Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Indien: På Maharajaernes Paladser

Rejs med til Rajasthans tidlige små kongedømmer

Tapperhed, kærlighed og romantik – det er de historier, vi hører om, når vi bor på Maharajaernes Paladser. Rajasthan er farverig med guldbroderede dragter, tvistede turbaner, hektiske bazarer og store sølvsmykker.

Priser fra

19.990 kr.

Max. 20 deltagere

13 dages rejse

Start din rejse her

De paladser, vi bor på, har hver sin helt unikke historie, som vi hører mere om undervejs på rejsen. Før Indiens selvstændighed var Rajasthan et væld af små kongedømmer, der blev regeret af maharajaer. Hver maharaja byggede sit eventyrlige slot for at vise sin rigdom og magt. Mange af disse slotte er i dag nænsomt indrettet som hoteller. De byder ikke på 5-stjernet luksus, men de er fyldt med karakter og nostalgi. Vi bor på de bedste af dem. Nogle steder bor efterkommerne af maharajaen stadigt i en fløj af slottet.

Rejsen fører os til en række af Rajasthans mest spændende byer. I den lille karavaneby Al Sisar oplever vi smukt bemalede handelshuse og livet på landet. I den hellige by Pushkar følger vi i pilgrimmes fodspor til byens hellige sø og talrige templer, og i Jodhpur knejser den mægtige borg over den gamle bydels blåmalede huse og hektiske basarer. Vi fortsætter via den sjældent besøgte paladsby Jojawar og det flotte stentempel i Ranakpur til Udaipur, hvis paladser ned til Pichola-søen gør den til en stærk kandidat til titlen som Indiens smukkeste by.

5 gode grunde til at rejse til Indien med Viktors Farmor:

 • Bo på stemningsfyldte paladser og forte indrettet til heritage hoteller
 • Oplev hektiske bazarer og farverigt folkeliv i Den Blå By Jodhpur
 • Kom med på ophold i små byer væk fra de gængse turistruter
 • Følg med pilgrimmene til den hellige sø i ørkenbyen Pushkar
 • Hav god tid til at nyde Indiens måske smukkeste by Udaipur

Dagsprogram

 • Dag 1

  Afrejse fra Danmark til Delhi

  Vi flyver fra Danmark mod Indien. 

 • Dag 2

  Et maharaja palads i Rajasthan

  Efter et flyskifte lander vi i Delhi først på dagen lokal tid. Her bliver vi mødt af vores lokalguide og chauffør, og inden længe har vi lagt storbyen bag os og sat kurs mod Rajasthan. Fra bussens vinduer kan vi følge mennesker og trafik. For førstegangsbesøgende i Indien vil øjnene nok være ved at trille ud af hovedet, for den indiske hverdag foregår i det offentlige rum, og der vil være et væld af indtryk.

  Efter ca. to en halv times kørsel er vi fremme ved den mindre by Neemrana, hvis gamle fort ligger som en åbenbaring på en lille bjergside over byen. Fortet er i dag indrettet som hotel, og det er her, vi skal tilbringe den første nat på rejsen. Efter indlogeringen er resten af dagen fri til at slappe af ovenpå rejsen og nyde de historiske omgivelser. Man kan sagtens få et par timer til at gå med at gå rundt på hotellet, der har swimmingpool. Eller gå en tur i landsbyen, der ligger rundt om fortet. Ikke mange udlændinge finder vej til Neemrana, så du vil sandsynligvis blive mødt med en god portion nysgerrighed. Vi mødes igen sidste på dagen for at spise middag sammen på hotellet om aftenen

  Måltider: Morgenmad (fly), middag.

  Overnatning: Neemrana på Neemrana Fort (el. lignende)

 • Dag 3

  Mod Al Sisar

  Efter en god morgenmad sætter vi kursen mod området Shekhawati. En tur på ca. 165 kilometer. I gamle dage gik karavane-ruterne fra Kina til Indiens kyst gennem denne del af Rajasthan. Ikke sært, at der udviklede sig et godt købmandsskab hos befolkningen. Der blev tjent mange penge, og rigdommene blev omsat i smukke købmandshuse, kaldet haveli, der var mangfoldigt dekorerede med vægmalerier. Shekhawati-regionen er så rig på velbevarede havelis, at området ofte kaldes for ”Rajastans Open Air Galleri”. Men så gik karavanehandelen i stå, og købmandsslægterne flyttede væk. Tilbage står de gamle havelis. Nogle er forfaldne, mens andre er velholdte. Men man fornemmer tydeligt tidligere tiders storhed i de gamle bygninger. 

