrol med kolonierne i Indokina, mens de vietnameiske guerilla-styrker under ledelse af Ho Chi Minh kæmpede for uafhængighed fra Frankrig. Det hører vi meget mere om, når vi står på stedet.

  Vi fortsætter mod Lang Son med et frokoststop på vejen. Lang Son-området er også hjem for mange etniske minoriteter, og vi vil sandsynligvis se nogle af dem på vejen. Vel fremme i Lang Son indlogeres vi på et godt hotel.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Lang Son på Muong Thanh Luxury Hotel

 • Dag 11

  Overnatning i Halong-bugten

  Helt andre oplevelser venter os, når vi lægger bjergene bag os og kører mod kysten. Turen tager hele formiddagen. Ved middagstid kan vi gå ombord på vores båd, og inden længe kastes fortøjningerne, og vi står til søs på Halong-bugtens sagnspundne vande.

  Frokosten serveres på båden, mens resten af dagen går med at sejle rundt mellem de dramatiske klippeskær, der hæver sig som øer op af bugtens smaragdgrønne vand.

  Undervejs besøger vi huler, og vi hører om de mange legender, der er knyttet til bugtens klipper. Vi har ikke travlt. For vi overnatter på båden i komfortable kahytter med eget bad og toilet ude på bugten. Det er fantastisk at opleve klipperne ligge badet i eftermiddagssolens bløde lys, og når natten sænker sig over Vietnam, tændes millioner af stjerner over Halong-bugten.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Båd i Halong-bugten

  Vores båd på Halong bugten. Foto Anders Stoustrup
 • Dag 12

  Morgen på Halong-bugten og hjemrejse

  Det er værd at stå tidligt op for at opleve solopgangen over Halong-bugten efterfulgt af en let morgenmad ombord. En tidlig frokost serveres op ad formiddagen, mens kaptajnen gradvist styrer båden tilbage mod fastlandet. Her holder bussen klar til at køre os mod Hanoi.

  Her afslutter vi dagen med rejsen på en lokal restaurant. Når tid er, kører vi til lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder. 

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

 • Dag 13

  Ankomst til Danmark

  Efter et flyskifte ankommer vi til Danmark.

Hvad siger vores gæster

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Vietnam.

 • Pas og visum

  Viktors Farmor udsender visumvejledning før afrejse, hvis det er relevant for rejsen. Vietnam kræver pt. ikke visum for danske statsborger på turistrejser, hvor man tilbringer 45 dage eller mindre i landet. 

  Passet være gyldigt mindst 6 mdr. efter indrejse datoen. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Vaccination

  Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Herudover er anbefalinger afhængige af, hvilket område man rejser i og på hvilket tidspunkt af året man rejser.

  Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse. Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Valuta

  Vietnams valuta er dong (VND). Der går ca. 3 danske kroner på 10.000 dong. På hoteller, restauranter og butikker henvendt til udenlandske gæster står priserne ofte angivet i både VND og amerikanske dollars (USD). Selv om priserne ikke er angivet i udenlandsk valuta, er de fleste steder parate til at modtage betaling i amerikanske dollars. Euro er ikke nær så udbredt som dollars, og typisk er kursen dårligere end amerikanske dollars. Så det er bedre at medbringe dollars end euro. 

  De fleste banker, hoteller og guldsmede-forretninger tilbyder at veksle amerikanske dollars og Euro til dong. Nogle steder betales et mindre gebyr for omvekslingen. Oftest giver guldsmede-forretningerne en bedre kurs end bankerne og hotellerne.

  Kreditkort kan anvendes som betalingsmiddel i restaurationer og butikker henvendt til turister. Vær opmærksom på at nogle forretninger tager et mindre gebyr for at modtage betaling via kreditkort. Det er muligt at hæve kontante beløb med Visa og Mastercard i flere banker. Bankerne tager som regel et gebyr på 1-5 % af det beløb, der hæves.

  I de større byer er der automater, hvor det er muligt at hæve penge døgnet rundt – dog ofte maksimalt 2.000.000 VND pr. dag.

 • Mad og drikke

  Vietnamesisk mad er meget lækkert og varieret. Landet har op mod 500 traditionelle retter, der består af alt fra slanger og skaldyr til lækre vegetarretter. Fisk er en vigtig ingrediens i det vietnamesiske køkken, og stort set alle retter suppleres med ris, nudler eller vietnamesiske salater. Grøn the serveres alle steder. Vietnamesisk kaffe er fortræffelig, og gode, kolde øl kan købes næsten overalt. Vi spiser rigtig godt på vores rejser til Vietnam, og vi kommer godt rundt om det lokale køkken. 

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Vores rejser til Vietnam egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

  På rejsen Ekspedition i det nordlige Vietnam er der indlagt flere vandretur på ca. 5-8 km. Disse gåture forgår ad mindre vandrestier i bjergene. Så ujævnt terræn og lidt højdemeter må forventes.  

