Hvad søger du?

Start din rejse her

De paladser, vi bor på, har hver sin sin historie om tapperhed, kærlighed og romantik. Det hører vi mere om undervejs. Før Indiens selvstændighed var Rajasthan et væld af små kongedømmer, der blev regeret af maharajaer. Hver maharaja byggede sit eventyrlige slot for at vise sin rigdom og magt. Mange af disse slotte er i dag nænsomt indrettet som hoteller. De byder ikke på 5-stjernet luksus, men de er fyldt med karakter og nostalgi. Vi bor på de bedste af dem. Nogle steder bor efterkommerne af maharajaen stadigt i en fløj af slottet.

Rejsen fører os til en række af Rajasthans mest spændende byer. I den lille karavaneby Al Sisar oplever vi smukt bemalede handelshuse og livet på landet. I den hellige by Pushkar følger vi i pilgrimmes fodspor til byens hellige sø og talrige templer, og i Jodhpur knejser den mægtige borg over den gamle bydels blåmalede huse og hektiske basarer. Vi fortsætter via den sjældent besøgte paladsby Jojawar og det flotte stentempel i Ranakpur til Udaipur, hvis paladser ned til Pichola-søen gør den til en stærk kandidat til titlen som Indiens smukkeste by.

5 gode grunde til at rejse til Indien med Viktors Farmor

 • Bo på stemningsfyldte paladser og forte indrettet til heritage hoteller
 • Besøg både Rajasthans berømte højdepunkter og ukendte skatte
 • Kom med på ophold i små byer, som giver indblik i tilværelsen på landet i nutidens Indien
 • Oplev Indiens hektiske bazarer og farverige folkeliv
 • Hav god tid til at nyde Indiens måske smukkeste by Udaipur

Alle planlagte afgange

Ledig eller Garanteret

Få pladser, 1 plads, Kontakt os

Udsolgt

13 dage Pris Rejseleder Status Bemærkning
27. okt. 24
19.990 kr
Ledig
22. dec. 24
23.990 kr
Ledig

Prisen inkluderer

 • Fly København – Delhi t/r
  Indenrigsfly Udaipur – Delhi
  11 nætter på unikke hoteller.
 • Halvpension, dog helpension dag 5 og 6
 • Al transport og sightseeing i deluxe A/C bus ifølge program
 • Alle entréer ifølge program
 • Engelsk-talende lokalguide på hele rejsen
 • Dansk rejseleder
 • Alle entreer og udflugter ifølge program
 • Drikkepenge til guide og chauffører (ca. 325 kr.)

Ingen hokus pokus: Se vores prispolitik her

Prisen inkluderer ikke

 • Eneværelsestillæg (Fra 4.400 kr.)
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Visum. E-visa over nettet koster p.t. 25USD (Visumansøgning lavet af Viktors Farmor koster 1250 kr. plus de 25USD for selve visummet)

Husk at læse de generelle handelsbetingelser her

Dagsprogram

Download program

Vi flyver fra Danmark, og lander i Delhi næste morgen lokal tid.

Når vi har fået bagagen, kører vi ud af storbyen, med kurs mod Rajasthan. Fra bussens vinduer kan vi følge mennesker og trafik. For førstegangs besøgende i Indien vil øjnene måske trille ud af hovedet, for den indiske hverdag foregår i det offentlige rum, og der vil være et væld af indtryk.

Over middag er vi fremme ved et fort, der ligger som en åbenbaring på en lille bjergside. Fortet er hotel, og vi checker ind og har resten af eftermiddagen på egen hånd. Man kan sagtens få et par timer til at gå med at gå rundt på hotellet, der har swimming-pool. Eller gå en tur i landsbyen, der ligger rundt om fortet. Middag på hotellet om aftenen

Måltider: Morgenmad (fly), middag.