  Vel fremme i den lille by Al Sisar, indlogeres vi på et stemningsfyldt heritage hotel indrettet i et eventyrligt palads. Hotellet blev bygget i 1800-tallet som palads for den lokale thakur - bykonge. Det er renoveret tilbage til den oprindelige stil og emmer af eventyr både udvendig og indvendigt. Heldigvis har vi to nætter her, så vi har god tid til at nyde de historiske omgivelser.  

  Vi strækker benene på en gåtur rundt i byen, hvor vi ser et par af de flotte gamle havelis. Vi oplever naturligvis også hverdagslivet i landsbyen, inden vi kan afrunde dagen med middag i den grandiose spisesal. 

  Måltider: Morgenmad, middag.

  Overnatning: Al Sisar på Alsisar Mahal (el. lignende) 

 • Dag 4

  Landsbyliv og købmandshuse med vægmalerier i Al Sisar

  Formiddagen byder på en spændende gåtur rundt i Al Sisar, hvor vi oplever hverdagslivet i landsbyen. Måske nyder vi en kop te ved te-boden, eller besøger landsbyens skole, hvis der er undervisning. Vi kigger helt sikkert indenfor i en af de smukke købmandsgårde, for at se de smukke fresker, og vi besøger byens traditionelle trappebrønd, hvor det står klart, hvor vigtigt vand er for livet i ørkenen. Et andet spændende stop er ved et af byens hindutempler, inden vi vender tilbage til hotellet, hvor der er mulighed for at spise frokost.

  Eftermiddagen er fri til at gå på opdagelse i Al Sisar på egen hånd. Byens lille og beskedne museum kunne være mål for en udflugt, men det er også spændende blot at gå rundt i byen og suge indtrykkene til sig. Det er naturligvis også helt i orden at blive på hotellet og slappe af, hvis man ønsker det. 

  Hvis vejret tillader det, serveres middagen på hotellets tag-restaurant, hvor der er dækket smagfuldt op under ørkenens stjernehimmel. Meget passende kaldes restauranten for "Palace in the clouds", ikke fordi den ligger særlig højt, men fordi væggene i serveringsrummet er udsmykket med skyformationer. Det tog 25 mand 2½ måned, 8 timer om dagen, at udføre dette malearbejde.

  Måltider: Morgenmad, middag.

  Overnatning: Al Sisar på Alsisar Mahal (el. lignende)

 • Dag 5

  Den hellige by Pushkar

  Efter morgenmaden forlader vi Alsisar og kører dybere ind i Rajastan. Turen tager omkring 6 timer, så der er god tid til at nyde landskaberne og landsbylivet langs vejen fra bussen. Vi gør også et frokoststop ved en lokal restaurant, inden vi midt på eftermiddagen indlogeres på vores paladshotel i Pushkar.

  At Puskhar er en hellig by for hinduer står hurtigt klart, når vi nærmer os den lille sø i hjertet af byen. Her fører trapper ned til søen, hvor pilgrimme fra nær og fjern er kommet for at bade i det hellige vand og ofre til guderne i de hundredvis af små templer, der omkranser søen. Bag templerne snor små bazargader sig ind og ud mellem Pushkars hvide og blå bygninger. Her går handlen livligt, og gudebilleder, blomsterranker og andre religiøse effekter falbydes side om side med det verdslige livs fornødenheder. Spiritualitet og hverdagsliv går hånd i hånd i Indiens pilgrimsbyer, og Pushkar er et ualmindeligt fotogent og eksotisk bekendtskab.

  Vi går en tur og oplever livet ved søen, templerne og de nærliggende bazargader, inden dagen slutter på en sandklit nær byen, hvorfra vi kan se solen gå ned over ørkenen.

  Måltider: Morgenmad, frokost og middag.

  Overnatning: Pushkar på The Pushkar Palace (el. lignende)

 • Dag 6

  Morgen i Puskhar og Khejarla Fort

  Vi står tidligt op og går igen ned til søen for at opleve morgenstemningen langs vandet og i de mangle templer. Der er omkring 400 templer i Pushkar. Men særligt ét tempel skiller sig ud. Templer viet til den hinduistiske skabergud Brahma er en sjældenhed i Indien, men netop i Puskhar har vi mulighed for at besøge et af verdens eneste Brahma-templer.

  Dernæst forlader vi Pushkar og sætter kurs mod Khejarla. En tur på cirka to en halv time, der fører os gennem småbyer og tørre landskaber i hjertet af Rajasthan. Vi gør holdt på vejen for at strække benene og spise en let frokost med traditionelle indiske snacks.

