Forår i Jordan

14 dage med nationalparker, kultur og ørken

Jordan er et land fyldt med oplevelser. Der er bibelske steder og islamisk kunst. Der er gyldne ørkener og Det Døde Hav. Og vi kunne blive ved i lang tid. På vores forårsrejse lægger vi ekstra vægt på store naturoplevelser. 

Start din rejse her

På denne forårstur har den unikke natur i Jordan fået ekstra opmærksomhed. Et højdepunkt er en safaritur for at spejde efter den vilde oryx, en hvid og meget smuk langhornet gazelleart, og der er også gode chancer for at spotte mange forskellige fugle netop om foråret. 

Jordan er på mange måder et unikt rejseområde. Udover den skønne natur om foråret er der beduiner i telte og moderne højhuse i glas. Og et af verdens store vidundere: Petra. Efter en rejse til Jordan mindes man den bittersøde smag af kardemomme-kaffe, duften af den aromafyldte tobak fra vandpiberne og lyden af den arabiske musik. Vi får alle højdepunkterne med på denne fortryllende forårsrejse. 

5 gode grunde til at rejse til Jordan med Viktors Farmor:

 • Besøg en række nationalparker, herunder Shaumari Wildlife Reserve, hvor vi forhåbentlig ser den sjældne hvide oryx
 • Forår i Jordan er vores længste og mest dybdegående rejse til Jordan 
 • Oplev fortet Machaerus bygget af Herodes den Store, hvor Johannes Døberen mistede sit hoved
 • Udforsk eventyrlige Petra ned i detaljen over to dage
 • Nyd Ajlun Forest Reserve med vilde pistacietræer og blomster som sort iris, orkidéer og vilde tulipaner

Dagsprogram

 • Dag 1

  Ankomst til Jordan

  Afrejse fra København. Ankomst til Amman, hvor vi skal bo to nætter.

  Måltider: Aftensmad

  Overnatning:Amman

 • Dag 2

  På udkig efter den vilde oryx samt besøg i to ørkenfæstninger

  Vi starter dagen med at køre til "Shaumari Wildlife Reserve". Reservatet på i alt 22 km2 blev anlagt i 1975 til gavn for udryddelsestruede dyr. Det er et beskyttet område for den hvide oryx og forskellige gazellearter samt vilde æsler.

  Senere på denne rejse ser vi bl.a. disse dyr på vægmalerier og på byzantinske mosaikker, men de har været bytte for jægere, og efterhånden var der meget få tilbage.

  Hvis centret er åbent (det afhænger af vejrforholdene, da vi er i et ørkenområde, hvor vejret til tider kan være ret barskt), kan man komme på en safaritur "The Eastern Desert Experience" i åbne land cruisers. På en tur på ca. 2 timer kan man håbe at komme til at se dyrene i deres naturlige omgivelser, et tørt ørkenagtigt område med lav bevoksning rundt omkring. Den professionelle ranger vil fortælle om arbejdet med at genintroducere områdets mest fantastiske og mest truede dyr: den vilde arabiske oryx.

  Vi besøger herefter to ørkenfæstninger i den nordøstlige del af landet.

  Vi lægger ud med at besøge fæstningen al-Azraq, hvor Lawrence af Arabien opholdt sig i de kolde vintermåneder 1913-14, hvilket han giver en malende beskrivelse af i sin bog "Visdommens 7 søjler". Her propaganderede han og hans følge for kampen mod tyrkernes overherredømme og fik tilsagn om hjælp fra mange sider. Herfra drog han også til den strategisk vigtige by Deraa for at rekognoscere, - en tur, der blev skæbnesvanger for ham.

  Herefter kører vi til jagtslottet Qasr Amra, der har været afslapningssted for kaliffen i Damaskus. Her ser vi fine eksempler på tidlig islamisk kunst og arkitektur, og vi hører om en fascinerende epoke i landets historie. Fresker, og stenudskæringer er inspireret af de persiske og græsk-romerske traditioner, og det hele er med til at illustrere livet, som det udspandt sig i den 18. årh.

  Turen tilbage går gennem månelignende landskaber, hvor der er sletter med sort basalt og også hvide kridtformationer i dalene.

  Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Amman.

