Hvad søger du?

Start din rejse her

Vi starter i storbyen Mumbai, hvor vi oplever byens enorme kontraster og rige folkeliv. Herfra flyver vi til Aurangabad og de velbevarede huletempler i Ajanta og Ellora. En kort flyvetur fører os til storbyen Hyderabad, hvis museer, fort og paladser sjældent besøges af vesterlændinge. Vi fortsætter over land til fortet i Bidar og den historiske by Bijapur, der byder på fantastiske gravmæler – bl.a. Gol Gumbaz med sin enorme kuppel. 

Flere storslåede templer venter os i Badami og Aihole og Pattadakal, inden vi når til den prægtige ruinby Hampi, der ligger spredt ud i et landskab af kæmpestore, gyldne kampesten. Vi har to hele dage i Hampi, inden turen går via bjergbyen Chikmagalur, hvor kaffe dyrkes på de grønklædte skråninger, til det rigt udsmykkede stentempel i Halebid. Vi slutter i Mysore, hvor vi udforsker byens hektiske bazar og eventyrlige palads, inden hjemturen venter fra Bengalore.

Kultur, historie og religion fylder meget på rejsen. Derudover gør vi stop undervejs i små landsbyer for at opleve livet på landet. Vi mærker også den hektiske stemning på lokale markeder, hvor det moderne hverdagsliv udfolder sig i vanlig farverig indisk stil.

5 gode grunde til at rejse til Indien med Viktors Farmor:

 • Rejs væk fra de gængse turistruter, og udforsk byer som Hyderabad med et museum i verdensklasse 
 • Nyd to hele dage i den prægtige ruinby Hampi
 • Spar transportid - vi flyver indenrigs to gange i Indien
 • Se de imponerende huletempler i Ajanta, Ellora og Badami
 • Oplev byen Mysore med et eventyrligt palads kendt for sine kupler, buegange og tårne

Alle planlagte afgange

Ledig eller Garanteret

Få pladser, 1 plads, Kontakt os

Udsolgt

15 dage Pris Rejseleder Status Bemærkning
10. nov. 24
24.990 kr
Garanteret
En mand ønsker at dele værelse

Prisen inkluderer

 • Fly København – Mumbai
 • Fly Bengalore – København
 • Fly Mumbai – Aurangabad
 • Fly Aurangabad – Hyderabad
 • 13 nætter på gode hoteller
 • Al transport i deluxe a/c bus ifølge program
 • Halvpension i henhold til program (oftest morgenmad og aftensmad)
 • Alle entréer og udflugter nævnt i programmet
 • Engelsktalende lokal guide
 • Dansk rejseleder
 • Alle skatter og afgifter
 • Drikkepenge til guide og chauffør (Ca. 375 kr.)

Ingen hokus pokus: se vores prispolitik her

Prisen inkluderer ikke

 • Eneværelsestillæg (Fra 4.600 kr.)
 • Visum. E-visa over nettet koster p.t. 25USD (Visumansøgning lavet af Viktors Farmor koster 1250 kr. plus de 25USD for selve visummet)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Husk at læse de generelle handelsbetingelser her

Dagsprogram

Download program

Fra Danmark sætter vi kursen mod Indien. Vi flyver fra København medmindre andet er noteret ud for datoen på den pågældende rejse.

Måltider: Mad på flyet.

Efter et flyskifte ankommer vi til Mumbai om morgenen. Mumbai er en af Indiens rigeste og mest glamourøse byer. Det er her, de berømte Bollywood-film bliver til, og de mange moderne skyskrabere fortæller deres tydelige sprog om en by i rivende udvikling. Men Mumbai er også en by fyldt med kontraster. Mellem skyskraberne ligger overbefolkede slumkvarterer side om side med dyre butikker og smukke arkitektoniske levn fra den britiske kolonitid. På byens fine restauranter gnubber filmstjerner skuldre med finansfolk, mens arbejderne samles om simple gadekøkkenerne rundt om hjørnet.

Vi kaster os ud i menneskemylderet og besøger en række af Mumbais seværdigheder. Deriblandt den berømte triumfbue Gateway of India, som de sidste britiske soldater gik igennem, da de forlod Indien efter selvstændigheden i 1947. Her stiger vi ombord på en båd, der sejler os ud til øen Elephanta Island. Trods navnet har der næppe levet elefanter på øen. Det spøjse navn blev tildelt øen af portugisiske sømænd, der fik øje på en stor stenstatue af en elefant inde på bredden. Statuen viste sig at være del af et stort netværk af hinduistiske huletempler, der er hugget ud af øens klipper i perioden fra ca. 450 til 750 efter vores tidsregning.