  Vel fremme indlogeres vi på Khajarlas storslåede fort, der i mere end 400 år har domineret området. Fortet blev opført i 1611 til Maharajah Gopal Das Ji som tak for hans indsats i kampen mod mogulerne. Mogulerne gav dog ikke op så let, og tre gange angreb mogulske hære fortet. Alle tre gange faldt fortet, men hver gang blev det genopbygget, og i sin storhedstid var Khejarla Fort et blomstrende magtcentrum, hvorfra den royale familie regerede over de omkringliggende landsbyer og et stort opdyrket landområde. Omkring 400 tjenestefolk arbejde på borgen, der også husede 125 heste og 15 kameler. Den dag i dag bor den royale familie stadig i en del af borgen.

  Ud på eftermiddagen går vi en tur i landsbyen, der blandt andet byder på et fint hindutempel. Tilbage på fortet serveres middagen, mens natten sænker sig over Rajastans tørre landskaber.

  Måltider: Morgenmad, let frokost, middag.

  Overnatning: Khejarla på Khejarla Fort (el. lignende)

 • Dag 7

  Den blå by Jodhpur

  Efter morgenmaden forlader vi Khejarla og kører de ca. 80 km ind til Jodhpur. 

  Jodhpur kaldes ”Den Blå By”, fordi mange huse er malet i en koboltblå farve. Der er flere forskellige forklaringer på denne tradition, og der er et flot vue ud over den blå by fra toppen af den klippe, Jodhpur slynger sig om. Ove byen hæver det imponerende Mehrangarh Fort sig, som vi skal se i morgen. 

  Jodhpur blev grundlagt  i 1459 af Rao Jodha, og navnet betyder meget passende ”Jodhas by”. Det skulle vise sig, at Jodha havde valgt et godt sted til sin nye by, for i dag er Jodhpur den næststørste by i Rajastan.

  Vi går en tur i området omkring det gamle klokketårn, hvor markedsboder fylder gaderne flankeret af blåmalede huse. Der er altid masser af liv i de travle markedsgader, og alt fra kunsthåndværk, te og silke til dagligdagsfornødenheder falbydes fra de mange boder. 

  Vi trænger måske til en forfriskning nu, og heldigvis ligger Indiens bedste lassi-bar ved tårnet. Lassi er en klassisk indisk milkshake, den nydes kold, med ananas, kokos, mango eller blot naturel. Så er vi friske til at gå mere på opdagelse i mylderet omkring os.

  Når øjne og ører er mætte kører vi til vores hotel, der også i aften er indrettet i en smuk historisk bygning. 

  Måltider: Morgenmad, middag.

  Overnatning: Jodhpur på Balsamand Lake Palace eller Ratan Vilas (el. lignende)

 • Dag 8

  Fortet i Jodhpur og overnatning i royale omgivelser i Jojowar

  Rajasthan er særdeles rig på forte, men få ser mere uindtagelige ud end Mehrangarh fort, der knejser over Jodhpur fra en klippeknold. Fra afstand ligner fortet en fæstning. Men inde bag de høje mure gemmer sig et udsmykket palads med overdådige sale, bemalede korridorer og ikke mindst en forrygende udsigt over Jodhpurs blå huse fra borgmuren. 

  Efter besøget på fortet fortsætter vi til en række flotte gravmæler i marmor kendt som Jaswant Thada. Dernæst er det tid at lægge storbyen bag os og tage på landet igen. 

  På vej ud af Jodhpur standser vi dog ved en fabrik, som har specialiseret sig i at lave væg- og sengetæpper. Man køber simpelthen gamle tæpper rundt omkring i landsbyerne, og så laver man nye design ud af dem. Der er mulighed for at købe tekstiler her, hvis man har lyst, men der er absolut ingen forventning om det. Husk at handle om prisen og tjek kvaliteten. Da tekstilerne er lavet af genbrugsmaterialer, kan kvaliteten og materialevalget varierer.

  Ud på eftermiddagen er vi fremme i Jojawar, hvor vi indkvarteres på endnu et af Rajasthans mange slotte. Rawla Jojawar er bygget i det 18. århundrede som fort for den lokale konge, der havde fået udstrakt selvstyre over byen af sin foresatte, maharajaen af Jodhpur. Det er nænsomt restaureret med stor sans for det oprindelige. Der er dog tilføjet en swimming pool, så vi kan vaske rejsestøvet af os. Vi har 2 nætter i Jojawar.

  Middag i slottets restaurant.

  Måltider: Morgenmad, middag.