  Om aftenen spiser vi en lækker middag hos en privat familie, der vil fortælle lidt om deres dagligliv.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Amman

 • Dag 3

  Citadelhøjen - Det Romerske Amfiteater - Ajlun Forest Reserve

  Vi starter dagen med at se Citadelhøjen og det romerske amfiteater i Amman.

  Herefter tager vi på en kort byvandring i det centrale Amman, bl.a. gennem bazaren, hvor vi får noget at vide om de forskellige nødder, krydderier, frugt og grønt m.m.

  Efter frokost på et meget autentisk spisested i Amman kører vi mod Ajlun.

  Vi overnatter i hytter i Ajlun Forest Reserve i den smukke natur, og der bliver tid til en lille vandretur gennem olivenlundene.

  Ajlun Forest Reserve er et område på 13 km2. Her er et bakket landskab fra 600 til 1100 m.o.h. I skoven ses mange af de stedsegrønne egetræer foruden johannesbrødstræer og vilde pistacier. Gennem årene har disse træer haft betydning for befolkningen i området, både fordi de har brug for træ, men også fordi de har kendt til medicinske egenskaber af træer og planter. Af vilde blomster i området kan nævnes sorte iris, adskillige orkidéarter og vilde tulipaner. Dyrelivet er også værd at nævne. Her findes f.eks. vildsvin, ræve, ulve, sjakaler, stribet hyæne, hulepindsvin og persiske egern.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Ajlun Forest Reserve

 • Dag 4

  Ajlun - Jerash - Madaba

  Vi står tidligt op til endnu en vandretur med mulighed for at spotte fugle.

  Efter morgenmaden kører vi til borgen Ajlun, der har en fantastisk beliggenhed 1200 m.o.h. med udsigt udover Jordandalen og Det Døde Hav. Vejen dertil snor sig gennem olivenplantager.

  Ajlun blev bygget i 1185 af en nevø til Saladin. Borgen havde en strategisk beliggenhed i kampene mod korsfarerne. Det er en lille perfekt borg, meget fascinerende og med et helt andet arabisk design, når man sammenligner med de mere bastante korsridderborge i landet. Den var vigtig for udveksling af budskaber ved hjælp af brevduer og bål på højdedragene. Over en af borgens døre er der relieffer forestillende par af brevduer. Gennem hele borgens historie har disse brevduer haft stor betydning. Vi besøger en workshop, hvor der fremstilles sæber af olivenolie.

  Efter besøget i Ajlun spiser vi en tidlig frokost hos en lokal familie, som har indrettet en lille café i tilknytning til deres bolig.

  En kort køretur fører til dagens højdepunkt Jerash, det bibelske Gerasa, der er et imponerende eksempel på en hellenistisk-romersk storby. Vi vandrer igennem søjlekolonnader, ser templer, torve og teatret.

  Læs mere om Jerash her

  Herefter går turen til Madaba. Madabas historie går mere end 3500 år tilbage. Byen nævnes flere steder i bibelske tekster, det var her Davids styrker besejrede ammoniterne og aramæerne. Også for nabatæerne havde Madaba betydning, idet de styrede byen i det 1. århundrede. I dag er Madaba mest kendt for sine byzantinske mosaikker.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Madaba

 • Dag 5

  Madaba-kortet - Madaba Archaological Park - Nebobjerget - Det Døde Hav

  Vi ser resterne af det store Madaba-kort i Georgskirkens gulv. Kortet viser det hellige land og dets omgivelser. Middelhavet ses mod vest og Jordans ørkenområder mod øst. Man har kunnet identificere 150 steder, heriblandt Jordan-floden, Det Døde Hav og de varme kilder ved Ma'in.

  Den mest detaljerede del af kortet omhandler Jerusalem, der ses med mure, gader og bygninger.

  Vi besøger "The Archaeological Park", hvor man har blotlagt et stykke af den gamle romerske hovedgade. Udstillingsområdet rummer bl.a. en kirke med velbevarede gulvmosaikker og "gulvtæppet" fra en hal i en villa, Hippolytos-hallen. Også andre mosaikker fra omegnen er udstillet her.

  Vi fortsætter til Nebobjerget, et gammelt kristent valfartssted. Herfra skuede Moses ifølge den bibelske beretning ud over det forjættede land, inden han døde.

