Ring til os 86 22 71 81       Nyhedsbrev       Trustpilot 4,5 starts

3 Adventurerejser for naturelskere

Når vi bevæger os væk fra de gængse turistruter, folder naturen sig for alvor ud. Adventurerejser giver mulighed for netop det. Her er 3 bud på eventyrlige rejser.
Vi går en tur i bunden af Charyn kløften. Foto Ole Sand

Skrevet af

Eva Kirstine Brünnich

Eva er journalist og har rejst i store dele af verden. I dag er hun bosat i Marrakesh, hvor hun arbejder fra.

Verden er fyldt med betagende landskaber, og det er først, når vi bevæger os ud over de slagne turistruter, at naturen viser sig fra sin flotteste side - fra bjergkæder og regnskove til store åbne stepper.

Adventurerejser er for dem, der har lyst til at fortsætte, når den asfalterede vej ender. 

Hvad gør Adventurerejser perfekte for naturelskere?

Adventurerejser handler om at tage de smalle stier, hvor turisterne er få, og opdage landskaber, som sjældent er på postkortene. Hvad end det er en morgenvandring blandt baobabtræer, en overnatning i et nomadetelt på Centralasiens stepper eller en ekspedition i Himalayas rå terræn.

Fordelene ved adventurerejser er mange. Du får et dybere indtryk af naturen og de kulturer, der lever i den. Rejserne gør det muligt at komme tæt på det unikke dyreliv, den oprindelige befolkning og de skiftende landskaber – i en ramme, hvor du er aktiv deltager frem for passiv tilskuer.

Vi kører i disse biler ad små bjergveje gennem Spiti. Foto af Anders Stoustrup
Der er mange fordele ved en adventurerejse. Foto Anders Stoustrup

3 Adventurerejser: Madagaskar, Spiti og Centralasien

Uanset om du drømmer om at opleve endemiske dyr i en natur som Jurassic Park, krydse øde bjergpas eller følge i sporene af Silkevejens gamle karavaner, findes der en adventurerejse for dig. 

Her er 3 destinationer, der har skruet godt op for eventyret. 

Madagaskars unikke natur og dyreliv 

I 90 millioner år har Madagaskar været isoleret fra resten af verden. Resultatet? En natur, der ikke findes andre steder på jorden. Her har evolutionen skabt et univers af endemiske arter – fra de fascinerende lemurer til kamæleoner, der skifter farve på et øjeblik.

På en rejse rundt i Madagaskar oplever vi øens forunderlige dyreliv helt tæt på, både dag og nat, når vi leder efter den mystiske Aye-aye - verdens største nataktive primat. Vi vandrer i regnskove, hvor bregner tårner højt op i landskabet, og udforsker Isalo Nationalparks tørre ørkenlandskaber, hvor naturen konstant skifter karakter. Vi følger stier mellem svajende baobabtræer med særprægede silhuetter, og undervejs møder vi lokalbefolkningen i små landsbyer, besøger farverige markeder og ser håndværkere i deres arbejdende værksteder.

Madagaskar er en levende tidslomme. Selv om dinosaurerne for længst er borte, findes deres fossiler stadig her - sammen med sporene efter den uddøde elefantfugls gigantiske æg.

De imponerende baobab-træer pryder landskabet i de tørre dele af Madagaskar. Foto Hanne Christensen
Madagaskar byder på de ikoniske baobabtræer. Foto Hanne Christensen

5 stan-lande: Bjergkæder, ørkener og kultur i ét eventyr

Fra Kazakhstans endeløse stepper til Turkmenistans glødende ørken bandt Silkevejen engang Centralasiens store handelsbyer sammen. På en rejse gennem 5 Stan-lande følger vi dens spor i Kazakhstan, Kirgisistan, Tadsjikistan, Uzbekistan og Turkmenistan – mindre kendte lande for mange, men fyldt med storslåede landskaber og en historie præget af handel, nomadeliv og imperier.

På den eventyrlige rejse oplever vi alt fra golde stepper og dybblå bjergsøer til dybe kløfter og forrevne bjergmassiver. Vi rejser i fodsporene på Silkevejens karavaner, besøger historiske byer som Samarkand og Bukhara i Uzbekistan og bor i nomadetelte ved Issyk-Kul-søen i Kirgisistan.

Vi spiser middag hos lokale familier, er med til traditionelle ceremonier og kører gennem ørkenen i 4-hjulstrækkere for at nå "Porten til Helvede" i Turkmenistan.

Vi vandrer i Kirgisistans storslåede landskaber på rejsen. Foto Henriette F.E. Jensen
Vi kommer gennem meget forskelligartede landskaber på rejsen. Foto Henriette F.E. Jensen

Indisk Himalaya: Den klassiske adventureoplevelse

En rejse til Spiti er en ekspedition i Indisk Himalaya og tager os dybt ind i et af verdens mest afsidesliggende bjergområder. Rejsen begynder i Delhi, hvorfra vi fortsætter med bjergtog til Shimla – engang briternes sommerhovedstad, i dag en charmerende blanding af kolonitidens arkitektur og indisk bjergkultur.

Vi bevæger os gennem frodige dale og små landsbyer med unikke trætempler og forter, mens de majestætiske Kinner Kailash-bjerge toner frem. Langsomt ændrer landskabet sig, og vi krydser ind i Spitis rå højlandsørken, hvor gamle buddhistklostre klamrer sig til klippesiderne, og hvide stupaer spejler sig i himlen. Bjergpas på over 4.000 meter giver en følelse af at være på kanten af verden, hvor luften er tynd, og udsigterne utrolige.

Det spirituelle liv får vi tæt på, når vi undervejs møder lokale munke, besøger 1.000 år gamle templer og oplever et hverdagsliv, hvor tiden synes at stå stille. Rejsen slutter i Dharamsala – Dalai Lamas eksilhovedstad – hvor tibetansk kultur og buddhisme stadig lever i bedste velgående.

På vej gennem Sangla dalen. Foto Anders Stoustrup
Vi bevæger os gennem Spitis rå terræn. Foto Anders Stoustrup

Naturen som din rejsepartner

En adventurerejse er en rejse, hvor naturen bliver en aktiv del af oplevelsen. Smukke bjergstier, vidtstrakte sletter og tætte regnskove er ikke baggrunde for eventyret, men essensen af det.

En vandring i bjergene, en tur gennem skiftende landskaber eller en dag i regnskoven sætter kroppen i gang og sindet i ro. Der er en særlig tilfredsstillelse ved at være en del af landskabet, frem for blot at betragte det. 

Derfor er adventurerejser for dem, der vil mærke verden på egen krop.

Læs mere om Adventurerejser