  Overnatning: Jojowar på Rawla Jojawar (el. lignende) 

 • Dag 9

  Landsbyliv og togtur på historisk jernbane

  Om formiddagen slentrer vi en tur gennem byen Jojawar, som er en typisk, indisk landsby. Vi kigger blandt andet indenfor hos en hyrdefamilie og får et indtryk af deres hverdag. Et andet sted ser vi, hvordan man laver keramik på traditionel vis. 

  Tilbage på hotellet, er der mulighed for at slappe af og nyde en god frokost på egen hånd, inden eftermiddagens udflugt. 

  Vi samles igen midt på eftermiddagen og tager det lokale tog fra Khambli Ghat stationen til Phulad. Vi kører 22 km i bussen for at komme dertil, og selve togturen varer 1 time og 20 minutter. Ruten går gennem Aravalli bjergene, og vi passerer både tunneller og broer - samt ikke mindst møder vi lokale passagerer, der måske vil stille nysgerrige spørgsmål om, hvorfor vi dog er med dette tog!
  Fra stationen i Phulad kører vi tilbage til hotellet i Jojawar.

  Middag på hotellet.

  Måltider: Morgenmad, middag.

  Overnatning: Jojowar på Rawla Jojawar (el. lignende)

 • Dag 10

  Stentempler i Ranakpur og Den Hvide By Udaipur

  Efter morgenmad sætter vi kurs mod Udaipur.

  Undervejs standser vi ved templet i Ranakpur. Det er opført i det 15. århundrede og består af 29 haller båret af 1444 søjler. Hver søjle er unik udskåret med udførlige mønstre, mejslet ud i sandstens-blokken. Ranakpur templet tilhører den religiøse retning, der hedder jainismen.

  Jainismen er – ligesom buddhismen – et oprør mod hinduismens stivnede lære. Den er opstået omkring 500 år f.Kr., og i dag er der mere end 4 millioner indere, der bekender sig til jainismen. Kernen er en streng levevis, hvor man ved at overholde en lang række regler kan nå den evige lykke.

  Hvis folkekøkkenet ved Ranakpur har åbent, tager vi frokosten her. Det koster kun et par kroner. Den lave pris skyldes, at alle besøgende skal have råd til at spise, og alle er velkomne. Også dem, der ikke bekender sig til jainismen, og det er en sjov oplevelse at spise side om side med pilgrimmene. Er folkekøkkenet lukket, tager vi frokosten et andet sted ved templet.

  Om eftermiddagen er vi fremme i Udaipur, der ligger smukt ved fem søer. Søerne er kunstigt anlagt, gravet ud med håndkraft, og er med til at gøre Udaipur til en stærk kandidat til titlen som Indiens smukkeste storby. 

  Udaipur blev hovedstad for Mewar-dynastiet i 1568. Mewar er et af de ældste kongedømmer i Indien, og et af de få, der aldrig blev besejret af stormogulernes islamiske hære. Udaipur kaldes ofte for ”Den Hvide By” på grund af de mange hvide facader. Den mest iøjnefaldende af disse er Mewar-slægtens palads, der ligger flot ned til vandet. 

  Der er tid til at få det første indtryk af Udaipur allerede i dag, inden dagen afsluttes med middag sammen på en lokal restaurant. 

  Måltider: Morgenmad, middag.

  Overnatning: Udaipur på Karohi Haveli (el. lignende)

 • Dag 11

  Byrundtur og tid på egen hånd i Udaipur

  I dag dykker vi dybere ned i Udaipurs rige historie på en rundtur til fods i den indre by. Her besøger vi blandt andet det store City Palace, hvor efterkommerne af Mewar-dynastiet stadig bor i en del af paladset. Vi oplever også det rigt udsmykkede tempel Jagdesh, og den flotte have Sahelion Ki Badi, der blev opført til hoffets kvinder. 

  Så er det tid til frokost, som kunne være en thali. Thali er en bakke med et udvalg af lokale retter. På dansk ville vi kalde det en platte. Den indiske udgave af en ”platte” er velsmagende og billig. Man kan gøre som de lokale: Spise med fingrene. Man kan også bede om en ske og sætte det hele til livs på en mere europæisk facon. Man kan også vælge at spise frokosten på en af de mange restauranter med udsigt over Pichola-søen.

  For at få det rette indtryk af byen, sejler ud på Pichola-søen. Vi passerer det berømte Lake Palace, et luksushotel bygget midt ude i søen. Mange vil måske genkende det som kulisse i James Bond-filmen ”Octopussy”. Filmen er fra 1982, men Udaipur fortæller stadigt med stolthed sine besøgende om dengang, Roger Moore og Maud Adams kastede stjernestøv over deres by! Sejlturen på Pichola varer en times tid og er den perfekte måde at se byen på. Ikke mindst i eftermiddagslysets bløde skær.