Tilbage på fastlandet går turen tilbage til hotellet, hvorefter resten af dagen er fri til at slappe af og nyde Mumbai på egen hånd. Det kan i høj grad anbefales at gå en tur langs promenaden Marine Drive ved solnedgang, når Mumbais indbyggere kommer for at nyde udsigten samt ikke mindst brisen fra Det Arabiske Hav. En kærkommen luksus i hede og fugtige Mumbai.

Måltider: Aftensmad.

Overnatning: Mumbai

Vi har en spændende dag i vente, når vi efter morgenmaden tjekker ud fra hotellet og dykker dybere ned i Mumbais kaotiske storbyjungle. En særlig oplevelse er de såkaldte Dhobi Ghat; en hel bydel i hjertet af Mumbai, hvor indbyggerne er beskæftiget med tøjvask. Rigtig meget vasketøj – også fra de dyre hoteller – ender her, hvor det vaskes ved håndkraft i åbne bassiner og hænges til tørre på tagene af de faldefærdige huse.

Vi besøger også Kamala Nehru Park, hvorfra der er en flot udsigt over byen. Helt andre oplevelser venter ved Mumbais smukke banegård Chhatrapati Shivaji Terminus – der tidligere var kendt som Victoria Terminus. Her fik arkitekten Frederick Stevens lov til at give fantasien frit spil, og da resultatet stod færdigt i 1887, var banegården fyldt med statuer af aber, påfugle, gargoyler og andre fabeldyr. Bygningen er uden tvivl blandt de mest storslåede bygningsværker fra den britiske periode i Indien, og den er i dag optaget på UNESCOs kulturarvsliste.

Men det er også en aktiv banegård. Det oplever vi, når de såkaldte tiffin wallahs ankommer fra forstæderne med dagens leverancer af madpakker. Dette unikke udbringningssystem findes kun i Mumbai, hvor generationer af tiffin wallahs har leveret madpakker til byens arbejdende folk med en helt ufattelig logistisk præcision i mere end 125 år. Rejselederen vil fortælle mere om dette unikke system.

Madpakkerne blev leveret på samme måde, da Gandhi boede i et lille byhus nær havet i Mumbai. Vi besøger huset og hører om hans frihedskamp, inden vi sidst på eftermiddagen flyver til Aurangabad, hvor vi indlogeres på vores hotel for de kommende to nætter.

Måltider: Morgenmad og aftensmad. 

Overnatning: Aurangabad

Vi tager på dagstur fra Aurangabad for at besøge en af Indiens mest oversete kulturskatte. I de lave bakker ved landsbyen Ajanta ca. 2 timers kørsel fra Aurangabad er mere end 30 huletempler og klostre hugget ind i bjergsiden af en spektakulær, snæver kløft. Hulerne har i sin tid fungeret som en stor buddhistisk tempelby med både fastboende munke og pilgrimme. Mange af hulerne stammer helt tilbage fra 2. århundrede før Kristus, hvilket gør disse templer til nogle af de ældste buddhistiske helligdomme i verden. Ingen fritstående buddhistiske templer fra denne periode har overlevet intakt, så disse huletempler giver en enestående indsigt i, hvordan tidlige buddhistiske templer så ud. Nogle templer prydes af Buddhastatuer og mægtige søjler, mens andre er dekorerede med smukke vægmalerier.

Ajanta er naturligvis optaget på UNESCOs liste over Verdens kulturarv, og man skulle tro, at det vrimlede med turister i de gamle huler. Men kun få udlændinge finder vej til denne fjerne dal. Vi tager os god tid til at udforske de mange huletempler, inden vi kører de ca. 2 timer tilbage til hotellet i Aurangabad.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Overnatning: Aurangabad

Buddhisterne er ikke de eneste, der har haft travlt med at hugge templer ud af klipperne omkring Aurangabad. Bakkerne her gemmer også på hindu-templer og jain-templer, og de mest storslåede af dem alle ligger i Ellora, som vi besøger i dag. Her blev 34 huletempler hugget ud af klipperne mellem det 5. og det 10. århundrede og med tiden udviklede Ellora sig til et vigtigt religiøst samfund. Jain-templer, hindu-templer og buddhistiske templer ligger side om side som vidnesbyrd om en usædvanlig grad af religiøse tolerance, der må have eksisteret i Ellora på den periode.