  Vi slutter dagens udflugt med at køre til Det Døde Hav. Her er der mulighed for at flyde på vandet i en 25% saltopløsning. En særpræget oplevelse.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Madaba

 • Dag 6

  Mukawir - Umm ar-Rasas - Dana Natural Reserve

  Efter morgenmaden kører vi sydpå mod "Dana Natural Reserve". Vi gør holdt i Mukawir, hvorfra vi kan vandre ad en snoet sti op til resterne af fortet Machaerus, der ligger på en konisk bakke. Fortet blev bygget af Herodes den Store, og her kan vi mærke historiens vingesus, idet det menes, at her var stedet, hvor Salome dansede, og hvor Johannes Døberens hoved blev bragt ind på et fad.

  Ikke langt fra dette sted besøger vi Umm ar-Rasas, hvor der er nogle meget fine og velbevarede mosaikker fra 6. årh., der er både romerske, byzantinske og tidlige islamiske mosaikker, og stedet er da også på Unescos liste over verdens kulturarv. Umm ar-Rasas ligger i det åbne landskab lige øst for Dhiban. Stedet blev først nævnt i Biblen som Mephaath. Senere blev det en af de mange moabitiske byer, som Jeremias profeterede imod. I romersk tid var her en lille by, hvor den romerske garnison havde base. Men tiden og jordskælvene har reduceret stedet til et kaos af faldne sten med nogle stenbuer hist og her. Her er blevet identificeret 4 kirker indenfor murene. To af disse er blevet udgravet, de er begge fra det 6. årh.

  Udenfor murene er der fundet nogle imponerende mosaikgulve. Mest spektakulær er St. Stephens Kirken, der indeholder en mosaik af byerne i Palæstina, Jordan og Ægypten, i alt 15 større byer er fremstillet her, såvel øst som vest for Jordanfloden. Det er tydeligt, at det kristne liv her fortsatte uafbrudt også efter den islamiske erobring. 2 km nord for fortet er der et slankt tårn fra det 6. årh. med indhuggede kors på de tre sider. Nærved er der en lille kirke, en tre etages bygning med cisterner udhuggede i klipperne.

  Vi kører nu mod det eventyrligt smukke naturområde Dana Natural Reserve. Sidst på dagen tager vi på en kort vandretur omkring landsbyen. Vi overnatter i gæstehus, der har den mest imponerende udsigt over det flotte område.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Dana Natural Reserve

 • Dag 7

  På vandring i Dana Natural Reserve - Lille Petra - Petra

  Efter morgenmaden tager vi på en ca. 2 timers vandretur. De der ikke ønsker at vandre, kan tage en pause i gæstehuset, eller måske slentre en kortere tur. Dalen er omgivet af smukke bjerge, det er et af landets mest fantastiske naturområder.

  Vi kører til "Lille Petra" - en lille snæver dal i nærheden af Petra. I klipperne har nabatæerne udhugget bygninger med deres karakteristiske dekorationer. I nærheden er der også et vandreservoir, Bir al Arais, der demonstrerer nabatæernes enorme kyndighed i at udnytte de sparsomme vandressourcer.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Wadi Musa

 • Dag 8

  Petra

  Rejsens højdepunkt er uden tvivl besøget i Petra, nabatæernes rosenrøde by i klipperne. Nabatæerne blev velhavende af at kontrollere karavanehandlen, der strakte sig helt til Kina. Jordanerne selv stammer fra vandrende nomade- og beduinstammer. Dem kan man møde både i Petra - eller den flotte ørken Wadi Rum.

  Vi tilbringer hele dagen i det sagnomspundne Petra. Om formiddagen vandrer vi ca. 800 m ned til den snævre klippeslugt, Siq'en. Herfra vandres der ca. 1200 m gennem Siq'en. Så åbner byen sig pludselig for os med dens mangefarvede templer og grave, der er udhugget i sandstensklippen. Det er et fantastisk, kæmpemæssigt område, hvor natur og arkitektur går op i en højere enhed. Forvent at dagens guidede vandretur vil være på ca. 8-10 km. t/r. i adstadigt tempo. Læs mere i de praktiske oplysninger for rejsen.

  Eftermiddagen er til fri disposition. Her kan man udforske grave i dalen, klatre op til højtliggende grave og helligdomme eller besøge det fine nye museum ved indgangen.