Overnatning: Rajasthan

Efter en god morgenmad sætter vi kursen mod Shekhawati. I gamle dage gik karavane-ruterne fra Kina til Indiens kyst gennem dette område. Ikke sært, at der udviklede sig et godt købmandsskab hos befolkningen. Der blev tjent mange penge, og rigdommene blev omsat i smukke købmandshuse, haveli, der var mangfoldigt dekorerede. Verdens største koncentration af fresker findes her, og området kaldes også ”Rajastans Open Air Galleri”.
Så gik karavanehandelen i stå. Købmandsslægterne flyttede væk. Tilbage står mange haveli, nogle forfaldne, andre velholdte. Man fornemmer tydeligt tidligere tiders storhed.

Vi skal tilbagelægge 165 km, så er vi i den lille by Al Sisar og indkvarterer os på Al Sisar Mahal, et heritage hotel, indrettet i et palads.

Det mest forbløffende ved byen er egentligt ankomsten dertil. Den ligger næsten i ren ørken, og er så undselig at man har svært ved at tro, der kan være et sted at sove. Men Al Sisar er en gemt perle, fuld af smukke købmandshuse og cenotaffer.

Hotellet blev bygget i 1800-tallet som palads for den lokale thakur - bykonge. Det er renoveret tilbage til den oprindelige stil og har en uimodståelig indretning. Vi spiser middag i den grandiose dining-hall.

Måltider: Morgenmad, middag.

Overnatning: Al Sisar Mahal

Dagen er sat af til oplevelse i en lille indisk by. Om for middagen går vi en tur i Al Sisar, nyder måske en kop te ved te-boden, eller besøger landsbyens skole, hvis der er undervisning. Vagten lukker os ind i en af de smukke købmandsgårde, der står tomme, med flotte fresker i farver, der holder sig. Købmandsfamilierne er for længst flyttet væk, og deres boliger står tilbage som mesterværker fra en svunden tid.

Vi besøger også en familie i deres nye hus, inden vi vender tilbage til hotellet for frokost.

Eftermiddagen er fri til på egen hånd at gå på opdagelse i Al Sisar. Blandt andet er der et lille, beskedent museum i byen.

Hvis vejret tillader det, serveres middagen på hotellets tag-restaurant, hvor der er dækket smagfuldt op under ørkenens stjernehimmel. Meget passende kaldes restauranten for "Palace in the clouds", ikke fordi den ligger særlig højt, men fordi væggene i serveringsrummet er udsmykket med skyformationer. Det tog 25 mand 2½ måned, 8 timer om dagen, at udføre dette malearbejde.

Måltider: Morgenmad, middag.

Overnatning: Al Sisar

Efter morgenmaden forlader vi Alsisar og kører dybere ind i Rajastan. Turen tager omkring 6 timer, så der er god tid til at nyde landskaberne og landsbylivet langs vejen fra bussen. Vi gør også et frokoststop ved en lokal restaurant, inden vi midt på eftermiddagen indlogeres på vores paladshotel i Pushkar.

At Puskhar er en hellig by for hinduer står hurtigt klart, når vi nærmer os den lille sø i hjertet af byen. Her fører trapper ned til søen, hvor pilgrimme fra nær og fjern er kommet for at bade i det hellige vand og ofre til guderne i de hundredvis af små templer, der omkranser søen. Bag templerne snor små bazargader sig ind og ud mellem Pushkars hvide og blå bygninger. Her går handlen livligt, og gudebilleder, blomsterranker og andre religiøse effekter falbydes side om side med det verdslige livs fornødenheder. Spiritualitet og hverdagsliv går hånd i hånd i Indiens pilgrimsbyer, og Pushkar er et ualmindeligt fotogent og eksotisk bekendtskab.

Vi går en tur og oplever livet ved søen, templerne og de nærliggende bazargader, inden dagen slutter på en sandklit nær byen, hvorfra vi kan se solen gå ned over ørkenen.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Overnatning: Pushkar

Vi står tidligt op og går igen ned til søen for at opleve morgenstemningen langs vandet og i de mangle templer. Der er omkring 400 templer i Pushkar, men særligt ét tempel skiller sig ud. Templer viet til den hinduistiske skabergud Brahma er en sjældenhed i Indien. Men netop i Puskhar har vi mulighed for at besøge et af verdens eneste Brahma-templer.