Det mest spektakulære tempel er uden tvivl det gigantiske Kailash-tempel. Dette hindu-tempel blev ikke bygget. Det er hugget ud af grundfjeldet og består reelt set af én stor tilhugget sten. Det må have været et gigantisk arbejde at hugge den flere etager høje bygning fri og udsmykke den med overdådige stenudskæringer. Resultatet er verdens største monolitiske tempel og en af Indiens største arkitektoniske vidundere. 

Tilbage i Aurangabad besøger vi det muslimske gravmæle Bibi Ka Maqbara, hvis lighed med det berømte Taj Mahal ikke fornægter sig. Derfor er gravmælet også kendt som ’Mini Taj Mahal’ eller ’Fattigmands-Taj-Mahal’, selvom der bestemt ikke er sparet på noget. Vi kigger også forbi byens marked, inden vi sidst på dagen flyver til Hyderabad, hvor vi overnatter.

Måltider: Morgenmad og aftensmad. 

Overnatning: Hyderabad 

Vi har hele dagen til at udforske den hektiske storby, der ikke ser ret mange vestlige turister. Vi besøger blandt andet det gigantiske Golconda Fort, der kan dateres tilbage til det 13. århundrede. Med sin beliggenhed på en 120 meter høj granitknold og sine høje fæstningsmure, ser fortet helt uindtageligt ud. Men herskerne bag murene havde også god grund til at beskytte området, der blomstrede på grund af handel med blandt andet diamanter fra de nærliggende diamantminer. Heller ikke i døden skulle herskerne mangle noget, så de lod overdådige gravmæler opføre med kupler, minareter og smukke buegange.

Vi besøger gravmælerne, inden vi dykker dybere ned i områdets historie på Salarjung Museum. Museet er det 3. største i Indien, og det rummer en uvurderlig samling af historisk kunst, tekstiler, antikke manuskrifter og mere end 47.000 bøger. En stor del af samlingen fokuserer naturligvis på Indiens historie, men her er også skatte fra Japan, Kina, Himalaya og så fjerne egne som Persien, Egypten, Europa og Nordamerika.

Andre højdepunkter i Hyderabad er Chowmahalla-paladset fra 1700-tallet i persisk stil, samt triumfbuen Charminar fra 1591. Mange i denne del af landet er muslimer, og byens fredagsmoské fra 1614 er blandt verdens største moskéer.

Men Hyderabad er naturligvis ikke kun historiske bygninger og skatte. Vi oplever også det moderne liv i byens hektiske bazar

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Overnatning: Hyderabad

Efter morgenmaden lægger vi storbyen bag os og kører mod Gulbarga i delstaten Karnataka. En tur på 265 km, der typisk tager omkring 6 timer. På vejen gør vi hold i den mindre by Bidar, der huser et prægtigt fort fra 1400-tallet. Det var herfra fortidens herskere regerede over store dele af det centrale sydlige Indien. Et område der lokalt er kendt som Deccan.

Som det er tilfældet med mange forts i Indien, ved ingen med sikkerhed, hvornår fortet i Bidar blev grundlagt. Men det siges, at Bidar kan spores i den gamle indiske myte Mahabharat. Sikkert er det i hvert fald, at byen blomstrede i middelalderen under det magtfulde Bahmani-dynasti. Men også en lang række andre prominente familier og dynastier har gennem tiderne forskanset sig bag de høje fæstningsmure. Deriblandt mogulerne, der er bedst kendt fra Rajasthan. I dag står de gamle mure og voldgrave tilbage som vidner om fortidens kampe, mens paladserne bag murene giver et indblik i det luksuriøse liv, der var fortidens herskere forundt.

Ud på eftermiddagen når vi til Kalaburagi (tidligere kendt som Gulbarga), hvor vi indlogeres på hotellet. Kalaburagi er en driftig universitetsby med en rig historie, og resten af eftermiddagen er fri til at udforske byens bazarer og det moderne indiske byliv.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Overnatning: Gulbarga

Delstaten Karnataka er særdeles rig på historiske bygningsværker, templer og gravmæler, der ville have været kæmpeattraktioner alle mulige andre steder. Men bare ikke her i dette afsides hjørne af Indien. Et godt eksempel oplever vi i dag, når vi gør holdt i byen Bijapur på vej til Badami.