  Resten af dagen er fri til at opleve Udaipur på egen hånd. De der har lyst til mere tid på egen hånd, kan vælge at droppe besøget i City Palace og bare nyde byen på egen hånd indtil sejlturen om eftermiddagen.

  Om aftenen mødes vi igen og spiser middag sammen.

  Måltider: Morgenmad, middag.

  Overnatning: Udaipur på Karohi Haveli (el. lignende)

 • Dag 12

  Formiddag i Udaipur og fly til Delhi

  Den første del af dagen er der tid på egen hånd i Udaipur. Når tid er, kører vi til lufthavnen og flyver til Delhi. Her indkvarteres vi på godt hotel, hvor v afrunder rejsen på med en lækker afskedsmiddag. 

  Måltider: Morgenmad, middag.

  Overnatning: Delhi på The Surya (el. lignende) 

 • Dag 13

  Hjem til Danmark

  Vi kører til lufthavnen, hvor hjemrejsen begynder. Afrejsetidspunktet svinger fra tur til tur, og det kan ske, at vi skal rejse så tidligt om morgenen, at det ikke er muligt at spise morgenmad på hotellet inden afrejse.

  Måltider: Morgenmad hvis muligt og mad på flyet.

Hvad siger vores gæster

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Indien

 • Pas og visum

  Der kræves visum til et besøg i Indien.

  Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder udover opholdets varighed, være maskinlæsbart og minimum have to blanke sider tilbage.

  Visum skal søges online inden afrejse. Der kan ikke søges om e-visum tidligere end 30 dage før indrejse i Indien. Vi sender en vejledning til ansøgningen ca. 30 dage inden afrejse fra Danmark. Online-visum koster pt. 25 USD. Det søges her

  Man kan også vælge at søge visum på Indiens ambassade i København. Men det kræver, at de får passet indleveret fysisk. Se mere om proceduren og dagsprisen på Indiens ambassades hjemmeside. 

  Ønsker I, at Viktors Farmor søger om visum på jeres vegne koster det 1250 kr. i administrationsgebyr plus de 25USD for selve visummet.

  Viktors Farmor sender besked til rejsernes tilmeldte, når der er garanteret afrejse. Søg ikke visum inden da. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

 • Vaccination

  Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Endvidere anbefales tyfusforebyggelse ved rejser i Indien over to uger. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse.Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

  Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

 • Valuta

  Indisk valuta er rupees (INR). Der går ca. 10 danske kroner på 120 rupees.

  Kreditkort kan bruges i større forretninger. Man kan ligeledes hæve penge fra kreditkort i hæveautomaterne, der i Indien hedder ATM. Der er ATM-automater i de næsten alle større byer. Men det til trods er det altid en god ide også at medbringe kontanter, da mange små butikker og restauranter kun tager imod kontanter. Her er særligt amerikanske dollars brugbare, da de ofte kan veksles til rupees til en god kurs.

 • Specielt for Spiti - Ekspedition i indisk Himalaya

  Rejsen Spiti - Ekspedition i indisk Himalaya er en Viktors Farmor adventurerejse.

  En rejse, hvor der er lagt vægt på enestående oplevelser, men hvor man skal være forberedt på at have en vis spejderånd og overbærenhed, både hvad angår indkvartering og ændringer i programmet undervejs. Disse rejser er mere strabadserende end de øvrige ture i programmet.

  Læs mere om adventurerejser her.

  Dette er en ægte eventyrrejse for dem, der vil ud på kanten af verden. Det er ikke som sådan nogen hård tur, og vi skal ikke gå ret meget. Men vi kommer højt op, og vi kommer derud, hvor hotellerne ikke altid har danske standarder, og ikke alt fungerer 100% som derhjemme. Det skal man være klar på for at få det fulde udbytte af rejsen.

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

 • Specielt for Kultur og vandring i Ladakh og Zanskar - Højdesyge

  På rejsen Kultur og vandring i Ladakh og Zanskar tilbringer vi tid i højden, så vi har sørget for at sætte tid af til akklimatisering. Det sker især i Leh, som vi flyver til, og som ligger i 3500 meters højde. Højdesyge kan opstå og viser sig bl.a. ved hovedpine, kvalme og utilpashed. Den mest normale form for højdesyge er ovre efter to-tre dage. Det kan ofte afhjælpes ved at undgå at blive afkølet samt ved at indtage rigelig med væske. På www.netdoktor.dk står der mere om højdesyge.

