Logo

Valdet Hasani

Valdet stammer fra Kosova-Albanien, men er vokset op i Danmark. Familien flygtede under urolighederne i det tidligere Jugoslavien i 1991 og kom til Danmark, da Valdet var 9 år gammel.

Efter aftjent værnepligt i Danmark, valgte Valdet at tage imod et tilbud om at blive del af en dansk fredsbevarende mission i Kosova, i den urolige albansk-serbiske opdelte by Mitrovica, hvorfra han flygtede som dreng. Valdet sagde ja i håbet om, at han kunne være med til at skabe fred og sikkerhed i sin barndomsby og gøre en forskel for befolkningen. Om oplevelsen udtaler han: "At være på patrulje i uniform, sommetider i urolige zoner gennem gader, stræder og bardomsminder og ikke mindst mødet med bekendte, var en sær og surrealistisk oplevelse.

Udstationeringen har betydet, at Valdet har lært at arbejde på tværs af kulturer, og han har gjort sig erfaringer med sikkerhed, interkulturel kommunikation, handel og formidling.

Valdet er uddannet Serviceøkonom, og han har været tilbage på Balkan mange gange siden. Han taler flydende albansk, dansk og kan ovenikøbet også lidt serbisk. Valdet er familiemenneske og har to børn. Med sit indgående kendskab til den albanske kultur og landets historie og samfund, har han en unik mulighed for at bygge bro mellem den danske og den albanske kultur.

Valdet glæder dig til at vise dét Albanien, han er stolt af: den skønne natur, kultur, og de gæstfrie lokale. Med sine albanske sprogkundskaber, får Valdet hurtigt brudt eventuelle sproglige eller kulturelle barrierer. Dette fører ofte til hyggeligt selskab med de lokale, der alle har en spændende historie at fortælle. Valdet fortæller: "Det er altid skægt at se de lokales reaktioner, når jeg begynder at tale albansk – de får sig ofte en overraskelse og bliver meget nysgerrige efter at høre mere om os."
 

Viktors Farmors rejseleder Valdet Hasani sammen med sangkoret fra Kruje, Albanien