  Hvis der er interesse for det, vil vi forsøge at arrangere et besøg i en hammam i Wadi Musa sidst på eftermiddagen som en afslappende oplevelse, ikke mindst for de trætte benmuskler.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Wadi Musa

 • Dag 9

  Petra

  Dagen er fri til at opleve Petra på egen hånd (entréen er inkluderet). Der er mulighed for at gå mere i dybden med seværdighederne i Petra, eller man kan tage på en vandretur.

  Der er også mulighed for at tage op til offerstedet, hvor nabatæerne ofrede dyr. Stedet ligger højt oppe på et bjerg, fordi nabatæerne troede på, at jo højere op, des kortere er der til Gud. Ønsker man at tage dertil, er det nødvendigt at hyre en lokal guide.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Wadi Musa

 • Dag 10

  Petra - Wadi Rum

  Vi kører tidligt fra Petra mod Wadi Rum, et ørkenområde, der er kendt for sine utrolig smukke naturpanoramaer. Der er et fantastisk form- og farvespil mellem klipperne, sandet og de grønne vækster. Vi skal se området fra toppen af åbne pick-up trucks på en off-road tur i ørkenen.

  Vi overnatter i en stationær camp, så vi har mulighed for at opleve både solnedgangen og solopgangen i ørkenen. Der er to-personers hytter med senge samt bad og toilet.

  I campen får vi en fyldig frokost og en lige så fin aftensmad med typiske jordanske retter denne dag.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Wadi Rum

 • Dag 11

  Wadi Rum - Aqaba

  Efter naturoplevelserne i ørkenen kører vi til Aqaba. Vi slentrer en tur gennem bazaren i Aqaba. Her blander duften af friskmalet kaffe sig med duften af de mange orientalske krydderier.

  Vi spiser en lækker frokost på en fiskerestaurant, før vi kører til vores hotel for de næste to nætter.

  Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

  Overnatning: Aqaba

 • Dag 12

  Fridag i Aqaba

  Fridag i Aqaba. De, der har lyst, kan tidligt om morgenen tage med ud til et fuglereservat.

  Der kan arrangeres sejltur i båd med glasbund.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Aqaba

 • Dag 13

  Aqaba - Lots Hule - Madaba

  Vi forlader Aqaba, og første holdt bliver ved Lots hule, et af de bibelske steder landet har så mange af. Vi vandrer op ad en bakke til hulen, en tur på ca. en halv time. Ved foden af bakken er der et meget interessant lille museum omhandlende de forskellige fund og også en del om Det Døde Hav.

  Om aftenen spiser vi afskedsmiddag. Overnatning i Madaba.

  Måltider: Morgenmad og aftensmad

  Overnatning: Madaba

 • Dag 14

  Afrejse

  Formiddagen er fri til indkøb eller til besøg i kirker eller værksteder i Madaba. Først på eftermiddagen køres til lufthavnen, og hjemrejsen begynder.

  Måltider: Morgenmad

Hvad siger vores gæster

Praktiske oplysninger

Her finder du relevante oplysninger om rejser til Jordan

 • Pas og Visum

  Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder fra hjemrejsedagen.

  Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

  Visum på grupperejser er gratis. Vi skal blot have pasoplysninger inden afrejse.

 • Vaccinationer

  Som i mange andre lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Tal evt. med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk/rejser. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

  I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

 • Sikkerhed

  Med den øjeblikkelige situation i Mellemøsten, især Syrien og Irak, er et naturligt spørgsmål for mange: Er det sikkert at rejse til Jordan?

  Viktors Farmor er ikke i tvivl: Ja, det er det.

  Landet er homogent og fredeligt, og gæster oplever et ophold i landet som trygt. Desuden er myndighederne meget opmærksomme på sikkerheden. Jordan værner meget om sin status som et samfund i ro.

  Der er store flygtningelejre i området ind mod Syrien, men vi kommer ikke i nærheden af disse steder. Vi har hvert år mange rejser til Jordan, og den dominerende tilbagemelding fra vore gæster er, at de følte sig helt trygge og sikre.

  I øvrigt følges udenrigsministeriets vejledninger i tvivlstilfælde.

 • Tid

  Der er +2 timers forskel i Jordan i vinterhalvåret og +1 times tidsforskel i sommerhalvåret.  