 • Telefoni og internet

  Telefoni. Landekoden ved opringning per telefon fra Danmark til Vietnam er 0084. Herefter indtastes telefonnummeret inklusive forvalgskoden for den provins, der ringes til.

  Vær opmærksom på at taksten er meget høj, hvis man ringer fra Vietnam til udlandet. 

  Internet. Langt de fleste hoteller i Vietnam tilbyder gratis internet til deres gæster. Undtagelsen kan være de små gæstehuse i bjergene, som vi bor på under Ekspeditionsrejsen i det nordlige Vietnam. Desuden tilbyder mange restauranter og caféer i byerne gratis internet. 

 • Elektricitet

  110-220 volt A.C. De fleste stikkontakter har to eller tre huller og passer til de stik, vi har i elektriske apparater i Danmark.

 • Drikkevand

  Det frarådes at drikke vandet i hanen. Mineralvand kan købes overalt.

 • Drikkepenge

  Drikkepenge til lokalguiden og chaufføren er som altid inkluderet i rejsens pris. 

  Men drikkepenge til stuepiger, tjenere, båd-personale mv. er ikke inkluderet. Det forventes ikke, at man giver drikkepenge, men det bliver værdsat.

 • Foto

  Vietnam er et paradis, når der drejer sig om billedmotiver. Langt de fleste vietnamesere vil gerne fotograferes, men det er altid pænt at spørge om lov først. Vis kameraet og smil og spørg om det er ok at tage et foto. Respekter et nej. Nogle ældre vietnamesere bryder sig ikke om at blive foreviget.

  Militære områder, checkpoints samt lufthavne må ikke fotograferes.

 • Påklædning

  Vietnamesere har generelt et afslappet forhold på påklædning. I turistområderne og de mere besøgte byer kan man sagtens gå i shorts og en T-shirt. Men besøger man pagoder, templer og museer og lignende, bør man som minimum iføre sig shorts, der går ned over knæene, samt en bluse/overdel, der dækker skulderen. Ved besøg i Ho Chi Minh mausoleet i Hanoi er korte bukser eller skørter/korte kjoler ikke tilladt (skal dække knæene).

  Bemærk at der er mulighed for at få vasket tøj på hotellerne i Hoi An, Ho Chi Minh City samt Vung Tau til fornuftige priser. 

  Særligt for rejsen Ekspedition i det nordlige Vietnam:

  Det kan være køligt i den nordlige del af landet, så man bør medbringe en trøje, vindjakke, regntøj og gode vandresko.

   

 • Indkøb

  Vietnam er et godt land at shoppe i. Der fremstilles mange flotte håndværksprodukter i vietnamesisk design. Vietnam er særlig kendt for sin fremstilling og design af lakarbejder med indlagt perlemor og for sine mange produkter i silke. Af andre varer kan nævnes udskæringer i træ, keramik, farverige håndbroderede stoffer og tøj, sko, smykker, lædervarer, marmorfigurer, forskelligt tilbehør og moderne malerier af vietnamesiske malere.

  Vil man have syet jakkesæt eller kjoler er det også muligt. Især Hoi An har mange dygtige skræddere, der kan fremtrylle flotte og velsiddende kreationer på forbavsende få dage.

  At forhandle om prisen er nærmest en kulturel norm i Vietnam, og som turist kan det være en oplevelse i sig selv, hvis man giver sig tid til det. Selv om der i mange butikker findes prisskilte på varerne, er det ikke ensbetydende med, at der ikke kan forhandles. Der kan dog være souvenirshops på museer og store hoteller, boghandlere, statsligt ejede forretninger og enkelte andre butikker, hvor man kører med faste priser.

 • Prisniveau

  Vietnam er generelt et billigt land at rejse i, og man får rigtig meget for pengene. Med forbehold for ændringer:

  Øl 10 - 15 kr.

  Sodavand 5 - 10 kr.

  Et glas vin: 25 - 35 kr.

  En frokost på restaurant fra ca. 50 kr.

  En middag på restaurant fra ca.70 kr.

 • Bagage

  Medbring højst 20 kg. Bagagen bør ikke være tungere, end at man til enhver tid kan bære den selv. Der er mulighed for at få vasket tøj på de hoteller, hvor vi overnatter mere end én nat.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

   

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på pilleglas/pakke svare til navnet i dit pas.

  Husk også at powerbanks, el-cigaretter mv. altid skal pakkes i håndbagagen.

 • Klima

  Med sit tropiske klima er Vietnam et fantastisk rejseland hele året. Men der er klimatiske forskellige både fra område til område og fra årstid til årstid. Vietnam har tre meget forskellige klimazoner. 