Her ligger det enorme gravmæle Gol Gumbaz, der huser de jordiske rester af den 7. sultan af Bijapur, Mohammed Adil Shah. Mausoleet var ment som en magtdemonstration fra sultanen side, og ambitioner manglede han bestemt ikke. De blev dog ikke alle ført ud i livet, da byggeriet stoppede ved Mohammed Adil Shahs død i 1656. Men den enorme kuppel nåede at blive færdig, og med sine 44 meter i diameter var kuplen ved sultans død en af verdens største.

Hvor Mohammed Adil Shah gik efter at bygge det største gravmæle til sig selv, valgte herskeren Ibrahim Adil Shah II en anden vej, da han lod gravmæler opføre til sig selv og sin kone Taj Sultana. Han søgte elegance, og lod to bygninger opføre med kupler, tårne og smukke dekorationer i et frodigt haveanlæg. Det siges, at disse bygninger kan have inspireret selveste Shah Jahan, da han blot 5 år senere påbegyndte opførelsen af sit mesterværk, Taj Mahal i Agra langt mod nord.

Vi kigger også forbi Bijapurs gamle moské, der er blandt de ældste, inden vi fortsætter til vores hotel i Badami.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Overnatning: Badami

Af alle huletempler i det centrale Indien ligger ingen så flot som dem i Badami. Området er ikke så stort som Ajanta og Ellora. Her er kun 4 templer tilegnet hinduismen og jainismen. Men stenudskæringerne er meget detaljerede og beliggenheden med en hellig sø foran templerne og høje, røde sandstensbjerge bag er storslået. Især hvis der er vand i vandfaldet, der på nogle tidspunkter af året vælter ud over klipperne og ned mod hulerne.

Søens vand siges at have helbredende kræfter, og pilgrimme kommer ofte her for at bade i søen og ofre i templerne. Resterne af et gammelt fort kan også ses på toppen af klippen. Det blev bygget sultanten Tipu i det 18. århundrede ved siden af to ældre vagttårne samt en meget ældre shiva-helligdomme, der kan dateres tilbage til 400-tallet.

Vi besøger hulerne og hindu-templerne ved søbredden, inden vi fortsætter mod Hampi. Turen tager ca. 3 timer. Men vi gør flere spændende stop på vejen.

Første stop er Aihole der var Chaluyas-dynastiets første hovedstad. Byen blev grundlagt omkring det 6. århundrede efter vores tidsregning, og i de kommende 600 år blev mere end 125 prægtige templer opført i en række forskellige stilarter.

Senere flyttede Chaluyas-dynastiet deres hovedstad til Badami, inden de i det 7. og 8. århundrede grundlagde den by, der skulle blive deres nye hovedstad; Pattadakal. Også her blev der opført stentempler i stor stil, og i dag står 10 prægtige templer tilbage, som vidner om byens tidligere storhedstid. De smukke templer har sikret Pattadakal en plads på UNESCOs kulturarvsliste.

Vi kigger nærmere på templerne, inden vi kører det sidste stykke til Hampi, hvor vi indlogeres på vores hotel for de kommende 3 nætter.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Overnatning: Hampi

Hampi er et storslået syn. Her ligger ruinerne af templer, paladser og handelsgader spredt ud i et dramatisk landskab med bunker af store gyldenbrune kampesten. Det var herfra lokale hindu-herskere regerede fra år 1336 efter vores tidsregning og 200 år frem, og selvom byen i dag ligger i ruiner, får vi et tydeligt indtryk af, hvor stor og prægtig den gamle hovedstad har været.

Vi bruger hele dagen på at udforske det enorme område, der naturligvis er optaget på UNESCOs kulturarvsliste. Vi besøger blandt andet citadellet, Virupaksha-templet og den tidligere markedsplads, der fører ned til Hampis måske flotteste bygningsværk; Vittala-templet. Templet er dedikeret til skaberguden Vishnu og er rigt udsmykket med relieffer. Stenhuggernes største bedrift er dog nok den vogn af sten trukket af elefanter, der står på pladsen inde i templet.

Vi besøger også de tidligere kongelige gemakker og en række af ruinbyens andre seværdigheder, inden dagen afsluttes med middag sammen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Overnatning: Hampi

Hele dagen er fri til at nyde Hampis ruiner og de storslåede landskaber på egen hånd. Det er let at komme rundt i området på gåben. Ellers kan man leje cykler fra hotellet og trille ud til nogle af de mere afsidesliggende dele af ruinbyen. En helt anden mulighed er at tage en afslappende sejltur ned af folden i en af de runde, flettede sivbåde, der behændigt styres af lokale bådsmænd.