 • Fysisk form på rejsen

  For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

  På vandreferierne forventes det at du kan gå det angivet antal km og højdemeter på rejsen.

 • Valuta

  Valutaen i Jordan hedder Jordanian Dinar (JOD). Der kan hæves penge med kreditkort i kontantautomater i lufthavnen samt mange steder i byerne. Kreditkort accepteres der ud over i vid udstrækning i restauranter og  butikker. Medbring evt. lidt USD, hvis der bliver brug for at veksle et mindre beløb sidst på opholdet i Jordan.
  Hvis man er løbet tør for dinarer, kan man mange steder godt betale i dollars (men ikke i Euro). Vær dog opmærksom på, at små cafeer og butikker oftest kun tager imod jordanske dinarer.

 • Elektricitet

  Der bruges 220 volt. Der er fem forskellige standarder for stik i Jordan, så det er en fordel at medbringe en universaladapter. Du kan læse mere om Jordans stik her: https://www.power-plugs-sockets.com/jordan/.

 • Påklædning

  Tøj der kan tages af og på "lag for lag" anbefales. Det er praktisk med en lun sweater eller en vindjakke til de kølige morgener og aftener. Ved solnedgang falder temperaturen mærkbart i ørkenen, og vinden rejser sig. Et let tørklæde til halsen kan være rart i en air-conditioneret bus.

  Kvinder bør ikke gå i shorts og solbluse i byerne. På turiststederne kan det godt gå an, dog bør shorts gå til knæene.

  Husk gode travesko, evt.sandaler. Solbriller og solhat eller kasket, da lyset kan være skarpt, især i ørkenområderne. Medbring et tørklæde, der kan beskytte ansigtet mod sand og vind og holde kasketten på plads, når man sidder oven på jeepen i Wadi Rum. På de fleste af hotellerne kan man få vasket tøj.

   

 • Telefon og internet

  Telefon til Jordan: Tryk 00962 + omr.nr. + abn.nr. Fra Jordan til Danmark trykkes 0045 + dansk abn.nr.

  Mobil: I de større byer er der udmærket dækning. MMS er ikke muligt. Der kan købes lokale taletidskort.
  Mange smartphones går på internettet af sig selv, og glemmer man at slå det fra kan det koste mange penge for datatid brugt i udlandet. Husk derfor at slå datatrafik fra i telefonens indstillinger inden afrejsen.

  Internet: Mange hoteller tilbyder wifi enten gratis eller mod betaling, og tilgængeligt i fællesområder (typisk omkring receptionen) og/eller på værelserne. Kvalitet og hastighed svinger meget. Nogle hoteller har også en computer i fællesområder, som kan benyttes gratis eller mod betaling.

 • Foto

  Fotografering er tilladt de fleste steder i Jordan. Dog må der ikke fotograferes ved militære områder, lufthavne og grænseområder. Når man vil fotografere mennesker, er det bedste at bede om tilladelse først. Ikke alle kvinder bryder sig om at blive fotograferet, og det bør respekteres.

  Videooptagelser er ikke tilladt alle steder.

  Bemærk!

  • Medbring ikke ekstra store kameralinser (f.eks. til fuglespotning), da disse kan blive beslaglagt af myndighederne ved indrejse. Et almindeligt kamera til turistformål giver ikke anledning til problemer.
  • Medbring ikke en stor kikkert. Den kan ligeledes blive beslaglagt af myndighederhe ved indrejse.
  • Medbring ikke en drone, da den vil blive konfiskeret ved ankomst.
 • Bagage

  På de fleste af hotellerne kan det lade sig gøre at få vasket tøj fra morgen til aften.

  Kikkert og kameraudstyr skal på flyrejserne til/fra landet medbringes i håndbagagen.

  Vær opmærksom på, at flyselskaberne ikke tillader powerbanks og e-cigaretter i den indtjekkede bagage. Har I sådanne apparater, skal de i håndbagagen.

  Vandrestave skal i den indtjekkede bagage.

 • Drikkepenge

  På grupperejserne med dansk rejseleder er drikkepenge til chauffør og guide inkluderet i prisen.