Dernæst forlader vi Pushkar og sætter kurs mod Khejarla. En tur på cirka to en halv time, der fører os gennem småbyer og tørre landskaber i hjertet af Rajasthan. Vi gør holdt på vejen for at strække benene og spise en let frokost med traditionelle indiske snacks.

Vel fremme indlogeres vi på Khajarlas storslåede fort, der i mere end 400 år har domineret området. Fortet blev opført i 1611 til Maharajah Gopal Das Ji som tak for hans indsats i kampen mod mogulerne. Mogulerne gav dog ikke op så let, og tre gange angreb mogulske hære fortet. Alle tre gange faldt fortet, men hver gang blev det genopbygget, og i sin storhedstid var Khejarla Fort et blomstrende magtcentrum, hvorfra den royale familie regerede over de omkringliggende landsbyer og et stort opdyrket landområde. Omkring 400 tjenestefolk arbejde på borgen, der også husede 125 heste og 15 kameler. Den dag i dag bor den royale familie stadig i en del af borgen.

Efter indlogeringen er resten af dagen fri til at nyde de historiske omgivelser. Middagen serveres på fortet, mens natten sænker sig over Rajastans tørre landskaber.

Måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Overnatning: Khejarla Fort

Efter morgenmaden forlader vi Khejarla og kører ind til Jodhpur. 

Jodhpur kaldes ”Den Blå By”, fordi mange huse er malet i en koboltblå farve. Der er flere forskellige forklaringer på denne tradition, og der er et flot vue ud over den blå by fra toppen af den klippe, Jodhpur slynger sig om. Her ligger også det imponerende Mehrangarh Fort, som vi skal se om formiddagen. Fortet er bygget oven på den næsten lodrette klippevæg, og når man ser resterne af det store bastion-anlæg, forstår man, at maharajaen af Jodhpur, den såkaldte Marwar-stat, var umulig at besejre.

Jodhpur er den næststørste by i Rajastan. Den blev grundlagt helt tilbage i 1459 af Rao Jodha. Jodhpur betyder direkte oversat ”Jodhas by”.

Når vi er færdige med rundvisningen på Mehrangarh fort, går vi ned til det travle kvarter omkring Clock Tower. Vi trænger måske til en forfriskning nu, og heldigvis ligger Indiens bedste lassi-bar ved tårnet. Lassi er en klassisk indisk milkshake, den nydes kold, med ananas, kokos, mango eller blot naturel. Så er vi friske til at gå på opdagelse i mylderet omkring os. Der er krydderi-handlere, te, antikviteter, silke og meget mere i bazaren i Jodhpur.

Når øjne og ører er mætte kører vi til vores hotel.

Måltider: Morgenmad, middag.

Overnatning: Jodhpur

På vej ud af Jodhpur standser vi ved en fabrik, som har specialiseret sig i at lave væg- og sengetæpper. Man køber simpelthen gamle tæpper rundt omkring i landsbyerne, og så laver man nye design ud af dem. Der er mulighed for at købe tekstiler her, hvis man har lyst, men der er absolut ingen forventning om det. Husk at handle om prisen og tjek kvaliteten. Da tekstilerne er lavet af genbrugsmaterialer, kan kvaliteten og materialevalget varierer.

Ud på eftermiddagen er vi fremme i Jojawar, hvor vi indkvarteres på endnu et af Rajasthans mange slotte. Rawla Jojawar er bygget i det 18. århundrede som fort for den lokale konge, der havde fået udstrakt selvstyre over byen af sin foresatte, maharajaen af Jodhpur. Det er nænsomt restaureret med stor sans for det oprindelige. Der er swimming pool. Vi har 2 nætter i Jojawar.

Middag i slottets restaurant.

Måltider: Morgenmad, middag.

Overnatning: Jojowar

Om formiddagen slentrer vi en tur gennem byen Jojawar, som er en typisk, indisk landsby.
Om eftermiddagen tager vi det lokale tog fra Khambli Ghat stationen til Phulad. Vi kører 22 km i bussen for at komme dertil, og selve togturen varer 1 time og 20 minutter. Ruten går gennem Aravalli bjergene, og vi passerer både tunneller og broer - samt ikke mindst møder vi lokale passagerer, der måske vil stille nysgerrige spørgsmål om, hvorfor vi dog er med dette tog!
Fra stationen i Phulad kører vi tilbage til hotellet i Jojawar.