Vi mødes igen om aftenen for at spise middag sammen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Overnatning: Hampi

Vi forlader Hampi fra morgenstuden og sætter kurs mod den lille by Chikmagalur, der ligger i 1090 meters højde i bakkerne for foden af bjergkæden De Vestlige Ghats. Her er naturen helt anderledes, og Hampis stenede landskaber er erstattet af åbne grønklædte vidder og lave bjerge. Også temperaturerne er lavere heroppe i højden, og det er perfekt til kaffedyrkning. Det hører vi meget mere om, når vi besøger det lokale kaffemuseum. Her får vi et indblik i kaffens vej fra bær til den færdige kop, og vi hører om kaffens historie i Indien. Vi overnatter i Chikagalur.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Overnatning: Chikmaglur

Vi forlader bjergene efter morgenmaden og kører mod Mysore. På vejen gør vi holdt i Halebid for at besøge det smukke Hoysalesvara-tempel. Templet blev påbegyndt i år 1121 efter vor tidsregning og stod færdigt 85 år senere. Det var da det største tempel i Hoysala-imperiet. Men det er først og fremmest de fantastiske stenudskæringer, der gør templet berømt. Både ude og inde er templet dækket af overdådige udskæringer, statuer og mønstre, der giver den gamle stenbygning et meget let udtryk.

Helt anderledes er templet ved vores næste stop, jaintemplet Shravanabelagola, der domineres af en enorm statue af Bahu Bali. Templet ligger på toppen af en bakke, og den 17 meter høje statue er udskåret af én monolitisk sten. Næsten 600 trin skal forceres på bare tæer for at nå toppen. Sko er ikke tilladt på vej op. Det er dog muligt at blive fragtet i bærestol af 4 mænd (ikke inkluderet), hvis man ikke ønsker at gå. Eller blive for foden af bakken og nyde synet af templet derfra.

Herefter går turen til hotellet i Mysore. Vi slutter dagen af med at nyde udsigten over byen fra Chamundi Hill ved solnedgang.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Overnatning: Mysore

Mysore er en spændende by, og vi har en god del af dagen til at udforske alle dens herligheder. Vi besøger blandt andet byens marked, hvor blomster og grønsager falbydes side om side med alverdens andre fornødenheder. Vi vil sandsynligvis også se silketekstiler til salg, for Mysore er netop kendt for sin silke.

Byens mest berømte seværdighed er dog det overdådige palads fra 1912. Rent faktisk har Mysore ikke mindre end 7 paladser, men det er det her, der stjæler al opmærksomhed. Det er let at se hvorfor. Paladset – der tidligere var officiel residens for Wadiyar-dynastiet – ligner mest af alt noget taget ud af et eventyr med sine kupler, buegange og tårne. Særlig smukt er paladset om aftenen, når tusindvis af lamper oplyser den gamle bygning. Indenfor gemmer paladset på gyldne sale, indre gårde og farvestrålende søjlegange med mægtige lysekroner.

Ud på eftermiddagen kører vi mod storbyen Bengalore. På vejen gør vi holdt ved sultanen Tipu’s tidligere sommerpalads Daria Daulat Bagh. Paladset er ikke så stort, men det ligger fint i en formel have.

Vel fremme i Bengalore spiser vi afskedsmiddag sammen på en lokal restaurant, inden turen går mod lufthavnen sidst på aftenen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Efter et flyskifte lander vi i København.

Praktiske oplysninger

Download FAQ

Der kræves visum til et besøg i Indien.

Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder udover opholdets varighed, være maskinlæsbart og minimum have to blanke sider tilbage.

Visum skal søges online inden afrejse. Der kan ikke søges om visum tidligere end 30 dage før indrejse i Indien. Vi sender en vejledning ca. 30 dage inden afrejse fra Danmark. Online-visum koster pt. 25 USD. Det søges her

Man kan også vælge at søge visum på Indiens ambassade i København. Men det kræver, at de får passet indleveret fysisk. Se mere om proceduren og dagsprisen på Indiens ambassades hjemmeside. 

Ønsker I, at Viktors Farmor søger om visum på jeres vegne koster det 1250 kr. i administrationsgebyr plus de 25USD for selve visummet.