  Tager du medicin, har KOL eller lider du af en hjertesygdom eller anden sygdom, der kan blive forværret af en rejse i højderne, bør du i god tid inden afrejse kontakte egen læge. Har du ikke erfaring med, hvordan du reagerer på højder, kan du vælge at medbringe Diamox tabletter, som i et vist omfang kan forebygge højdesyge. Spørg hos din læge eller henvend dig til Rejsemedicinsk Klinik, www.rejsemedicin.dk

 • Måltider

  Maden på rejsen vil i langt de fleste tilfælde være indisk om end i en mildere version, end lokalbefolkningen foretrækker det. 
  Der vil være dage uden mulighed for købe alkoholiske drikkevarer. 

 • Telefoni og internet

  Telefoni. Indien har selvvalg fra Danmark. Tryk 0091 + omr.nr + abn.nr. Fra Indien til Danmark trykkes 0045 + dansk nummer. En dansk mobil kan som regel bruges fra Indien. Mobiltaksten afhænger af dit teleselskab. Det er billigt at ringe hjem til Danmark fra telefoner i kiosker med ISD skilte. Her koster det ca. en krone pr minut at ringe til et dansk fastnetnummer.

  Internet. Der er efterhånden wi-fi på langt de fleste hoteller og et stigende antal restauranter i Indien. Mange steder gratis, nogle steder mod en beskeden betaling. Det er også muligt at bruge mobildata på telefonen de fleste steder - men tjek lige priserne hos dit teleselskab i Danmark inden afrejse, da det ofte er en dyr fornøjelse. 

 • Elektricitet

  Strømstyrken er 230 volt. I det meste af Indien benyttes type D stik, så man bør medbringe adapter.

 • Drikkevand

  Det frarådes på det kraftigste at drikke postevand fra hanen. Mineralvand kan købes overalt til billige penge.

 • Drikkepenge

  På grupperejser med Viktors Farmor er drikkepenge til chauffører og lokale guider inkluderet i rejsens pris. Det sagt, er man naturligvis velkommen til at give en ekstra skilling til chaufførerne eller lokalguiderne, hvis man har lyst. Men der er absolut ingen krav om dette. 

  Derimod er det vigtigt, at man giver et lille beløb (f.eks. svarende til ca. 7 kr (1 amerikansk dollar), hvis man får båret sin kuffert til og fra hotelværelset. Det er også kutyme at lægge 10% på de drikkevarer og måltider, man selv betaler. I forbindelse med de måltider, er er inkluderet i rejsens pris, er drikkepenge ikke inkluderet, så her er det også vigtigt at ligge lidt. Skopassere og andre, der yder en service, forventer også en skilling. Der er mange, der forventer drikkepenge i Indien, men beløbende er ikke store. Forvent at bruge ca. 100-150 kr. i alt på drikkepenge til restauranter og hoteller på en rejse på ca. 13 dage.

  På individuelle rejser er drikkepenge til chauffører og lokale guider ikke inkluderet.

   

 • Foto

  Indien er et paradis for fotogragfer. Motiverne står i kø, og alt virker eksotisk og farverigt. Men vis respekt! Især i forbindelse med fotografering af mennesker. Vis kameraet og smil og spørg om det er ok at tage et foto. Respekter et nej, hvis det er svaret. Især mange ældre bryder sig ikke om at blive foreviget. Militære områder, checkpoints samt lufthavne må ikke fotograferes. Der findes også helligdomme, hvor det ikke er tilladt at fotografere indendørs. 

 • Påklædning

  Indernes holdning til påklædning er ret afslappet. Det er ikke nødvendigt at medbringe ”fint” tøj til hotellerne. T-shirts og kortærmede bluser/skjorter er anvendelige. Lårkort nederdel eller shorts til kvinder er ikke velset alle steder (f.eks. i templer og i større byer). Ligeledes skal man helst dække sine skuldre.

  På rejserne til Indien fra november til marts er det koldt om natten, hvorfor en god, varm jakke og måske endda et sæt skiundertøj vil være værd at medbringe. Især hvis man skal på tigersafari i det tidlige morgengry. Dagene er dog som regel varme og solrige. På rejserne til det tropiske Sydindien vil temperaturene være betydeligt højere om vinteren. 

 • Indkøb

  Man kan med fordel købe tøj, tæpper, lædervarer, kunsthåndværk, bøger osv. Priserne er meget rimelige. Der skal ofte tinges om prisen. Kun i de større forretninger er der faste priser.