Middag på hotellet.

Måltider: Morgenmad, middag.

Overnatning: Jojowar

Efter morgenmad sætter vi kurs mod Udaipur.

Undervejs standser vi ved templet i Ranakpur. Det er opført i det 15. århundrede, og består af 29 haller, båret af 1444 søjler. Hver søjle med udførlige mønstre, mejslet ud i sandstens-blokken. Ranakpur templet tilhører den religiøse retning, der hedder jainismen.

Jainismen er – ligesom buddhismen – et oprør mod hinduismens stivnede lære. Den er opstået omkring 500 år f. Kr., og i dag er der 3 millioner indere, der bekender sig til jainismen. Kernen er en streng levevis, hvor man ved at overholde en lang række regler – for eksempel ikke at gøre noget levende fortræd, heller ikke myrer – kan nå den evige lykke.

Hvis folkekøkkenet ved Ranakpur har åbent, tager vi frokosten her. Det koster kun et par kroner. Prisen skyldes, at alle pilgrimme skal have råd til at spise. Men den er fremragende. Er folkekøkkenet lukket, tager vi frokosten et andet sted ved templet.

Om eftermiddagen er vi fremme i Udaipur. Byen ligger ved fem søer. De er kunstigt anlagt, gravet ud med håndkraft, og er med til at gøre nutidens Udaipur til en af de mest romantiske byer, man kan finde i Indien.

Udaipur blev hovedstad for Mewar-dynastiet i 1568. Mewar er et af de ældste kongedømmer i Indien, og et af de få, der aldrig blev besejret af stormogulernes islamiske hære. Udaipur kaldes ”Den Hvide By” på grund af de mange hvide facader, og tronende over det hele er City Palace, Mewar-slægtens palads.

Middag på en stemningsfuld restaurant med bredden af Pichola-søen.

Måltider: Morgenmad, middag.

Overnatning: Udaipur

På en rundtur til fods i den indre by besøger vi City Palace.

Så er det tid til frokost, som kunne være en thali. Thali er en bakke med et udvalg af lokale retter. På dansk ville vi kalde det en platte. Den indiske udgave af en ”platte” er velsmagende og billig. Man kan gøre som de lokale: Spise med fingrene. Man kan også bede om en ske og sætte det hele til livs på en mere europæisk facon.

Man kan også vælge at spise frokosten på en af de mange restauranter med udsigt over Pichola-søen.

For at få det rette indtryk af byen, sejler ud på Pichola-søen. Vi passerer det berømte Lake Palace, et luksushotel bygget midt ude i søen. Mange vil måske genkende det som kulisse i James Bond-filmen ”Octopussy”. Filmen er fra 1982, men Udaipur fortæller stadigt med stolthed sine besøgende om dengang, Roger Moore og Maud Adams kastede stjernestøv over deres by! Sejlturen på Pichola varer en time.

Resten af dagen er fri til at opleve Udaipur på egen hånd. De der har lyst til mere tid på egen hånd, kan vælge at droppe besøget i City Palace og bare nyde byen på egen hånd indtil sejlturen om eftermiddagen.

Om aftenen mødes vi til middagen.

Måltider: Morgenmad, middag.

Overnatning: Udaipur

OBS: På rejsen den 6. november 2023 har vi en ekstra nat i Udaipur og derved en hel ekstra dag til at udforske byen. Denne rejse er derfor 14 dage. 

Den første del af dagen er der tid på egen hånd i Udaipur. Ved middagstid kører vi til lufthavnen og flyver til Delhi. Vi indkvarteres på hotel tæt ved lufthavnen, og der er afskedsmiddag om aftenen.

Måltider: Morgenmad, middag.

Overnatning: Delhi

Vi kører til lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder. Afrejsetidspunktet svinger fra tur til tur, og det kan ske, at vi skal rejse så tidligt om morgenen, at det ikke er muligt at spise morgenmad på hotellet inden afrejse.

