Hvalsafari

Mere end en fjerdedel af verdens hvalarter findes omkring Island. Tag med på en fantastisk 3-timers hvalsafari i Faxaflói bugten ud for Reykjavik med naturguider og få en oplevelse for livet i mødet med nogle af disse havets kæmper.

Vi spejder efter bl.a. vågehvaler og pukkelhvaler på vores hvalsafari. Foto Aline Dassel

Også naturen og landskabet omkring bugten er en storslået naturoplevelse i sig selv, som man ikke må snyde sig selv for.

Særligt vidende natureksperter bliver jeres guider i søgen efter hvaler og andet dyreliv som for eksempel fugle og sæler.

Naturudstilling på skibet

Hvis man har booket en hvalsafari i Reykjavik på turens dag 10 forløber det således: Vi mødes ved det rød-hvide billetkontor I den gamle havn I centrum af Reykjavik. På kontoret veksles jeres forudbetalte vouchers til boardingkort.

Et par trin længere ned ad kajen er vores Besøgscenter/Visitor Center, der er en ombygget fiskekutter, som er permanent forankret ved kajen. Her møder I jeres besætning. Når I kommer ned i skibets lastrum kan I se en unik udstilling af dyrelivet.

Skibet har flere udendørs udsigtsplatforme, en opvarmet indendørs salon med store panorama- vinduer og en café, hvor man kan købe forfriskninger. Der er toiletter og garderobe, hvorfra man kan låne tæpper og overtrækstøj til turen. Man kan således være både udendørs og indendørs på hvalsafarien.

De kompetente naturguider vil fortælle undervejs og give en grundig information, ligesom de vil gøre jer opmærksomme på de hvalobservationer, vi håber at se. Det foregår på engelsk.

Hvalerne omkring Island

De mest almindelige hvalarter, vi ser på vores ture er vågehvaler, pukkelhvaler, hvidnæsede delfiner samt marsvin.

Iblandt ses også finhvaler – den næststørste hvalart efter blåhvalen, sejhvaler, spækhuggere samt grindehvaler, selv om de ikke er så almindelige. Se oversigten her.

Hvalerne er mest almindelige at se om sommeren, hvilket gives os en enestående lejlighed til at nyde synet af disse store havpattedyr og få en forståelse af deres levevis i et naturligt miljø, mens de jagter fisk og krill (lyskrebs) nær ved Islands kyster.

Det rige dyreliv overrasker os hvert år. Vores forskning fortæller os, at flere og flere hvaler kommer her året rundt.

Forbehold

Da en hvalsafari sker på naturens præmisser, beder vi vores gæster om ikke at have for høje forventninger. Vi kan aldrig garantere nogle observationer. Hvis vi ikke ser hvaler eller delfiner på en enkelt safari, kan billetter ej refunderes, men derimod ombyttes til en tur en anden dag.

Vejret i Island kan være meget uforudsigeligt. Derfor anbefaler vi at man forbereder sig grundigt og medbringer passende tøj. Er der meget vanskelige forhold i bugten, kan vi ændre turen, så vi sejler længere ud og dermed kan turen blive længere end sædvanligt. I værste fald kan turen blive aflyst. Læs mere om betingelser her.

Vi anbefaler vi, at man kigger i udbyderens online hval-logbog for at se de aktuelle muligheder og dag-til-dag observationer. Se dem her.

Velkommen til en fantastisk naturoplevelse på Island!

Se alle vores artikler om Europa