  I flere byer kan man opleve, at der er nogle (specielt taxa- og rickshawchauffører), der med vold og magt søger at få turister til at købe ind i ganske bestemte forretninger. De lokker gerne med, at det er deres bror, onkel eller nevø, der har en forretning, og som vil give særlig gode priser. Det er kun et fif. Sørg for altid at handle uden at have en inder med: Vedkommende forventer nemlig provision.

 • Prisniveau

  Der er kæmpe forskel på prisniveauet i Indien alt efter, hvor man bruge pengene. Her er alt fra billige gadekøkkener til nogle af verdens fineste hoteller med tilhørende restauranter. De fleste vil nok befinde sig et sted mellem disse to ekstremer - og her er prisniveauet meget rimeligt. 

  En frokost koster typisk 50 kr, men man kan også klare den for 5 kroner, hvis man vil! En øl på en restaurant kan koste op til 40-50 kr, men den kan også findes billigere. Vin er dyrt. Kaffe og te: Alt mellem 20 øre og 20 kroner. 1 flaske vand (1,5 liter) 3-5 kroner.

 • Bagage

  Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv. Der er som regel mulighed for at vaske tøj på de hoteller hvor vi overnatter mere end en gang.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

  Vandrestave, hvis du ønsker at medbringe sådanne, skal i den indtjekkede bagage.

 • Håndbagage

  Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

  Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

 • Klima

  November til marts er klimamæssigt de bedste måneder i det nordlige Indien. Bemærk dog, at det kan være køligt morgen og aften i disse måneder. Så det er en god idé at medbringe en trøje og en let vindjakke. Et sæt termo-undertøj fylder ikke meget i kufferten, og kan være en rigtig god ide for at tage højde for eventuelle kolde nætter. Der er nemlig ikke altid varme på hotellerne i Indien. 

  I Himalaya helt mod nord, er det dog bedst i sommermånederne. I Spiti er maj og juni samt fra midt september til start oktober bedste periode. I juli og august regner det i Kinnaur. Det gør det sjældent i Ladakh og Zanskar, så her er juli og august ideelle måneder at udforske bjergene. 

  I Sydindien er det november til februar, der er de bedste og tørreste måneder. Det er varmt hele døgnet uden at være for varmt (fra 20 til 35 grader). En paraply kan man godt få brug for, men egentligt regntøj er der ingen grund til at medbringe.

  Specielt for Tigersafari i Indien

  Når solen går ned i vinterhalvåret (november - marts) bliver det koldt i Indien (Sydindien undtaget). Derfor er det vigtigt at medbringe varmt tøj og en jakke på rejser i perioden fra november til marts. Det gælder især på tigersafarierne, hvor vi kører i åbne jeeps i det tidlige morgengry. På tigersafarier i april vil temperaturerne være mere behageligt lune morgen og aften, men midt på dagen er det ikke ualmindeligt med temperaturer omkring 35 til 40 grader i april. Dette gør dog april til en super god måned at se tigere, da træerne har mistet deres blade, og tigerne ofte holder til nær vandhullerne. 

 • Tidsforskel

  Der er 4½ timers tidsforskel mellem Danmark og Indien om vinteren, 3½ om sommeren.

 • Pakkeliste

  Husk at supplere pakkelisten med:

  - Solbriller

  - Håndklæde, badetøj

  - Kasket eller solhat

  - Myggespray

  - Solcreme

  - Vækkeur

  - Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

  - Salttabletter mod dehydrering

  - En rulle toiletpapir eller Kleenex

  - Desinficerende spray el. creme (kan købes i Matas og på apoteket)

  - Lommelygte + batterier (elektriciteten kan være ustabil)

 • Flyrejsen

  På vores rejser bruger vi en række forskellige flyselskaber. På nogle få af disse – f.eks. Finnair – kan vi desværre ikke seate jer på flyet. Vi kan derfor ikke garantere, at I sidder sammen, selvom I rejser sammen. Vi kan heller ikke imødekomme særlige ønsker til seating såsom gangplads, vinduesplads osv. Ønsker du at vide, hvilket flyselskab vi bruger på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe til os eller skrive på info@viktorsfarmor.dk 

 • Transport

  Transport i Indien er anderledes end i Danmark. Trafikken kan være  kaotisk, hvilket kan give forsinkelser i forhold til den lagte rejseplan. Der kan desuden ske forsinkelser/ændringer i rejseplanen som følge af dårlige vejrforhold, vejarbejde mm. Der kræves derfor en god portion overbærenhed ved rejser i Indien. 