Måltider: Morgenmad hvis muligt og mad på flyet.

Hvad siger vores gæster

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Indien

Download FAQ

Der kræves visum til et besøg i Indien.

Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder udover opholdets varighed, være maskinlæsbart og minimum have to blanke sider tilbage.

Visum skal søges online inden afrejse. Der kan ikke søges om visum tidligere end 30 dage før indrejse i Indien. Vi sender en vejledning ca. 30 dage inden afrejse fra Danmark. Online-visum koster pt. 25 USD. Det søges her

Man kan også vælge at søge visum på Indiens ambassade i København. Men det kræver, at de får passet indleveret fysisk. Se mere om proceduren og dagsprisen på Indiens ambassades hjemmeside. 

Ønsker I, at Viktors Farmor søger om visum på jeres vegne koster det 1250 kr. i administrationsgebyr plus de 25USD for selve visummet.

Viktors Farmor sender besked til rejsernes tilmeldte, når der er garanteret afrejse. Søg ikke visum inden da. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Endvidere anbefales tyfusforebyggelse ved rejser i Indien over to uger. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse.Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

Indisk valuta er rupees (INR). Der går ca. 10 danske kroner på 100 rupees.

Kreditkort kan bruges i større forretninger. Man kan ligeledes hæve penge fra kreditkort i hæveautomaterne, der i Indien hedder ATM. Der er ATM-automater i de næsten alle større byer. Men det til trods er det altid en god ide også at medbringe kontanter. Her er særligt amerikanske dollars brugbare, da de ofte kan veksles til en god kurs.

Rejsen Spiti - Ekspedition i indisk Himalaya er en Viktors Farmor adventurerejse.

En rejse, hvor der er lagt vægt på enestående oplevelser, men hvor man skal være forberedt på at have en vis spejderånd og overbærenhed, både hvad angår indkvartering og ændringer i programmet undervejs. Disse rejser er mere strabadserende end de øvrige ture i programmet.

Læs mere om adventurerejser her.

Dette er en ægte eventyrrejse for dem, der vil ud på kanten af verden. Det er ikke som sådan nogen hård tur, og der skal ikke gåes ret meget. Men vi kommer højt op, og vi kommer derud, hvor hotellerne ikke altid har danske standarder og ikke alt fungerer 100% som derhjemme. Det skal man være klar på for at få det fulde udbytte af rejsen.

For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

På rejsen Kultur og vandring i Ladakh og Zanskar tilbringer vi tid i højden, og vi har sørget for at sætte tid af til akklimatisering. Det sker bl.a. i Leh, hvor vi flyver til, og som ligger i 3500 meters højde. Højdesyge kan opstå og viser sig bl.a. ved hovedpine, kvalme og utilpashed. Den mest normale form for højdesyge er ovre efter to-tre dage. Det kan ofte afhjælpes ved at undgå at blive afkølet samt ved at indtage rigelig med væske. På www.netdoktor.dk står der mere om højdesyge.

Tager du medicin, har KOL eller lider du af en hjertesygdom eller anden sygdom, der kan blive forværret af en rejse i højderne, bør du i god tid inden afrejse kontakte egen læge. Har du ikke erfaring med, hvordan du reagerer på højder, kan du vælge at medbringe Diamox tabletter, som i et vist omfang kan forebygge højdesyge. Spørg hos din læge eller henvend dig til Rejsemedicinsk Klinik, www.rejsemedicin.dk

Maden på rejsen vil i langt de fleste tilfælde være indisk omend i en mildere version, end lokalbefolkningen foretrækker det.
Der vil være dage uden mulighed for købe alkoholiske drikkevarer.

Telefoni. Indien har selvvalg fra Danmark. Tryk 0091 + omr.nr + abn.nr. Fra Indien til Danmark trykkes 0045 + dansk nummer. En dansk mobil kan som regel bruges fra Indien. Mobiltaksten er ca. 20 kr i minuttet afhængigt af teleselskab. Det er billigt at ringe hjem til Danmark fra telefoner i kiosker med ISD skilte. Her koster det ca. en krone pr minut at ringe til et dansk fastnetnummer.