Viktors Farmor sender besked til rejsernes tilmeldte, når der er garanteret afrejse. Søg ikke visum inden da. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

Som i de fleste andre oversøiske lande, anbefales det at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Endvidere anbefales tyfusforebyggelse ved rejser i Indien over to uger. Viktors Farmor rådgiver af principielle årsager ikke om smitterisiko for malaria og om valg af malaria profylakse.Du bør tale med egen læge eller en specialklinik for rejsemedicin. Medbring evt. dag-for-dag programmet, hvorpå rejseruten er indtegnet.

I forbindelse med din vaccination har Viktors Farmor to rabataftaler med Rejsemedicinsk- og Medicinsk Speciallægeklinik (Jens Baggesens Vej 90 B 8200 Aarhus N) og Udlandsvaccinationen I/S (Ørestads Boulevard 5, 2300 København S). Ved begge steder får du op til 10% i rabat ved vaccinationer.

Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside. Der kan være forskel på, hvilke vaccinationer der tilrådes.

Indisk valuta er rupees (INR). Der går ca. 10 danske kroner på 100 rupees.

Kreditkort kan bruges i større forretninger. Man kan ligeledes hæve penge fra kreditkort i hæveautomaterne, der i Indien hedder ATM. Der er ATM-automater i de næsten alle større byer. Men det til trods er det altid en god ide også at medbringe kontanter. Her er særligt amerikanske dollars brugbare, da de ofte kan veksles til en god kurs.

Rejsen Spiti - Ekspedition i indisk Himalaya er en Viktors Farmor adventurerejse.

En rejse, hvor der er lagt vægt på enestående oplevelser, men hvor man skal være forberedt på at have en vis spejderånd og overbærenhed, både hvad angår indkvartering og ændringer i programmet undervejs. Disse rejser er mere strabadserende end de øvrige ture i programmet.

Læs mere om adventurerejser her.

Dette er en ægte eventyrrejse for dem, der vil ud på kanten af verden. Det er ikke som sådan nogen hård tur, og der skal ikke gåes ret meget. Men vi kommer højt op, og vi kommer derud, hvor hotellerne ikke altid har danske standarder og ikke alt fungerer 100% som derhjemme. Det skal man være klar på for at få det fulde udbytte af rejsen.

For at kunne deltage på rejsen skal du være godt gående og i en almindelig fysisk form. Rejsen egner sig ikke for bevægelseshæmmede, og det forventes, at du kan gå mindst 5 km. om dagen, samt håndtere din egen bagage.

På rejsen Kultur og vandring i Ladakh og Zanskar tilbringer vi tid i højden, og vi har sørget for at sætte tid af til akklimatisering. Det sker bl.a. i Leh, hvor vi flyver til, og som ligger i 3500 meters højde. Højdesyge kan opstå og viser sig bl.a. ved hovedpine, kvalme og utilpashed. Den mest normale form for højdesyge er ovre efter to-tre dage. Det kan ofte afhjælpes ved at undgå at blive afkølet samt ved at indtage rigelig med væske. På www.netdoktor.dk står der mere om højdesyge.

Tager du medicin, har KOL eller lider du af en hjertesygdom eller anden sygdom, der kan blive forværret af en rejse i højderne, bør du i god tid inden afrejse kontakte egen læge. Har du ikke erfaring med, hvordan du reagerer på højder, kan du vælge at medbringe Diamox tabletter, som i et vist omfang kan forebygge højdesyge. Spørg hos din læge eller henvend dig til Rejsemedicinsk Klinik, www.rejsemedicin.dk

Maden på rejsen vil i langt de fleste tilfælde være indisk omend i en mildere version, end lokalbefolkningen foretrækker det.
Der vil være dage uden mulighed for købe alkoholiske drikkevarer.

Telefoni. Indien har selvvalg fra Danmark. Tryk 0091 + omr.nr + abn.nr. Fra Indien til Danmark trykkes 0045 + dansk nummer. En dansk mobil kan som regel bruges fra Indien. Mobiltaksten er ca. 20 kr i minuttet afhængigt af teleselskab. Det er billigt at ringe hjem til Danmark fra telefoner i kiosker med ISD skilte. Her koster det ca. en krone pr minut at ringe til et dansk fastnetnummer.

Internet. Der er efterhånden wi-fi på langt de fleste hoteller i Indien. Mange steder gratis, nogle steder mod en beskeden betaling.

Strømstyrken er 230 volt. I det meste af Indien benyttes type D stik, så man bør medbringe adapter.

