Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

Påklædning i Iran

Iran er Viktors Farmors hjertebarn. Vi er altid blevet taget godt imod, og vi kan uden at tøve sige, at Iran er et sikkert land at rejse i. Vi møder ofte spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig til påklædning, når man rejser til Iran.

Tørklæder med farver og mønstre ses ofte. Foto Jens-Arne Sørensen

Her i artiklen kan du blive lidt klogere på, hvordan du skal klæde dig, når du tager med til fantastiske Iran.

Der er regler for påklædning i Iran, og de regler skal vi selvfølgelig følge. Dermed dog ikke sagt, at kvinder skal bære chador. Vi møder mange iranske kvinder, som ikke bærer chador.

Fra top til tå – kvinder

Håret skal dækkes til. Men det betyder ikke, at du nødvendigvis skal have et stramtsiddende tørklæde om hovedet. Og slet ikke, at tørklædet skal være sort. Iranske kvinder har for længst lært at sætte deres tørklæder så raffineret, at håret fortil rammer ansigtet fint ind. Tørklæderne er ofte farvestrålende og fint mønstrede. Tørklædet bør være stort nok til at dække nakke og hals. Hårbøjle eller hårnåle kan hjælpe med at holde tørklædet på plads.

Bluser bør være løstsiddende, med lange ærmer og gå ned over bagen - til midt på låret eller lidt over knæene. En tunika er ideel.

Lange bukser er helt OK, blot bluse eller skjorte er lang og løsthængende udenpå. Stramtsiddende jeans er bestemt ikke et særsyn blandt den iranske ungdom. En god tommelfingerregel er dog, at tage løsthængende bukser med.

Sandaler er ok. Bukserne skal gå til anklerne, men bare fødder i sandaler er fuldt ud acceptabelt.

Fra top til tå – mænd

Reglerne for mænds påklædning er mere enkle:

  • Drop slipset.
  • Kortærmede skjorter og t-shirts er OK de fleste steder.
  • Shorts er bandlyst, så husk lange bukser.
  • Sandaler er også helt ok til mænd.

Se alle vores artikler om Mellemøsten