Internet. Der er efterhånden wi-fi på langt de fleste hoteller i Indien. Mange steder gratis, nogle steder mod en beskeden betaling.

Strømstyrken er 230 volt. I det meste af Indien benyttes type D stik, så man bør medbringe adapter.

Det frarådes at drikke postevand. Mineralvand kan købes overalt til billige penge.

På grupperejser er drikkepenge til chauffører og lokale guider inkluderet i rejsens pris. Det sagt, er man naturligvis velkommen til at give en ekstra skilling til chaufførerne eller lokalguiderne, hvis man har lyst. Men der er absolut ingen krav om dette. 

Derimod er det vigtigt, at man giver et lille beløb (f.eks. svarende til ca. 5-7 kr.), hvis man får båret sin kuffert til og fra hotelværelset. Det er også kutyme at lægge 10% på de drikkevarer og måltider, man selv betaler. I forbindelse med de måltider, er er inkluderet i rejsens pris, er drikkepenge ikke inkluderet, så her er det også vigtigt at ligge lidt. Skopassere og andre, der yder en service, forventer også en skilling. Der er mange, der forventer drikkepenge i Indien, men beløbende er ikke store. Forvent at bruge ca. 100-150 kr. i alt på drikkepenge til restauranter og hoteller på en rejse på ca. 13 dage.

På individuelle rejser er drikkepenge til chauffører og lokale guider ikke inkluderet.

Indien er et paradis, når der drejer sig om billedmotiver. Vis respekt! Vis kameraet og smil og spørg om det er ok at tage et foto. Respekter et nej; især mange ældre bryder sig ikke om at blive foreviget. Militære områder, checkpoints samt lufthavne må ikke fotograferes.

Indernes holdning til påklædning er ret afslappet. Det er ikke nødvendigt at medbringe ”fint” tøj til hotellerne. Om dagen har man det bedst i let bomuld. T-shirts og kortærmede bluser/skjorter er anvendelige. Lårkort nederdel eller shorts til kvinder er ikke velset alle steder (f.eks. i templer og i større byer). Ligeledes skal man helst dække sine skuldre.

På rejserne til Indien fra november til marts er det koldt om natten, hvorfor en god, varm jakke og måske endda et sæt skiundertøj vil være værd at medbringe. Især hvis man skal på tigersafari i det tidlige morgengry. Dagene er dog som regel varme og solrige. På rejserne til Sydindien vil temperaturene være betydeligt højere. 

Man kan med fordel købe tøj, tæpper, lædervarer, kunsthåndværk, bøger osv. Priserne er meget rimelige. Der skal ofte tinges om prisen. Kun i de større forretninger er der faste priser. I flere byer kan man opleve, at der er nogle (specielt taxa- og rickshawchauffører), der med vold og magt søger at få turister til at købe ind i ganske bestemte forretninger.

De lokker gerne med, at det er deres bror, onkel eller nevø, der har en forretning, og som vil give særlig gode priser. Det er kun et fif. Sørg for altid at handle uden at have en inder med: Vedkommende forventer nemlig provision.

En frokost koster typisk 50 kr, men man kan også klare den for 2 kroner, hvis man vil! En øl på restaurant 40-50 kr. Vin er dyrt. Kaffe og te: Alt mellem 20 øre og 20 kroner. 1 flaske vand (1,5 liter) 3-5 kroner.

Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv. Der er som regel mulighed for at vaske tøj på de hoteller hvor vi overnatter mere end en gang

Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

November til marts er klimamæssigt de bedste måneder i det nordlige Indien. I Sydindien er det december, januar og februar, der er de bedste og tørreste måneder. Det er varmt hele døgnet uden at være for varmt (fra 20 til 35 grader). En paraply kan man godt få brug for, men egentligt regntøj er der ingen grund til at medbringe. I Rajastan og det nordlige Indien kan det godt være køligt morgen og aften i januar. Man bør medbringe en trøje og let vindjakke. Et sæt termo-undertøj fylder ikke meget i kufferten, og kan være en rigtig god ide for at tage højde for eventuelle kolde aftner.