Det frarådes at drikke postevand. Mineralvand kan købes overalt til billige penge.

På grupperejser er drikkepenge til chauffører og lokale guider inkluderet i rejsens pris. Det sagt, er man naturligvis velkommen til at give en ekstra skilling til chaufførerne eller lokalguiderne, hvis man har lyst. Men der er absolut ingen krav om dette. 

Derimod er det vigtigt, at man giver et lille beløb (f.eks. svarende til ca. 5-7 kr.), hvis man får båret sin kuffert til og fra hotelværelset. Det er også kutyme at lægge 10% på de drikkevarer og måltider, man selv betaler. I forbindelse med de måltider, er er inkluderet i rejsens pris, er drikkepenge ikke inkluderet, så her er det også vigtigt at ligge lidt. Skopassere og andre, der yder en service, forventer også en skilling. Der er mange, der forventer drikkepenge i Indien, men beløbende er ikke store. Forvent at bruge ca. 100-150 kr. i alt på drikkepenge til restauranter og hoteller på en rejse på ca. 13 dage.

På individuelle rejser er drikkepenge til chauffører og lokale guider ikke inkluderet.

Indien er et paradis, når der drejer sig om billedmotiver. Vis respekt! Vis kameraet og smil og spørg om det er ok at tage et foto. Respekter et nej; især mange ældre bryder sig ikke om at blive foreviget. Militære områder, checkpoints samt lufthavne må ikke fotograferes.

Indernes holdning til påklædning er ret afslappet. Det er ikke nødvendigt at medbringe ”fint” tøj til hotellerne. Om dagen har man det bedst i let bomuld. T-shirts og kortærmede bluser/skjorter er anvendelige. Lårkort nederdel eller shorts til kvinder er ikke velset alle steder (f.eks. i templer og i større byer). Ligeledes skal man helst dække sine skuldre.

På rejserne til Indien fra november til marts er det koldt om natten, hvorfor en god, varm jakke og måske endda et sæt skiundertøj vil være værd at medbringe. Især hvis man skal på tigersafari i det tidlige morgengry. Dagene er dog som regel varme og solrige. På rejserne til Sydindien vil temperaturene være betydeligt højere. 

Man kan med fordel købe tøj, tæpper, lædervarer, kunsthåndværk, bøger osv. Priserne er meget rimelige. Der skal ofte tinges om prisen. Kun i de større forretninger er der faste priser. I flere byer kan man opleve, at der er nogle (specielt taxa- og rickshawchauffører), der med vold og magt søger at få turister til at købe ind i ganske bestemte forretninger.

De lokker gerne med, at det er deres bror, onkel eller nevø, der har en forretning, og som vil give særlig gode priser. Det er kun et fif. Sørg for altid at handle uden at have en inder med: Vedkommende forventer nemlig provision.

En frokost koster typisk 50 kr, men man kan også klare den for 2 kroner, hvis man vil! En øl på restaurant 40-50 kr. Vin er dyrt. Kaffe og te: Alt mellem 20 øre og 20 kroner. 1 flaske vand (1,5 liter) 3-5 kroner.

Bagagen bør aldrig være tungere end at man til enhver tid kan bære det selv. Der er som regel mulighed for at vaske tøj på de hoteller hvor vi overnatter mere end en gang

Sørg altid for at have tandbørste samt lidt ekstra tøj/undertøj i håndbagagen så man er forberedt på det tilfælde, at bagagen kan være forsinket på bestemmelsesstedet.

Vigtig medicin bør altid være i håndbagagen. Medbringer du receptpligtig medicin, i din håndbagage, skal navnet på recepten og flybilletten stemme overens.

November til marts er klimamæssigt de bedste måneder i det nordlige Indien. I Sydindien er det december, januar og februar, der er de bedste og tørreste måneder. Det er varmt hele døgnet uden at være for varmt (fra 20 til 35 grader). En paraply kan man godt få brug for, men egentligt regntøj er der ingen grund til at medbringe. I Rajastan og det nordlige Indien kan det godt være køligt morgen og aften i januar. Man bør medbringe en trøje og let vindjakke. Et sæt termo-undertøj fylder ikke meget i kufferten, og kan være en rigtig god ide for at tage højde for eventuelle kolde aftner.