  Afstandene i Indien er store, og der vil være en del køretid på alle rejser til Indien. Vi bruger gode busser. Men det er vigtigt at holde sig for øje, at busserne i Indien ofte er ældre og derfor mindre komfortable end de busser, vi typisk bruger i Europa. 

  Særligt for Tigersafari i Indien:
  Bemærk at der i løbet er rejsen er lange køredage. Det gælder både på turene mellem nationalparkerne, der går gennem meget afsidesliggende områder af Indien. Men det gælder også i nationalparkerne, hvor vi kører på udkig efter dyrene i åbne jeeps. Benpladsen i disse jeeps er mere begrænset end i en almindelig bil, så rejsende med dårlige knæ eller hofter, vil måske finde dem ukomfortable i længden.  

 • Ofte stillede spørgsmål

  Hvem flyver vi med til Indien?

  Det varierer fra rejse til rejse. Vi bruger en række flyselskaber på rejserne. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre, hvilket flyselskab vi har booket til netop din rejse. 

  Er rejserne til Indien fysisk krævende?

  Der er ikke indlagt deciderede vandreture på rejsen, medmindre det er angivet i dagsprogrammet - som det er tilfældet på rejserne til Spiti, Ladakh og Zanskar. Men der vil være byvandringer i roligt tempo og med mange stop. Der kan også være en del trapper, og fortove og veje kan være meget ujævne.

  Rejserne til afsidesliggende egne af Indien – såsom Ladakh, Spiti og Gujarat vil være mere krævende. Her er faciliteterne mindre udbyggede, og især rejserne til Ladakh og Spiti fører os over høje bjergpas med tynd luft.

  Hvor mange penge bør jeg medbringe hjemmefra til Indien?

  Det er altid en god ide at medbringe nogle penge i kontanter. Mad, drikke og småfornødenheder er billige i Indien, så man kommer langt for omkring 1.000 kr. i amerikanske dollars, euros eller rupees pr. person. Derudover er det muligt at hæve penge på kreditkort i hæveautomater i de fleste indiske byer undervejs.

  Hvornår er det godt at rejse til Indien?

  Alle vores rejser til Indien er lagt på de bedste tidspunkter, hvilket varierer fra område til område. Vintermånederne er ideelle til at rejse i størstedelen af landet, mens turene til Spiti samt Ladakh kun er mulig i sommermånederne, når bjergvejene er åbne.

 • Værd at vide

  Twin-værelser (værelser med to enkeltsenge) kan være svære at få på nogle hoteller. Som regel kan det godt lade sig gøre, men der kan forekomme situationer, hvor twin-værelser ikke er tilgængelige.

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

  Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

 • Rejser under ramadan

  En rejse under ramadanen er en spændende mulighed for at opleve en af islams vigtigste højtider. Men det er også en periode, hvor bylivet ikke er helt så aktivt i dagtimerne, da mange lokale faster fra daggry til solopgang. Det ses som en handling af hengivenhed, selvkontrol og åndelig fordybelse. Rygning er også forbudt under ramadanen. Fasten brydes ved solnedgang, hvor familier samles til et festligt måltid til langt ud på de lune aftener.

  Der er visse folk, der er undtaget fra at faste. Det gælder f.eks. børn, syge og rejsende – og det samme er vi som besøgende i landet. Det er høfligt at vise hensyn til dem, der faster ved f.eks. ikke at spise direkte foran dem. 

  Nogle gange oplever vi, at det er sværere at finde restauranter til frokost i muslimske områder af byerne, og åbningstiden ved nogle muslimske seværdigheder kan blive ændret. Ændringerne er dog ikke så store i Indien, hvor størstedelen af befolkningen ikke er muslimer. Men vores lokalguider gør alt, hvad de kan for at hjælpe og tilpasse programmet løbende, hvis der mod forventning alligevel skulle opstå ændringer. Omvendt giver rejser under ramadanen mulighed for at opleve den lokale kultur på nært hold. Kontrasten fra de stille gader om dagen til når fasten slutter om aftenen, og gaderne bliver fyldte, er fantastisk at opleve.

 • Særligt for rejsen til Spiti

  Både rejsen til Spiti samt rejsen til Ladakh og Zanskar er en Viktors Farmor adventurerejse.

  Det er lagt vægt på enestående oplevelser, men du skal være forberedt på, at der kan opstå program- og hotelændringer undervejs, og hotelstandarden kan være svingende. Vejene er mange steder i dårlig stand, hvilket medfører langsom kørsel. Vær derfor forberedt på lange køredage. 

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Indien.