Specielt for Tigersafari i Indien

Når solen går ned i vinterhalvåret (november - marts) bliver det koldt i Indien (Sydindien undtaget). Derfor er det vigtigt at medbringe varmt tøj og en jakke på rejser i perioden fra november til marts. Det gælder især på tigersafarierne, hvor vi kører i åbne jeeps i det tidlige morgengry. På tigersafarier i april vil temperaturerne være mere behageligt lune morgen og aften, men midt på dagen er det ikke ualmindeligt med temperaturer omkring 35 til 40 grader. Dette gør dog april til en super god måned at se tigere, da træerne har mistet deres blade, og tigerne ofte holder til nær vandhullerne. 

Der er 4½ timers tidsforskel mellem Danmark og Indien om vinteren, 3½ om sommeren.

Husk at supplere pakkelisten med:

- Solbriller

- Håndklæde, badetøj

- Kasket eller solhat

- Myggespray

- Solcreme

- Vækkeur

- Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

- Salttabletter

- En rulle toiletpapir eller Kleenex

- Desinficerende spray el. creme (kan købes i Matas og på apoteket)

- Lommelygte + batterier (elektriciteten kan være ustabil)

På vores rejser bruger vi en række forskellige flyselskaber. På nogle få af disse – f.eks. Finnair – kan vi desværre ikke seate jer på flyet. Vi kan derfor ikke garantere, at I sidder sammen, selvom I rejser sammen. Vi kan heller ikke imødekomme særlige ønsker til seating såsom gangplads, vinduesplads osv. Ønsker du at vide, hvilket flyselskab vi bruger på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe til os eller skrive på info@viktorsfarmor.dk 

Indien er et tredje verdens land med alt hvad det indebærer. Trafikken kan være ret kaotisk, hvilket kan give forsinkelser i forhold til den lagte rejseplan. Der kan desuden ske forsinkelser/ændringer i rejseplanen som følge af dårlige vejrforhold, vejarbejde mm. Der kræves en god portion overbærenhed ved rejser i Indien. Den indiske livsstil er meget langt fra den europæiske perfektionisme.

Hvem flyver vi med til Indien?

Det varierer fra rejse til rejse. Vi bruger en række flyselskaber på rejserne. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre, hvilket flyselskab vi har booket til netop din rejse. 

Er rejserne til Indien fysisk krævende?

Der er ikke indlagt vandreture på rejsen, medmindre det er angivet i dagsprogrammet. Men der vil være byvandringer i roligt tempo og med mange stop. Der kan også være en del trapper, og fortove og veje kan være meget ujævne.

Rejserne til afsidesliggende egne af Indien – såsom Ladakh og Odisha – vil være mere krævende. Her er faciliteterne mindre udbyggede, og især rejsen til Ladakh fører over høje bjergpas med tynd luft.

Hvor mange penge bør jeg medbringe hjemmefra til Indien?

Det er altid en god ide at medbringe nogle penge i kontanter. Mad, drikke og småfornødenheder er billige i Indien, så man kommer langt for omkring 1.000 kr. i amerikanske dollars, euros eller rupees pr. person. Derudover er det muligt at hæve penge på kreditkort i hæveautomater i de fleste indiske byer undervejs.

Hvornår er det godt at rejse til Indien?

Alle vores rejser til Indien er lagt på de bedste tidspunkter, hvilket varierer fra område til område. Vintermånederne er ideelle til at rejse i størstedelen af landet, mens turen til Ladakh kun er mulig i sommermånederne, når bjergvejene er åbne.

Twin-værelser (værelser med to enkeltsenge) kan være svære at få på nogle hoteller. Som regel kan det godt lade sig gøre, men der kan forekomme situationer, hvor twin-værelser ikke er tilgængelige.

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

Rejsen til Spiti er en Viktors Farmor adventurerejse.

Det er lagt vægt på enestående oplevelser, men du skal være forberedt på, at der kan opstå program- og hotelændringer undervejs, og hotelstandarden kan være svingende. Vejene er mange steder i dårlig stand, hvilket medfører langsom kørsel. Vær derfor forberedt på lange køredage. 

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Indien.