  I den nordlige del af landet, hvor Hanoi og Halong-bugten ligger, løber tørtiden fra oktober til og med april. Vintermånederne er lune med gennemsnitstemperaturer i 20'erne, mens termomeret fra maj til september typisk ryger over 30 grader.

  Det gør vinterhalvåret til det perfekte tidspunkt at opleve det nordlige Vietnam. I bjergene længst mod nord kan det være køligt fra november til februar, mens sommermånederne er behageligt varme. Dog regner det en del i bjergene i sommermånederne, hvilket gør april og sidste halvdel af september til rigtig gode måneder at udforske Ha Giang og bjergene nord for Hanoi. 

  Det centrale Vietnam med Hue og Hoi An har typisk temperaturer mellem 25 og 30 grader fra oktober til april. Fra maj til september bliver det varmere. Mest regn falder fra september til december. 

  I syd er der tørtid fra november til april. Det er varmt (30-35 grader) året rundt, men den varmeste periode er typisk april og maj. Luftfugtigheden i den sydlige del af Vietnam er typisk højere end i nord. 

  Man skal dog ikke være så nervøs for at rejse udenfor de tørreste perioder. Det meste nedbør i Vietnam falder som kraftige, korte regnskyl. Ofte regner det om natten eller som forfriskende regnbyger sidst på eftermiddagen. Efter et regnskyl føles luften friskere og en smule køligere, hvilket er en god ting i Vietnams varme klima.

 • Tidsforskel

  Der er 6 timers tidsforskel mellem Danmark og Vietnam om vinteren, 5 om sommeren.

 • Pakkeliste

  Husk at supplere pakkelisten med:

  - Solbriller

  - Solcreme

  - Badetøj

  - Kasket eller solhat

  - Lange, hurtigttørrende bukser

  - Et par gode sko til udforskning af drypstenshulen i Ha long-bugten

  - Regnfrakke eller paraply

  - Myggespray

  - Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  - Ørepropper hvis du sover let.

  - Desinficerende spray el. creme (kan købes i Matas og på apoteket)

  - Lille taske til brug på båden i Halong-bugten, hvor vi ikke tager de store kufferter med. 

   

  På rejsen Ekspedition i det nordlige Vietnam bør man desuden pakke:

  - Gode vandresko

  - Trøje eller jakke til bjergene

  - Regntøj

 • Åbningstider

  Banker: 07.00-17.00. Middagspause mellem 11.30-14.00. (Mandag til fredag). Lørdag har bankerne åbent om formiddagen.

  Forretninger: Det er svært at bestemme forretningernes åbningstider præcist. De har som regel åbent fra tidligt om morgenen til sent om aftenen.

 • Transport

  På vores rejser til Vietnam rejser vi med en bred vifte af transportmidler. Bus, fly, nattog, rickshaw, cykel og et forskellige både. Det er en stor del af oplevelsen. 

  Men som alle andre steder, kan der naturligvis ske forsinkelser eller ændringer i rejseplanen som følge af dårlige vejrforhold, vejarbejde, sporarbejde på togstrækninger mm. Der kan også opstå kø i de større byer. Normalt kører trafikken udmærket. Men det er altid godt at pakke en god portion overbærenhed, skulle uheldet være ude. Livsstilen i Vietnam er meget langt fra den europæiske perfektionisme. og de fleste vietnamesere lader sig ikke gå på af lidt afvigelser fra rejseplanen. 

 • Flyrejsen

  På vores rejser bruger vi en række forskellige flyselskaber. På nogle få af disse – f.eks. Finnair – kan vi desværre ikke seate jer på flyet. Vi kan derfor ikke garantere, at I sidder sammen, selvom I rejser sammen. Vi kan heller ikke imødekomme særlige ønsker til seating såsom gangplads, vinduesplads osv. Ønsker du at vide, hvilket flyselskab vi bruger på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe til os eller skrive på info@viktorsfarmor.dk 

 • Togrejse

  Glæder på rejsen Fantastiske Vietnam:

  På togrejsen indkvarteres vi i 1. klasses (soft sleeper) 4-sengskupéer. Toget er komfortabelt, rent og pænt, men togstandarden er generelt lidt lavere i Vietnam end i Europa. Der er rene lagner og hovedpudebetræk i sovekupéerne, så det er ikke nødvendigt at medbringe en lagenpose, med mindre man specifikt ønsker at sove i egen lagenpose. Pak evt. en taske med toiletsager, læsestof mv., så det ikke er nødvendigt at skulle i kufferten på togrejsen.

 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

  Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

 • Adventurerejse

  Bemærk

  Rejsen "Ekspedition i det nordlige Vietnam" er en Viktors Farmor adventurerejse. Vær forberedt på kørsel på dårlige veje. For at kunne komme rundt til landsbyerne, bevæger vi os til fods, og strækningerne kan blive længere end beskrevet pga. regn eller jordskred mv.

  Læs mere om adventurerejser her

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Vietnam.