  Får man båret kufferten op til værelset, giver man et beløb svarende til 5-6 kr (medbring evt. 1-dollarsedler til dette formål). Køber man selv måltider, runder man op med ca. 10 %. Toiletter er ofte overvåget af personale, der forventer nogle småpenge.

 • Småpenge

  Det kan være svært at få fat i småpenge til drikkepenge og lignende.  Man kan veksle under små indkøb i byen eller ved drikkepengeskålen på toiletterne.

 • Drikkevand

  Det anbefales at købe mineralvand på flasker. Det kan fås overalt.

 • Prisniveau

  Et måltid mad på en restaurant koster 100-200 kr. En øl koster ca. 40-60 kr., en flaske vin over 200 kr. og en sodavand/mineralvand ca. 10-20 kr.

 • Klima

  90 % af Jordan er ørken (den arabiske og den syriske ørken) med årlig regnmængde under 200 mm. Sommeren er varm og solrig og den mængde vand der falder i Jordan er hovedsagelig i de nordvestlige bjerge, hvor det varierer mellem 300 og 800 mm årligt. Regnen falder typisk som korte kraftige byger. Regnen falder hovedsageligt mellem november og marts.  Jordanfloden flyder sydpå til det Døde Hav, der er verden laveste punkt. Langs floden er sommeren varm og vinteren mild. Selvom det er varmt, gør den lave luftfugtighed at det  ikke nødvendigvis føles ubehageligt.

  OBS! I maj og september er temperaturen ved Petra ca. 25-35 grader om dagen (tør varme), mens det er mindre varmt i de nordlige områder, f.eks. Amman, Madaba og Jerash. I december og januar er temperaturen i ca. 10-15 grader om dagen.

 • Vandring i Petra

  På sightseeingsdagen vandrer vi ca. 8-10 km. t/r. Først ca. 800 m ned til den snævre klippeslugt, Siq'en. Herfra vandres der ca. 1.200 m gennem Siq’en til Skatkammeret. Og herfra videre ind i området med grave og templer. Der vil også være trapper, der skal forceres for at opleve gravene på nærmere hold. Men de kan også opleves på afstand, hvis man ikke kan klare trapperne.

  Det er muligt at køre med lille el-bil gennem siq’en. Køretøjet er til 5 personer og det koster 15 dinarer pr. person (ca. 150 kr) for én vej og 25 dinarer pr. person (ca. 250 kr) for begge veje. Vælger man at køre med el-bil, vil der dog ikke være guidet sightseeing undervejs gennem Siq’en.

  For at få det fulde udbytte af besøget i Petra anbefales det derfor, at man som minimum er i form til at kunne gå de 8-10 km. i løbet af dagen i et adstadigt tempo.

  Vil man besøge det storslåede ”Monastery” eller den højtliggende offerplads, anbefales trappetræning hjemmefra.

 • Badning i Det Døde Hav

  Da vandet er ekstremt saltholdigt, må man kun opholde sig i det 5-10 minutter, og man skal afvaskes godt bagefter. Hvis man har sår eller større rifter, bør man lade være. Der kan evt. benyttes svømmebriller til beskyttelse af øjnene. Stærkt overvægtige kan komme i ”havsnød”, da de ikke kan få fodfæste på bunden på grund af den stærke opdrift. Smykker bør tages af, inden man bader i det meget salte vand.

  Det anbefales at medtage badesko til badning i Det Døde Hav, da stenene, man træder ud på, er meget skarpe.

   

 • Pakkeliste

  Supplement til pakkelisten:

  • Lommelygte (elektriciteten er ustabil)
  • Vækkeur
  • Småproviant, f.eks. kiks
  • En rulle toiletpapir eller kleenex
  • Vådservietter
  • En lille flaske håndsprit
  • Evt. piller mod maveinfektion (tal med egen læge)
  • Sollotion med høj faktor og læbepomade (luften kan være meget tør)
  • Gode vandresko eller –støvler (især vigtigt på vandreferien)
  • Sandaler
  • Evt. vandrestav(e)
  • En lille dagtursrygsæk
  • Badetøj/håndklæde og badesko til Det Døde Hav 
  • Kasket eller solhat
  • Langærmet skjorte/bluse og lange bomuldsbukser
  • Varmt tøj og vindtæt jakke, især ved
   rejser i perioden november til februar
 • Værd at vide

  For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Jordan.