Specielt for Tigersafari i Indien

Når solen går ned i vinterhalvåret (november - marts) bliver det koldt i Indien (Sydindien undtaget). Derfor er det vigtigt at medbringe varmt tøj og en jakke på rejser i perioden fra november til marts. Det gælder især på tigersafarierne, hvor vi kører i åbne jeeps i det tidlige morgengry. På tigersafarier i april vil temperaturerne være mere behageligt lune morgen og aften, men midt på dagen er det ikke ualmindeligt med temperaturer omkring 35 til 40 grader. Dette gør dog april til en super god måned at se tigere, da træerne har mistet deres blade, og tigerne ofte holder til nær vandhullerne. 

Der er 4½ timers tidsforskel mellem Danmark og Indien om vinteren, 3½ om sommeren.

Husk at supplere pakkelisten med:

- Solbriller

- Håndklæde, badetøj

- Kasket eller solhat

- Myggespray

- Solcreme

- Vækkeur

- Medicin mod maveinfektion (tal med egen læge)

- Salttabletter

- En rulle toiletpapir eller Kleenex

- Desinficerende spray el. creme (kan købes i Matas og på apoteket)

- Lommelygte + batterier (elektriciteten kan være ustabil)

På vores rejser bruger vi en række forskellige flyselskaber. På nogle få af disse – f.eks. Finnair – kan vi desværre ikke seate jer på flyet. Vi kan derfor ikke garantere, at I sidder sammen, selvom I rejser sammen. Vi kan heller ikke imødekomme særlige ønsker til seating såsom gangplads, vinduesplads osv. Ønsker du at vide, hvilket flyselskab vi bruger på en given rejse, er du altid velkommen til at ringe til os eller skrive på info@viktorsfarmor.dk 

Indien er et tredje verdens land med alt hvad det indebærer. Trafikken kan være ret kaotisk, hvilket kan give forsinkelser i forhold til den lagte rejseplan. Der kan desuden ske forsinkelser/ændringer i rejseplanen som følge af dårlige vejrforhold, vejarbejde mm. Der kræves en god portion overbærenhed ved rejser i Indien. Den indiske livsstil er meget langt fra den europæiske perfektionisme.

Hvem flyver vi med til Indien?

Det varierer fra rejse til rejse. Vi bruger en række flyselskaber på rejserne. Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre, hvilket flyselskab vi har booket til netop din rejse. 

Er rejserne til Indien fysisk krævende?

Der er ikke indlagt vandreture på rejsen, medmindre det er angivet i dagsprogrammet. Men der vil være byvandringer i roligt tempo og med mange stop. Der kan også være en del trapper, og fortove og veje kan være meget ujævne.

Rejserne til afsidesliggende egne af Indien – såsom Ladakh og Odisha – vil være mere krævende. Her er faciliteterne mindre udbyggede, og især rejsen til Ladakh fører over høje bjergpas med tynd luft.

Hvor mange penge bør jeg medbringe hjemmefra til Indien?

Det er altid en god ide at medbringe nogle penge i kontanter. Mad, drikke og småfornødenheder er billige i Indien, så man kommer langt for omkring 1.000 kr. i amerikanske dollars, euros eller rupees pr. person. Derudover er det muligt at hæve penge på kreditkort i hæveautomater i de fleste indiske byer undervejs.

Hvornår er det godt at rejse til Indien?

Alle vores rejser til Indien er lagt på de bedste tidspunkter, hvilket varierer fra område til område. Vintermånederne er ideelle til at rejse i størstedelen af landet, mens turen til Ladakh kun er mulig i sommermånederne, når bjergvejene er åbne.

Twin-værelser (værelser med to enkeltsenge) kan være svære at få på nogle hoteller. Som regel kan det godt lade sig gøre, men der kan forekomme situationer, hvor twin-værelser ikke er tilgængelige.

For alle, der skal ud at rejse med Viktors Farmor, tilbydes 10% på varer, som ikke er nedsatte på Spejdersports webshop. Fordelskoden oplyses ved bestilling af rejse.

Det kan anbefales at downloade Udenrigsministeriets app Rejseklar, hvor du kan læse rejsevejledningen og anden god information. Appen kan downloades til både Apple og Android. 

Rejsen til Spiti er en Viktors Farmor adventurerejse.

Det er lagt vægt på enestående oplevelser, men du skal være forberedt på, at der kan opstå program- og hotelændringer undervejs, og hotelstandarden kan være svingende. Vejene er mange steder i dårlig stand, hvilket medfører langsom kørsel. Vær derfor forberedt på lange køredage. 

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om mulighederne for rejser til Indien.